Для експерименту обрали перепелині яйця. Їх легше потім прибирати. Для цього запаслись серветками. Вирішили випробувати три поверхні: мармурова плита, асфальт та кришку люка. Остання виявилась найгарячішою. Тож якщо температура стане аномально високою, можна буде смажити яйця навіть на капоті власної машини. Такий собі антикризовий варіант.
Спочатку рушили до «Універмагу». На мармуровій плиті навпроти надпису «я люблю Вінницю» розмістили імпровізовану «кухню». Яйце розбили – і засікли час. - Що це ви тут робите? Експеримент проводите?, – поцікавилась перехожа вінничанка. Коли почула ствердну відповідь, запитала, де можна побачити результати.
- Читайте на «20хвилин», - відказую і повергаюсь до спостережень.
Через півгодини дива не сталось, яйце не підсмажилось.
Спроба №2 – асфальт біля «Книжки». Площа в гарну погоду завжди залита сонцем. Асфальт на дотик був гарячим, але через півгодини наше перепелине яйце теж не засмажилось.
Наостанок вирішили перевірити, як кришка люка маже замінити пательню в спекотний день. Як виявилось, залізний люк показав найкращий результат. За білок почав потроху змінювати свою структуру. Цілком ймовірно, що витративши трохи більше часу в ще спекотнішу погоду – і експеримент завершиться вдало.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер
Анонім