На сесії облради перерозподілили бюджет, виділили гроші на військовий госпіталь і освистали Антонець

На сесії облради перерозподілили бюджет, виділили гроші на військовий госпіталь і освистали Антонець
З третьої спроби у вівторок, 22 липня, депутати облради все-таки провели сесію, хоча без ексцесів як завжди не обійшлось.

Позачергова сесія обласної ради, 22 липня, пройшла в ручному режимі, в буквальному сенсі цього слова. Через підозри депутата Яблонського щодо справності системи Рада, пошкодженої під час лютневого захоплення будівлі ради, депутати вирішили голосувати руками.

І, на відміну, від попередньої спроби провести сесію тиждень тому – справді голосували. Втім, без суперечок знову не обійшлось.

Відео дня

Цього разу найбільші дискусії виникали з приводу розподілу бюджетних коштів.

А от штатний розпис облради - головне дискусійне питання, через яке фактично так і не відбулась запланована на 16 липня сесія облради, депутати цього разу проголосували без зайвого галасу, довіривши вирішувати його самому голові ради.

Відповідно до рішення Сергію Свитку дається три тижні на те аби підготувати пропозиції, щодо структури та чисельності виконавчого апарату обласної ради та внести відповідний проект рішення уже на розгляд наступної сесії.

Це означає, що поки що в штаті облради залишається 39 працівників, а в голови – два заступники, в тому числі і Наталія Солейко, відставки якої депутати добивалися ще тиждень тому.

Дискусії почалися пізніше. Спочатку депутати не хотіли голосувати про виділення 50 тисяч на покриття заборгованості за оренду приміщень громадськими організаціями, але потім питання все-таки приймається, коли стає зрозуміло, що одним з наступних рішень 350 тисяч гривень бюджетних коштів, які передбачались на гранти для громадських організацій за конкурсом розвитку громадянського суспільства перенаправлені на Вінницький військовий госпіталь.

Ще майже на таку ж суму, за словами начальника Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, полковника медслужби Сергія Петрука, отримав госпіталь за рахунок благодійної допомоги населення. Усі кошти підуть на медичного закупівлю медичного обладнання, в розрахунку 40% коштів – на обладнання необхідне безпосередньо госпіталю на місці (у Вінниці) і 60% - обладнання, яке необхідне безпосередньо при транспортуванні поранених з поля бою до лікарні. Серед усього планується закупити і апарат штучної вентиляції легень.

До слова, на сьогодні у вінницькому госпіталі перебуває близько 40 поранених бійців. 

Ще одне дискусійне питання – 650 тисяч для пенітенціарної служби, депутати теж спочатку не хотіли виділяти кошти для закупівлі обладнання для забезпечення роботою засуджених, але зрештою, проголосували.

А от що не проголосували депутати так це виділення 50 тисяч в рік на обласну програму розвитку шахів (всього вона розрахована до 2020 і передбачає фінансування в розмірі 5 мільйонів).

Натомість дісталось депутату Тетяні Антонець.

Перший раз, коли вона підійшла до мікрофону і висловила пропозицію провести сесію в закритому режимі.  Другий – уже наприкінці засідання сесії, коли не чекаючи закінчення виступу начальника штабу батальйону Айдар полковника Валерія Мельника, вирішила вийти з залу.

В обох випадках її засвистали присутні в залі представники громадськості.

Тим часом Валерій Мельник, обіцяв, що незважаючи на все бійці принесуть перемогу. Але додав, що війна нічого не згладжує, і коли бійці повернуться – іншим доведеться відповісти.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • саша корпанюк

    насколько необходимо на балконе держать людей? в рабочий день! им же отпрашиваться с работы! или у них работа свистеть ?

    mon ami reply саша корпанюк

    ну кому нечем заняться, тот и свистит там, а потом ещё плачется, что работы нет, жить плохо. а что они делают, что бы им жить было нормально?? я бы их вообще не пускал на такие мероприятия, пусть работать идут!!!
  • саша корпанюк

    настоящий полковник ! несмотря на ранения выступает,превозмагая боль...
  • ring

    Найцікавше було створення груп. Головні корупціонери - Антонець, Аксельрод, Спірідонова - намагаються таким чином уникнути покарання. Будуть торгувати наївними депутатами щоб самим не загріміти на нари.

    Татусяку (до якого питань найменьше серед цих "колишніх") хоча б вистачило розуму не лізти самому на керівництво групи - поставив молодого. А порівняйте склади цих груп - у Спірідонової жодного виробничника - лише самісінькі корупціонери - Барецький, Слободянюк, Діденко. Корупціонери всіх груп єднайтесь!!!!

    Брацлавская Александра reply ring

    Посмотри на эти лица,

    сразу пыл сойдет с лица....

    А ведь эти лица

    ПЕРЕСТРАИВАЮТСЯ!

    саша корпанюк reply ring

    а кто кроме анонима знает ,что они коррупционеры? есть жалобы на детскую больницу?

    mon ami reply саша корпанюк

    а это никому не важно, есть жалобы или нет,..больше чем уверен, что они и толком ничего не знают, о том что творится, просто сказали обосрать ну вот и по стадному инстинкту не думая своей головой. делают что говорят

    mon ami reply ring

    А разве у нас в облраде только Антонец. Аксельрод и Спиридонова коррупционеры????
  • ring

    Дуже лаконічно все описали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up