Вінничани їздили в зону відчуження і бачили як будують саркофаг

Вінничани їздили в зону відчуження і бачили як будують саркофаг
Вінничани побували в сумнозвісній зоні відчуження Чорнобильської станції, побачили четвертий блок АЕС і походили мертвим містом. Здивувала вінничан і величезна радіолокаційна станція Дуга та двометрові монстри в місцевих річках

- Здавалося, там мала б бути радіація, зараження, огляд у захисних костюмах і таке інше. Але ми пройшли паспортний контроль на КПП та перевірку автобуса, наявність провідника-екскурсовода - і сміло направились в бік Чорнобиля та Прип`яті, - розповідає вінничанин Вадим Базалицький.

Вінничани разом з тур-клубом “Бідняжки” скинулись по 410 гривень і відвідали шостого липня Чорнобиль. Кажуть, що емоції просто зашкалюють.

Відео дня

- Покинуті квартири, розкинуті, вже почорнілі іграшки, розбиті шибки та хаос, вічний хаос з подихом смерті. Це те, що ми побачили  в зоні відчуження, - каже вінничанка Марія Кліміченко. – Нас вразив пункт дитячого табору, що показує навігатор, проте, коли проїхали крізь ліс, перед нами постала напевно найбільш цікава споруда - Дуга 2. Це просто величезний радіолокатор висотою 130 метрів, на який витратили масу грошей, проте майже не використовували за призначенням.

Ще один вінничанин Дмитро Дудник каже, що в зоні вже не так і страшно.

- Зона виглядає не так, як ми її уявляємо. Нема відчуття розрухи і апокаліпсису, - каже Дмитро Дудник. - Страшно місцями, але, наприклад, в будинках майже всі вікна вціліли.

Вінницькі були здивовані, що недалеко від Чорнобиля є навіть готель.

- Ми мали змогу побачити усі реактори, разом з сумнозвісним четвертим. Ми на власні очі побачили, як будують накриття над тим реактором, - розповідає вінничанка Марія Кліміченко. - До речі, щодо дози опромінення - за день перебування на території зони ти отримуєш лише добову норму радіації.

У водоймах, які знаходяться в зоні відчуження, розвелося багато риби, там її ніхто не ловить.

- Це була не перша поїздка “Бідняжок”, проте, яка перевага літа - ми мали змогу погодувати величезних сомів, які дійсно їдять усе, що падає у воду, - розповідає вінничанин Вадим Базалицький. – Ми побували у покинутому місті. Воно повністю в заростях. Це дивно, моторошно та незвичайно йти по проспекту або дорозі у чотири смуги з великими могутніми деревами посередині, підірваним корінням і асфальтним покриттям. Це місто треба відвідати кожному.

 - Вразила радіолокаційна станція Дуга для виявлення запуску міжконтинентальних балістичних ракет.  Виглядає все це монументально і захоплююче,- каже вінничанин Дмитро Дудник (27)

З ким поїхати до Чорнобиля?

У зону відчуження можна поїхати з вінницькими тур-клубами. Але поїздок не так вже і багато. Тур-клуб “Бідняжки” поїдуть в Чорнобиль наступного разу 15 листопада. Довідки за телефоном (067)4322639.

Також дізнатися про найближчі поїздки в зону та замовити екскурсію можна за телефонами клубу Чаес-Тур (067)4103266 та (093)4687975.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Місцевий

    Дуже шкода що редактор і адміністратор сайту не контролюють мазню, яку тут виставляють в коментарях, а відповідним службам  просто зараз -не цього, але всі аноніми, давно відомі, кожен понесе відповідальність, правда в свій час, хтось позбавиться роботи, а хтось поїде в зону АТО.
  • арсений яценюк

    Наследие хохлорозебайства на лицо. таких как мисцевый и иму подобных тварей.Нужно в срочном порядке осадить все реакторы и остановить станции что бы хохломордие бандери не наделали большей беды
  • Місцевий

    Виставляю власне фото Вінницьких ліквідаторів, які були на станції в 25 річницю аварії на ЧАЕС. Багатьох з цього фото, вже немає

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up