Депутати облради вимагають звільнення глави нацбанку Гонтарєвої

Депутати облради вимагають звільнення глави нацбанку Гонтарєвої
Після сесії облради, яка відбулась сьогодні, 27 лютого, депутатів проінформував про фінансову ситуацію в регіоні начальник управління нацбанку у Вінницькій області Анатолій Федоренко. Депутати вирішили написати лист-звернення до глави держави та кабмину з вимогою звільнити голову НБУ Гонтарєву та встановити винних у побитті людей, що пікетували нацбанк 26 лютого.

- Офіційний курс гривні мінімальний на початку лютого був до долара 16,14 гривень, а станом на 26-те – 30 гривень за 1 долар. Такі курси є спекулятивними, нічим не обґрунтованими, проте важелю впливу на цю ситуацію у нас в регіоні немає, -  сказав Анатолій Федоренко.  На питання депутатів, як він оцінює роботу Гонтарєвої, відповів, що підпорядковується нацбанку, тому коментувати не буде.

 

Також Анатолій Федоренко повідомив, що у результаті трансформації, до кінця першого півріччя 2015 року, чисельність штату обласного управління нацбанку скоротиться на 60%. Управління займатиметься забезпеченням банківських установ готівкою. Банківським наглядом і валютами займатимуться управління в 4-ох макрорегіонах: Дніпропетровськ, Одеса, Львів і Київ.

Відео дня

 

- На території області проблеми з виплатами грошей фізичним особам мають установи трьох банків: «Дельта банк», «Фінанси і кредит» і «Фінансова ініціатива».  На Пирогова в банку «Дельта» виплачують по 200 гривень. Діяльність банківської системи в Україні в 2014 році була  збитковою. Загальна сума збитків склала 183 млрд. гривень, тоді я к в попередньому році сума прибутків була 0.4 млрд. грн., - повідомив Анатолій Федоренко.

На запитання депутатів,  чому нацбанк видає рефінансування приватним банкам на фоні воєнних дій та заморожених заробітних плат населенню, Анатолій Федоренко відповів, що не має інформації, і знає рівно стільки ж, як всі. 

Щоб якось вплинути на ситуацію, що склалась, депутати вінницької облради вирішили письмово звернутись до президента та прем’єр-міністра України.

«В зв’язку із критичною ситуацією, яка склалась, вимагаємо  негайного звільнення голови нацбанку Гонтарєвої та вжиття заходів щодо стабілізації фінансової валюти та фінансової системи. Притягнути до відповідальності винних у побитті мирних мітингувальників, що пікетували нацбанк 26.02.2015, через те, що їм не повернули грошей.  Вважаємо неприпустиме застосування силових методів до українських громадян, які домагаються соціальної справедливості.», - йдеться у зверненні.  Депутати підпишуться під зверненням та відправлять його до Києва.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Извиняюсь вмешаться. А депутатам невдомек, что гривню наполняет содержанием не Гонтарева (Иваненко, Петренко, Сидоренко...), а ВВП (не ПТН, а валовый продукт)?
  • Анонім

    Ляшко ще місяць тому вимагав іі відставки та притягнення до відповідальності , дійсно запізніла реакція !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up