Жінка народила дитину на парковці біля кафе. Допомагали хто чим міг

Жінка народила дитину на парковці біля кафе. Допомагали хто чим міг
  • Нічні крики жінки розбудили мешканців вулиці Блока
  • Хтось подумав, над жінкою відбувається якесь насилля і викликав поліцію
  • З'ясувалося, що жінку не вбивають. Вона народжує просто на узбіччі

У Вінниці, у ніч з 10 на 11 вересня, жінка народила дитину просто на парковці біля кафе. Поки приїхали швидка, люди, які опинилися поруч, допомагали, хто чим міг — носили речі першої необхідності, викликали лікарів та поліцію

Очевидцями дійства, яке розгорнулося під вікнами будинку 22 на вулиці Блока, стали Світлана Іскра з дочкою. Вони мешкають на другому поверсі та розповіли журналісту все, що побачили.

— Ми з дочкою спостерігали за цим з балкону свого другого поверху, — каже Світлана. — Десь о пів на першу ночі ми почули жіночий крик. Дивимося, біля кафе на стоянці стояла машина охоронної фірми та таксі. І чоловік стоїть біля того таксі та дивиться кудись здивовано. Підходять охоронці, питають, що сталося. Знову чуємо гучний зойк. Тоді побачили, що за задній бампер таксі тримається жінка.

Відео дня

Читайте також: «Казала перерізати пуповину. Але ніхто не знав як це зробити»: таксист про пологи на парковці

Думали, що жінку гвалтують

Дочка Світлани вирішила, що над жінкою відбувається якесь насилля. До речі, у редакцію на наступний день дзвонили інші мешканці будинку. Вони хотіли дізнатися, що сталося тієї ночі. Казали, що теж чули гучні крики, тому викликали поліцію.

— І за черговим її криком ми почули слова: «Ти ж тільки пуповину переріж», — розповідає жінка. — А їй хтось відповідає: «Чекай, ти ж іще не народила». Тоді ми все зрозуміли і почали викликати швидку. Ми були не перші і явно не останні, хто це зробив. Жінка закричала ще кілька разів. Таксист у цей час пішов кудись, можливо, шукати ще допомогу.

Почули дитячий плач

За словами Світлани, хлопець, що допомагав жінці, почав знімати з себе одяг, щоб було у що прийняти дитину. Жінка кричати перестала. Зате хлопець зойкнув: «О Боже!» і почав відходити. Кілька разів він наважувався підійти ближче і нарешті зміг.

— У наступну секунду ми почули дитячий плач, — говорить Світлана. — Швидкої ще не було. Усе відбулося за кілька хвилин, але нам здалося, що пройшло уже десь з півгодини. Потім приїхала машина швидкої. Дитину забрали усередину. Охоронці підігнали свою машину до мами та підсвічували фарами, щоб лікарям було краще видно. Фельдшери щось там робили з нею, крапельницю тримали. За цей час приїхала ще швидка та поліція. І тоді увесь цей кортеж рушив до лікарні.

Три сусідки Світлани теж вибігли на допомогу. Хтось з ножицями, хтось з рушником.

— Коли вони поверталися додому, я запитала у них з балкону, хто ж народився? А вони кажуть: «Не знаємо, ми в такому шоці були, що й не побачили», — розповідає жінка.

Поліція їхала на масову бійку

Журналіст RIA подзвонив у поліцію дізнатися подробиці інциденту. У прес-службі Управління патрульної поліції розповіли, що тоді копи отримали виклик на місце події, але у повідомленні йшлося про масову бійку. Проте коли патрульні приїхали, замість бійки вони знайшли пологи. Виклик надійшов близько 23.00. Місце — перехрестя вулиць Блока та Константиновича (якраз біля будинку 22).

У лікарні кажуть, що з дитиною та мамою все добре

У лікарні Пирогова підтвердили, що молода мама надійшла до них у відділення. І з нею, і з дитиною все добре.

— Такий випадок дійсно був, — каже заступник головного лікаря Інна Кукуруза. — Зареєстрований як пологи поза лікарняним закладом. Пацієнтка доставлена у лікарню Пирогова, у відділення патологій вагітних разом з дитиною. Мама та дитина почувають себе позитивно. Знаходяться на сумісному перебуванні. Зараз ми готуємо документи на дитину. Мати забирає дитину.

На жаль, мама не захотіла поспілкуватися з журналістом. Тому, яка стать дитини, поки невідомо. Деякі очевидці пологів стверджують, що це хлопчик.

Редакція RIA щиро вітає молоду матір з вдалими пологами та бажає здоров’я їй та дитині.

У Вінниці вже був схожий випадок. У жовтні 2013 року 28-річна жінка Наталя народила хлопчика у машині таксі, коли їхала до пологового будинку. Усе відбувалося так швидко, що донести жінку до лікарні просто не встигли. Лікарі тільки перерізали пуповину. Хлопчик народився здоровим. Стан його та мами не викликав у лікарів жодного занепокоєння. Подивіться відео про це:

Читайте також: У Вінниці 40-річна Світлана в таксі народила дівчинку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Не розумію, навіщо міліція супроводжувала жінку. Так неначе якийсь злочин народити дитину.

    І чому швидка не спитали дозволу втрутитися, а відразу полізла?
  • Анонім

    Ну для чого робити такий шорох, влазити в чийсь особистий простір? Вагітність - не хвороба. Раніше, коли була краща екологія, не було стільки синтетики, жінки відволікатися на народження дитини всього на пару годин, хоча звичайно і береглися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera 14:40 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 14:04 Вінниця передала військовим дрони та тепловізори
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up