Як даішники Камінський і Горбатюк на хабарі з презервативами "попалились"

Як даішники Камінський і Горбатюк на хабарі з презервативами "попалились"
Дві великі упаковки презервативів взяли від водія «Таврія-Славута» два працівники обласної Державтоінспекції. Факт рідкісного виду хабара зафіксували на відео журналісти Дорожнього контролю Вінниці

- Коли ми запитали, навіщо їм стільки контрацептивів, один з даішників відповів, що в нього вже троє дітей, треба якось надалі оберігатися від подальшого розмноження, - розповів журналісту RIA активіст Дорожнього контролю Вінниці пан Володимир.

У редакції RIA учасники перевірки детально повідомили не тільки про цей випадок. Застерегли водіїв бути уважними стосовно деяких хитрощів, які нині застосовують даішники до учасників дорожнього руху. Їх треба знати, щоб не стати без вини винуватим.

Дивно, але нас не здали

Відео дня

Хабар презервативами взяли працівники ДПС обласного ДАІ Олег Камінський та Роман Горбатюк. Чому саме їх роботу перевіряв Дорожній контроль Вінниці?

- У першу чергу перевіряємо тих, на кого найчастіше скаржаться водії, - розповідає учасник Дорожнього контролю Вінниці пан Денис.- На Камінського і Горбатюка  зібралася ціла купа скарг від водіїв. Ми прийшли до начальника обласного ДАІ Павла Солоненка, розповіли про все, сказали, що маємо намір перевірити, як працюють ці інспектори. Він не заперечував. Навпаки, повідомив нам, коли і де патрулюватимуть рух транспорту інспектори Камінський і Горбатюк.

На об’їзну дорогу навколо Вінниці, де заступили на службу названі інспектори, працівники Дорожнього контролю Вінниці виїжджали з певним скептицизмом. Були упевнені, що начальник попередить своїх підлеглих і на цьому вся перевірка закінчиться. Але хлопці помилилися.

- За якихось півгодини стеження ми зафіксували три факти отримання інспекторами хабарів, - продовжує розповідь Володимир. - Якби інспекторів попередили, вони б цього не робили. Отриманням від водіїв грошей ніким не здивуєш. Ні Майдан, ні всі ці розмови про боротьбу з корупцією фактично мало що змінили. Даішники як брали хабарі, так і беруть.

Інспектори Камінський і Горбатюк  зупинили  «Таврію-Славуту». Попросили водія відкрити багажник. Торговий менеджер перевозив деякий товар. На відео видно, як даішник бере до рук одну упаковку з контрацептивами, уважно розглядає її, потім у нього у руках опиняється ще одна, водія відпускає, а  отримані коробки несе до службового авто і кладе їх під сидіння.

- Коли ми демонстрували відео з презервативами панові Солоненку, у нього, як кажуть, очі мало на лоба не вилізли, - розповідає Володимир. – Він декілька разів перепитав, чи це правда, чи не підстава. Яка підстава? Хто ще міг би додуматися давати хабар  даішнику презервативами?

За словами «дорожників», пан Солоненко завжди йде з ними на контакт, чого хлопці не можуть сказати про керівника ДАІ Вінниці пана Присяжнюка. Щоправда, після автопробігу протесту, в якому взяли участь майже 90 автомобілів і водії вигукували «Присяжнюка - геть!», начальник став трохи поступливіший.

Тверезого зробили п’яним

Представники Дорожнього контролю Вінниці просили через газету застерегти водіїв, щоб були уважні, коли їх раптом перевірятимуть на наявність алкоголю у крові.

- Зараз у декого з даішників з’явився новий вид здирання грошей, - розповідає Володимир. – У прилад для перевірки вмісту алкоголю вводять шприцом краплю спиртного і з тверезого роблять п’яного. Одну з таких справ, коли тверезу людину зробили  п’яною, ми виграли в суді. Коли вам особливо наголошують на тому, що прилад новий, та ще й повторюють це декілька разів, будьте уважні. Якщо людина дійсно не вживала спиртного, а прилад все-таки показує наявність алкоголю у крові, вимагайте перевірки у наркодиспансері. Це обійдеться дешевше, ніж штраф чи хабар даішнику.

Усі учасники Дорожнього контролю Вінниці мають постійне місце роботи, хлопці з вищою освітою. Перевіркою даішників займаються у вільний  час. Їм постійно погрожують, залякують. Телефонують на роботу керівництву і обливають брудом. Кажуть, що вони заважають даішникам утримувати свої сім’ї, а заробітки у тих малі. Особливо активно це проявлялося на початку створення Дорожнього контролю.

Незважаючи на це,  дорожні контролери  продовжують працювати. Причому, на власному ентузіазмі. Перед виїздом у рейд скидаються грішми на бензин. Кажуть, добиваються того, щоб даішники перестали знущатися над водіями. Викорінити таке ставлення можна тільки спільними зусиллями. При цьому не забувати, що і водії повинні дотримуватися не тільки ПДР, а й елементарних норм спілкування з інспектором, який зупинив авто.

Телефон Дорожнього контролю Вінниці - 063-068-35-34

Хабарники працювати в ДПС не будуть

Павло Солоненко, начальник ДАІ області, у розмові з журналістом RIA сказав, що нині триває перевірка факту, зафіксованого на відео Дорожнім контролем Вінниці.

- Законом відведено десять днів на перевірку, - наголошує Павло Солоненко. – Після отриманих результатів буде прийняте рішення. Але вже зараз можу сказати, що патрулювати рух на дорогах названі інспектори не будуть.

Співрозмовник підтвердив, що перевірку Дорожній контроль Вінниці проводив за попереднім узгодженням з обласною ДАІ.

- Я вдячний хлопцям за те, що допомагають нам у роботі, - каже пан Солоненко. – Власними силами нам за всім не угледіти. Адже у відділі контролю за  роботою ДПС  нараховується тільки три штатні працівники. Їхніх зусиль недостатньо, щоб проконтролювати всіх інспекторів. Активісти допомагають виявляти  негативні сторони, які не завжди вдається побачити у роботі керівництву ДАІ.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Oleksandr Stoliarov

    А чому в статті не піднімається питання факту безпідставної зупинки водія? А також незаконної перевірки автомобіля без рішення суду.
  • denar

    а может авторам и тем кто это снял нефиг чем заняться...военкоматы должны обратить на них внимание..

    Роман шухевич reply denar

    Автори все правильно зробили!Адже саме через таких недоробітників країна руйнується, а вони повинні бути взірцем!
  • Сергей Сторожук

    Кондомы уже берут кондомами
  • 1

    Слёзы радости от гордости за борцов с крупными взяточниками наворачиваются на глаза.

    Bogdan Severin reply 1

    +100500
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up