Хто переможе у Вінницькій області - Порошенко чи Тимошенко

Хто переможе у Вінницькій області - Порошенко чи Тимошенко
Колишні соратники, які 10 років тому разом боролися проти Януковича, нині ризикують стати найзапеклішими ворогами. За словами експертів, сьогоднішня президентська гонка, в другий тур якої можуть вийти Тимошенко та Порошенко, стане апогеєм чорних технологій

- В даній ситуації, є підстави припускати, що або президентом буде Юлія Володимирівна, або виборів не буде взагалі, - каже колишній депутат міськради Семен Ханук. –  Хоча, якщо брати, чисто по-людськи, то Тимошенко, на мою думку, все-таки більше заслужила бути президентом. При всій повазі до Порошенка, але з політичної точки зору, Тимошенко має більше заслуг, як опозиціонер.

В 2004 році вони разом приїздили у Вінницю агітувати за Ющенка. Сьогодні Порошенко та Тимошенко в різних таборах, навіть при тому, що Петро Олексійович обіцяє крісло Юлії Володимирівні, у фракції якої в Вінницькій облраді числиться старший син Петра Порошенка… І хоча під час прес-конференції в нашому місті Юлія Володимирівна офіційно відмовилася від пропозиції Петра Олексійовича, заявивши, що впевнена у своїй перемозі, але в противному випадку, піде в опозицію, так, і хочеться сказати, це Вінниця, друже! Вінниця, на яку обидва кандидати в президенти покладають особливі надії.

Територія своїх

Відео дня
> На президентських виборах 2010 року кандидатуру Тимошенко підтримали 71,1% виборців області. А в 2012 році на виборах до Верховної Ради за Порошенка по 12 виборчому окрузі (Лівобережний район міста та Вінницький район) проголосували 71,52% виборців. Результат партії “Батьківщина” по Вінницькій області тоді варіювався від 41% до 53%.

Сьогодні, якщо вірити даним соціологічних опитувань, саме Порошенка та Тимошенко поки що опинилися в лідерах президентської гонки (згідно з даними інститутів СОЦІС та Рейтинг). Зокрема, за нього – 28%. За неї – 13%.

Але експерти не радять квапитися з висновками, додаючи, що в ході виборчої гонки все ще може змінитися.

- Під час останніх парламентських виборів, ми бачили, як результати соціологічних опитувань передрікали перемогу одним, а депутатами ставали інші, - каже голова Вінницького обласного осередку громадської мережі «Опора» Олег Левченко. – Крім того, не потрібно нехтувати і тим фактом, що сьогодні 50% виборців ще не визначилися зі своїми симпатіями.

Хто сильніший?

За виборчу кампанію Тимошенко у Вінницькій області відповідатиме голова обласного осередку ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська. Довіреною особою Порошенка в області є колишній голова обласної ради, нардеп Григорій Заболотний (йшов на вибори в команді Петра Порошенка).

- Знаєте, я слідкую за виборчими кампаніями з 2000 року і можу сказати наступне: якщо виборами у Вінниці починають займатися люди з вищого ешелону влади: ті, хто були біля керма міста чи області, вони провалюються. Тоді як кампанією БЮТу ніколи не керували люди, які були при владі, - каже Семен Ханук. – Ще один момент – сільське населення, яке більше підтримує Тимошенко. Тому мені важко сказати, що Порошенко виграє боротьбу за область в цілому. У них шансів 50 на 50. Немає такої переваги Порошенка в області. Можливо, порівняно непоганий показник буде і в «Свободи» - Тягнибока, свій відсоток голосів, набере, скоріше за все і Тігіпко, якого підтримають ті, хто підтримував регіоналів.

Адмінресур - ні. Чорний піар - так

Саме чорний піар, на думку експертів, буде козирною картою сьогоднішньої виборчої кампанії.

І перші прояви подібних технологій уже можна було бачити, під час приїзду до Вінниці Юлії Тимошенко, десятого квітня.

Після прес-конференції кандидата в президента, до речі, куди сторонніх пускали тільки по журналістських посвідченнях, до Юлії Володимирівни підійшов чоловік, представився Юрієм Мельником – довіреною особою Порошенка, сказав, м’яко кажучи, що місце жінки не в політиці.

При цьому чоловік не приховував, що раніше працював з регіоналами і не показав відповідного посвідчення. Як виявилося згодом, немає його в списку довірених осіб і на сайті ЦВК. Згодом про непричетність Юрія Мельника до виборчої кампанії Порошенка заявив і Григорій Заболотний. Але це було потім. А безпосередньо під час розмови з Тимошенко чоловік запропонував їй знятися на користь Порошенка. На що Людмила Щербаківська сказала, що ініціюватиме аналогічну пропозицію але по Порошенку.

- Але люди змінилися, тому просто оббрехати кого-небудь буде важке, - каже голова Вінницької міської організації «УДАР» Ігор Ткачук. – Аналогічно і з адмінресурсом. По-перше, він уже не матиме такого впливу, по-друге, сьогодні його буде важче застосувати, ви ж бачите, як важко сьогодні даються ті чи інші кадрові призначення.

До слова, під час призначення нового губернатора – Анатолія Олійника, вінницький Майдан відверто заявляв про те, що це є людина з команди Порошенка. Натомість голова обласної ради Сергій Свитко – голова обласного осередку Народного руху України і до свого обрання головою входив у фракцію “Батьківщина” в обласній раді.  

- Я не думаю, що адмінресурс буде задіяний, - каже і Семен Ханук. - Я не бачу можливості, щоб хтось за все взявся, принаймні, у відкриту. Це буде гірше. Буде війна компроматів. Зараз ідуть на вибори свої. А в життя не буває найбільш брудних процесів, ніж коли іде «бракоразводный процесс» між своїми. 

Але не факт, що вибори відбудуться

За словами голови Вінницького осередку Владислава Теленя та голови мережі “Опора” у області Олега Левченка, запровадження надзвичайного стану хоча б в одному населеному пункті – уже унеможливлює проведення виборів по всіх країні. Разом з тим, за їх оцінками, сьогодні вірогідність того, що вибори все-таки будуть проведені, на рівні 92%.

А от низька явка виборців, як каже Владислав Телень, навпаки, не є причиною для визнання результатів виборів нелегітимним. Теоретично, якщо у виборах візьме участь навіть менше половини виборців – вони все ж будуть чинними.  

P.S. Учора в парламенті прийняли законопроект, який дозволяє проведення виборів під час надзвичайного стану.  Документ  ще має підписати Турчинов. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    ГОЛОСУЙТЕ ЗА ПОРОШЕНКА , ЙОГО ВЖЕ ПІДТРИМАЛА ПАРТІЯ РЕГІОНІВ У НЕМИРОВІ ТА ЛІТИНІ!!!!
  • Anonymous

    Нехай пані Тимошенко наведе хоча б один приклад скільки вона або батьківщина відкрила підприємств і дала людям заробітню платню, податки і т.д. Нехай скаже прямо людям що вона зробила для покращення життя простих людей. Наприклад за Порошенка багато можна навести позитивних прикладів (чудовий фонтан, фабрика рошен (навіть дві)незабаром відкриття молочно-переробного потужного підприємства, гарно людям виплачує кошти за оренду паїв і багато іншого. Що стосується батькіщини Тимошенко не можу згадати жодного подібного прикладу. Що вона зможе людям допомогти будучи президентом....... знову набрати кредитів?? Тому потрібно підтримати тільки ПОРОШЕНКА ПЕТРА ОЛЕКСІЙОВИЧА!
  • Anonymous

    У ПОРОШЕНКА ТАКОЖ ГАРНІ КАДРИ.......ЯК У НЕМИРОВІ ЛЕСЬКО, ЧЛЕН ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, ОРГАНІЗАТОР АНТИМАЙДАНУ--- ГОЛОВА ШТАБУ ПОРОШЕНКА, ЛЮДИ ТАМ ПРОСТО ШОКОВАНІ
  • Anonymous

    це все просто хід хороших маркетологів коли мало свідомим людям говорять що в кандидати йде два кандидата і тоді в них обох зявляється рейтинг бо одні голосують за одного щоб той не дійшов а інші за іншого щоб той не дійшов це робиться для того щоб кандидатів розділити... і взагалі не можна вірити цим соціологічним дослідженням так як їх роблять з гігантською похибкою в користь певного кандидата ГОЛОСУЙТЕ ЗА ТОГО КОГО ВВАЖАЄТЕ ДОСТОЙНИМ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up