Як все влаштовано: з чого, як і куди розливають вінницьке «Мохіто»?

Як все влаштовано: з чого, як і куди розливають вінницьке «Мохіто»?

«Мохіто» в кегах – хіт продажів серед вуличних напоїв - виготовляють у Вінниці. Щоб побачити, з чого і як роблять цей напій, журналісти RIA завітали на Вінницьку харчосмакову фабрику.

 

- У основі напою - артезіанська вода та основа з соку лаймів та лимонів. Відрізнити натуральність продукту можна за кольором. Напій з основою на соках має непрозорий колір, а на барвниках буде прозорим, - каже директор Вінницької харчосмакової фабрики Любов Семенюк. - По Україні наше підприємство асоціюється із якістю: в продукції немає барвників стабілізаторів та консервантів. Для нас головне, щоб продукт подобався і був корисним. Тому коли ми вирішили два роки тому виготовляти “Мохіто”, то тільки з натуральних складників.

Вінницька харчосмакова фабрика - лідер по Україні з виробництва хрону та на другому по гірчиці. З продажів квасу лідирують у багатьох регіонах, по “Мохіто” ще тільки набирають обертів, бо лише другий рік випускають. У цьому році почали розливати “Мохіто” в пластикові пляшки. Але його можна придбати в невеличких продуктових магазинах міста.

Як у Вінниці роблять “Мохіто”

1. Майбутній «Мохіто» починається з води, яку добувають з артезіанської свердловини. Її підготовлюють за допомогою стабілізаторів, покращувачів води на спеціальному обладнанні.

Відео дня

2. У спеціальні чани автоматизовано подається вода та вирахувана кількість цукрового сиропу. Суміш проварюється для пастеризації та розчинення цукру.3. Поруч на полицях стоять компоненти, які додають в чан у потрібних пропорціях: основа «Лимон-Лайм» – концентрований сік, лимонна кислота та витяжки зі шкірки лимона та м’яти – натуральні ароматизатори.4. «Мохіто» в пляшки розливає чеська лінія по розливу безалкогольних напоїв. Придбати напій можна в деяких невеличких продуктових магазинах Вінниці.5. У металеві бочки та пластикові термокеги «Мохіто» розливають на іншій лінії. Спочатку їх стерилізують. Розлив йде автоматично. Оператор лінії Петро Кашпіровецький лише контролює процес.6. Кожна партія досліджується в лабораторії на відповідність до Держстандартів. Інженер-технолог Олена Яворовенко перевіряє напій на фізико-хімічні показники.7. У іншій кімнаті мікробіолог Ольга Рибак слідкує та перевіряє кожну партію продукції на відсутність хвороботворних мікробів. 8. Напій в термокезі тримає холод три доби. Його продають по місту. А залізні бочки везуть на продаж в інші області України.Для вінничан, які хочуть приготувати коктейль вдома, рецептом “Мохіто” поділився власник Super Burger Bar Андрій Березюк.

 

Для коктейля на  400 мл: 30 г лайма, 15 г м’яти, 5 г цукру, 10 г соку лайма, 15 г цукрового сиропу, слабогазована вода. Приготування: лайм, м’яту, цукор потовкти, щоб суміш пустила сік і дала аромат.  Додати сік і цукровий сироп, лід та газовану воду. Цукровий сироп і газовану воду можна замінити “Спрайтом”. Для приготування цукрового сиропу використовують будь-яку ємність. Наприклад, півлітрову банку засипати цукром майже по вінця і залити гарячою водою. Розмішувати, поки цукор повністю не розтане і вода не стане густою.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up