Онук загиблого героя в АТО вірить, що його дідусь пішов на небо

Онук загиблого героя  в АТО  вірить, що його дідусь пішов на небо
Олександр Притика жив у Тростянці. Мав дружину та доньку Ірину. Віддав своє життя, захищаючи незалежність України, та загинув 12 серпня 2014 року у віці 49 років. Це була перша втрата неоголошеної війни на сході України, якої зазнала тростянецька земля.

 В життя Ірини Олександр Притика прийшов, коли дівчинці було 11 років. Хоча й по-документам Ірина була не рідною, але за словами самої Ірини вона мала найкращого в світі тата. «Він став для мене справжнім батьком. Батьком з великої літери», - згадує донька.

 Добре запам’ятає дідуся з прогулянками з дитячого садочка внук Стасик. Йому є, що розповісти про свого дідуся найменшому своєму братику, якому тільки недавно виповнився  один рочок. За словами доньки Ірини, дідусь ні в чому не відказував внукам. Частенько балував їх іграшками та всілякими солодощами.

На фото менший син Ірини разом з волонтеркою.

Відео дня

- Батько пішов добровольцем 2 березня 2014 року. Це було одразу після  того, як ми похрестили найменшого сина. 11 серпня було День Народження в Стасика, ми вже не могли додзвонитись до нього. А 13 серпня 2014 року нам подзвонили та сказали, що батько загинув. Звісно тяжче всього було повірити в те, що батька вже не має, - ділиться своїми переживаннями Ірина з журналісткою "20 хвилин".

Стасик знає, що його дідусь був героєм, який захищав Україну від злих ворогів. Батьки розповіли Стасику також, що зараз дідусь полетів на небо та звідти він буде завжди допомагати своїм улюбленим онукам. Зараз першокласник Станіслав пише листи та збирає передачі для бійців АТО. На 1 вересня він намалював малюнок з дідусем, який захищає всіх українців.

Ірина, як їх не тяжко, але вона все таки вірить, що батько загинув не даремно. Сьогоднішнім героям, які зараз стоять зі зброєю та воюють з ворогом, Ірина дякує за те, що вони є.

- Ви нам дуже потрібні. Повертайтеся живими, - благає 25 річна мама двох малюків, яких дідусь вже ніколи не поведе на прогулянку.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Дуже важко пережити таку втрату, і ще важче пояснити дітям куди подівся дідусь і коли він повернеться. Співчуваю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up