Юрія Хорта засудили на три роки за марш проти мігрантів

Юрія Хорта засудили на три роки за марш проти мігрантів
Судовий процес над членом Соціал-національної асамблеї Юрієм Павленком (псевдонім Юрій Хорт) завершився обвинувальним вироком. Його визнали винним у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

“Всю символіку в мене вилучену: банери, прапори і пов'язки з Ідеєю Нації, в т.ч. червоно-чорний прапор (!) суддя постановила знищити. Гасло "Слава Нації!-Смерть ворогам" у вироку визнано як протизаконне, ” - написав 24-річний Хорт на своїй сторінці Вконтакті, після того, як суд виніс йому три роки умовно.

Такий термін Хорт отримав за акцію, влаштовану під вікнами гуртожитку для іноземних студентів медуніверситету. 

Захисник Юрія Павленка Валерій Палій обурився після оголошення обвинувального вироку та почав сперечатися із суддею Ларисою Ковальчук. Він не почув, за які конкретно дії засудили Хорта.

Відео дня
> - Там просто написано: “за розпалювання ворожнечі”, - каже Палій. - Де обгрунтування протиправністі дій мого підзахисного?

Суддя порадив адвокату Хорта писати апеляцію.

Суд перенесли

Оголошення вироку Юрію Павленку було заплановане на 11 годину 30 грудня 2013 року. Під Вінницьким міським судом зібралися близько 20 людей, які прийшли підтримати Юрія. Приїхали навіть з інших міст. В руках вони тримали червоно-чорні стяги, прапор України та великий жовтий банер із написом “Хорт не винен”.

Проте засідання перенесли на пятнадцяту годину цього ж дня. 

О третій годині дня вирок все ж таки оголосили. Обвинувальний. 

Юрія Павленка визнали винним у вчинені кримінального праворушення та засудили до трьох років обмеження волі з випробувальним терміном два роки. Це означає, що якщо Павленко протягом двох років вчинить кримінальне правопорушення, то йому дадуть реальний строк. 

Вважають вирок замовним

Юрій Павленко перед початком зачитування вироку розповів про суть акції та назвав обвинувачення надуманим та замовним.

- Швидше за все буде або обвинувальний вирок, або направлення на дорозслідування, - каже Юрій. - Справа замовна абсолютно. Ректор Вінницького медуніверситету в першу чергу був зацікавлений в цьому. Проте його скарги були безпідставними. Прокуратура відмовляла йому. Згодом він підключив мера - і справа пішла в хід. 

Захисник Хорта Валерій Палій обурений вироком та планує подавати апеляцію.

- Суддя слово в слово, зі всіма помилками, зі всіма порушеннями досудового слідства перенесла текст обвинувачення прокуратури у вирок, - говорить Валерій Палій. - Я буду ставити питання не тільки про скасування вироку, але і про притягнення судді до відповідальності. 

Довідка

Нагадаємо, Юрій Павленко йшов на чолі колони (до 100 людей) під час маршу-рейду проти імміграції, який проходив 18 лютого 2012 року у Вінниці, під стінами гуртожитків Вінницького національного медичного університету, в яких проживають іноземні студенти. У своїх “кричалках” вони використовували слова “жид”, “хач”, “негри” та інші.

-  Це був марш проти імміграції та проти ненависті до тих, хто не сповідує іслам, - пояснив Хорт.

Згодом, навесні 2012 року була порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу України “Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань”. За якою передбачено штраф до 8500 гривень або обмеження волі до п’яти років. Юрія звинуватили у тому, що він, будучи організатором акції, викрикував дискримінаційні гасла за расовою, національною та релігійною ознаками та закликав учасників до нетерпимості по відношенню до іноземців.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (40)
  • Анонім

    Возможно Хорт был бы на свободе если бы взял в адвокаты не Палия с Курнаевой а кого нибудь нормального. Палий всю жизнь работал на заказняк с прокуратурой, а то что перед людьми бьет себя в грудь, то можно  только сказать "награду актеру". Я немного следил за судами и был в шоке от адвокатской стратегии, создалось впечатление что он Хорта наоборот пытается держать под стражей чем подольше.
  • Дмитров Лёня

    не розумію цих д урнів-псевдопатріотів. Такі люди тільки позорять Україну на весь світ. Я сам з Вінниці, (хоча живу на Дніпропетровщині) і вважаю таких людей як Юрій Хорт позором України. в наступному житті так люди як хорт народяться чорношкірими або хачами чи жидами і будуть думати чому, за що мене так переслідують і ненавидять?
  • Дмитров Лёня

    не розумію цих дурнів-псевдопатріотів. Такі люди тільки позорять Україну на весь світ. Я сам з Вінниці, (хоча живу на Дніпропетровщині) і вважаю таких людей як Юрій Хорт позором України. в настпному житті так люди як хорт народяться чорношкірими або хачами чи жидами і будуть думати чому, за що мене так переслідують і ненавидять?
  • Anonymous

    быдло самое натуральное этот Хорт!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:45 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up