На сайті Кабміну з'явилось розпорядження Яценюка про призначення Гройсмана т.в.о прем'єра

На сайті Кабміну з'явилось розпорядження Яценюка про призначення Гройсмана т.в.о прем'єра
Виконання повноважень прем’єр-міністра тимчасово покладено на віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана.

Таке розпорядження за підписом Арсенія Яценюка датоване 24 липням, з’явилося на офіційному сайті Кабіну сьогодні, 25 липня.  

 

Відео дня
Герб України

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 24 липня 2014 р. № 658-р

Київ
 

Про тимчасове виконання повноважень
Прем’єр-міністра України

 

У зв’язку із заявою Прем’єр-міністра України Яценюка А. П. про відставку покласти тимчасово виконання повноважень Прем’єр-міністра України на Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Гройсмана Володимира Борисовича.

 

 

Прем’єр-міністр України

 

 

               А. ЯЦЕНЮК

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, учора після розпаду коаліції і не прийняття змін до державного бюджету та не голосування питання щодо газотранспортної системи, прем’єр Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку.

Пізніше Президент України Петро Порошенко сказав, що сподівається, що після того як емоції вщухнуть, Арсеній Яценюк працюватиме і далі.

За словами глави держави, пунктом 12 частини 1 статті 85 Конституції вирішення питання про відставку прем'єра віднесено до повноважень парламенту.

А стаття 15 закону "Про Кабінет Міністрів України" говорить про те, що Верховна Рада питання про відставку прем'єра розглядає не пізніше, ніж на десятий день після надходження відповідної заяви.

«Але з огляду на широкий суспільний резонанс, який викликала заява прем'єра Арсенія Яценюка про відставку, виголошена 24 липня 2014 року, прошу Вас винести це питання на розгляд Верховної Ради невідкладно", - йдеться у листі Порошенка до спікера Олександра Турчинова. - Наполягаю, аби вже 25 липня 2014 року Верховна Рада шляхом голосування визначилася з вотумом довіри Кабінету Міністрів… Розпад коаліції у Верховній Раді не є правовою підставою для відставки уряду».

Таким чином, сьогодні 25 липня, Рада може підтримати або ні відставку Уряду. В другому випадку – не виключено, що нинішній Кабмін працювати до осені, поки не почне працювати новий парламент.

Цікавіше з Арсенієм Яценюком – одна справа, якщо учора в Раді справді взяли верх емоції, через те, що парламент не проголосував важливі рішення, інша – якщо поки що де-юре прем’єр справді вирішив піти з займаної посади.

До речі, чергове засідання Уряду назначене сьогодні на 12.00.

А відкриваючи пленарне засідання Ради у п'ятницю, 25 липня, заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський повідомив, що письмова заява Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка про відставку до Парламенту не надходила.

- Як тільки заява надійде, Верховна Рада у відповідний термін її розгляне, - сказав він.

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • набридло

    А що: Сеня "гроші в перед" побачив, що він цілковита не здара і вирішив ні за що не відповідати!!!??? Зате критикувати когось і губошльопити він добре вміє!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up