«Мохіто» в кегах – хіт продажів серед вуличних напоїв - виготовляють у Вінниці. Щоб побачити, з чого і як роблять цей напій, журналісти RIA завітали на Вінницьку харчосмакову фабрику.
- У основі напою - артезіанська вода та основа з соку лаймів та лимонів. Відрізнити натуральність продукту можна за кольором. Напій з основою на соках має непрозорий колір, а на барвниках буде прозорим, - каже директор Вінницької харчосмакової фабрики Любов Семенюк. - По Україні наше підприємство асоціюється із якістю: в продукції немає барвників стабілізаторів та консервантів. Для нас головне, щоб продукт подобався і був корисним. Тому коли ми вирішили два роки тому виготовляти “Мохіто”, то тільки з натуральних складників.
Вінницька харчосмакова фабрика - лідер по Україні з виробництва хрону та на другому по гірчиці. З продажів квасу лідирують у багатьох регіонах, по “Мохіто” ще тільки набирають обертів, бо лише другий рік випускають. У цьому році почали розливати “Мохіто” в пластикові пляшки. Але його можна придбати в невеличких продуктових магазинах міста.
Для вінничан, які хочуть приготувати коктейль вдома, рецептом “Мохіто” поділився власник Super Burger Bar Андрій Березюк.
Для коктейля на 400 мл: 30 г лайма, 15 г м’яти, 5 г цукру, 10 г соку лайма, 15 г цукрового сиропу, слабогазована вода. Приготування: лайм, м’яту, цукор потовкти, щоб суміш пустила сік і дала аромат. Додати сік і цукровий сироп, лід та газовану воду. Цукровий сироп і газовану воду можна замінити “Спрайтом”. Для приготування цукрового сиропу використовують будь-яку ємність. Наприклад, півлітрову банку засипати цукром майже по вінця і залити гарячою водою. Розмішувати, поки цукор повністю не розтане і вода не стане густою.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер