Як утеплити будинок лише за 30% від вартості ремонту та матеріалів?

Як утеплити будинок лише за 30% від вартості ремонту та матеріалів?

У “складчину” з міською владою мешканці будинку на Коцюбинського, 78 утеплили фасад будинку. Вони заплатили 30% від вартості матеріалів та роботи, тоді як більшу частину (70%) - це кошти міського бюджету.

 

Старша по першому під’їзду дев’ятиповерхівки на Коцюбинського Людмила Жданюк розказала, як вони вирішили утеплити два під’їзди.

- Наш депутат по округу Петро Бабій розказав, що існує міська програма по капітальному ремонту фасадів 70/30, де мешканці будинку платять меншу суму за роботи і ми вирішили прийняти участь. Вмовити всіх було важко, але ми це зробили - зібрали 260 тисяч гривень. І як ви бачите - отримали гарний результат.

- Збирaлись ми по 150 гривень з квaдрaтного метрa. В основному 3-х кімнaтні квaртири здaвaли приблизно по 3,600 грн., 2-х кімнaтні здaвaти орієнтовно 3,000- 3,300 і 4-х кімнaтні близько 10 тисяч гривень, - кaже вінничaнкa.

Відео дня

Пані Людмила каже, що минулої зими вони майже не включали в квартирі індивідуальне опалення. За її словами, коли на вулиці було “0” градусів за Цельсієм, в квартирі - стабільно 20-23 градуси вище нуля.

- Зникла сирість, стало комфортно, - ділиться Людмила Жданюк своїми враженнями. - Коли жарко, то в домі прохолодно. Зараз ми хочемо облаштувати входи у під’їзди, перекрити підвали та обшити балкони та лоджії. І ще хотіли би у цьому році облаштувати дах.

Під час діалогу влади з мешканцями будинку, робочі якраз закінчували утеплювати кут будинку.

- Вибачте, але ми не вміємо давати інтерв’ю, - відповіли ремонтники. - Ми тут працюємо, утеплюємо стіни багатоповерхівки.

А про наступні роботи детальніше розповів директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман.

Директор департаменту житлового господарства Роман Фурман розповідає міському голові Сергію Моргунову про найближчі план по благоустою багатоповерхівки

- На капітальний ремонт фасаду цього будинку за два роки витратили 630 тисяч гривень з міського бюджету, - каже Фурман. - Здійснили заміну віконних блоків у першому та другому підїздів, де частка 64,2 тисячі гривень - це частка бюджету, а 15 тисяч - вклад мешканців. Зараз плануємо облаштувати критий майданчик для сміттєвих баків та обговорюємо з мешканцями плани щодо облаштування під’їздів та лоджій. Тривають роботи по утепленню будинку. Можливо, у найближчий час “підключаться” мешканці з третього під’їзду цього дому.

Так виглядає план благоустрою території на Коцюбинського, 78.

Довідка: В 2015 році проведено часткове утеплення фасадів на 15 будинках. В поточному році - часткове утеплення фасаду по вулиці Академіка Янгеля, 75. Проводяться роботи на будинках: Коцюбинського, 78; Марії-Литвиненко Вольгемут, 21,23,44. В плані: по вулиці Василя Порика, 15, Магістратська, 100 та ще чотири багатоповерхівки.

Впровадження заходів з енергозбереження в багатоквартирних будинках можливе:

  • За державною програмою для ОСББ, де держава компенсує від 40-70% від вартості матеріалів та обладнання; Вінницька міська рада - 30% загальної вартості робіт і матеріалів, Вінницька обласна рада компенсує 15% відсоткової ставки кредиту.

  • За міською програмою, де 30% сплачують мешканці та 70% - міський бюджет.

  • При бажанні мешканців створити ОСББ один з видів капітальніх робіт по будинку проводиться за кошти міського бюджету

Додаткову інформацію можна отримати в Департаменті житлового господарства міськради за номерами: 59-52-19

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up