Вінницькі юннати створили «вічний» прапор України

Вінницькі юннати створили «вічний» прапор України
На старті свята з нагоди початку 2014/2015 навчального року «Юннати скликають друзів», яке відбулося 15 вересня, пройшов патріотичний флеш-моб.

Патріотичний флеш-моб

 

В ньому взяли участь діти спільно з керівниками гуртків і представниками адміністрації обласної станції юних натуралістів (СЮН). Вони розфарбували чотири вертикальні смуги на зовнішній стіні навчального закладу – по дві синього і жовтого кольорів.

Відео дня

Таким чином юннати створили «вічний» прапор нашої держави, який не боятиметься ані дощу, ані снігу. І підтримали боротьбу народу за єдність і незалежність України.

Благодійний ярмарок

Багатьох зацікавив ярмарок-продаж різноманітних сувенірів і виробів, створених юннатами, а також овочів і фруктів, вирощених на станції. На ньому загалом було зібрано понад 500 гривень, які підуть на потреби поранених учасників в АТО, які лікуються у Вінниці. До речі, юннати допомагають захисникам Вітчизни на постійній основі.

– На станції діє група волонтерів, яка збирає кошти для поранених в АТО. Частину з них використовуємо для закупівлі теплих речей, взуття тощо. Іншу спрямовуємо як адресну допомогу комусь з поранених бійців, – розповіла практичний психолог, керівник групи волонтерів СЮН Інна Кушнір. – З вихованцями  також плануємо ходити до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. Юннати співатимуть для поранених, читатимуть їм вірші, даруватимуть малюнки.  

– В Україні зараз дуже важка ситуація. І я не можу залишатися байдужим. Купую вироби на ярмарку, щоб допомогти учасникам конфлікту на сході України, – додав 15-річний вихованець гуртка «Екологія землі» Павло Компанієць. 

Презентація просто неба

Просто неба пройшла презентація відділів і гуртків, які діють на СЮН і за її межами. Тут же можна було записатися на заняття.

– На станції діє п’ять відділів: декоративного квітництва та ужитково-прикладного мистецтва, біології та сільського господарства, зоології та тваринництва, екології та охорони природи.,  інформаційно-методичної роботи. Загалом понад 3 тисячі дітей займаються в 150 гуртках. Також 15 сумісників проводять заняття переважно за межами Вінниці, – розповіла заступник директора СЮН Світлана Павлюк.     

Педагоги натхненно розповідали про свою роботу.     

– Ми вивчаємо різні види рослин і дерев, в основному на практиці. Заняття проходять в цікавій ігровій формі. Діти також залюбки вишивають, вирізають і малюють, – повідомила керівник гуртків «Юні натуралісти» і «Юні рослинники» Ольга Тарановська.

Керівник гуртка юних квітникарів Ірина Моцяка розповіла, що її вихованці доглядають за квітами на навчально-дослідній ділянці, а також у теплиці.

– Вирощуванням квітів цікавляться і дівчата, і хлопці. Старші вихованці вчаться бути аранжувальниками, – сказала Ірина Моцяка.

Вікторія Курієнко веде гуртки «Цікава зоологія» та «За гуманне ставлення» до тварин». В них займаються діти навіть з дошкільного віку.

– Дошколярикам і дітям молодшого шкільного віку дуже подобається виробляти щось власноруч. Зокрема, ліпити чи малювати фігурки тварин, які ми вивчаємо, – відкриває секрети Вікторія Кирієнко.

Вікторія Паламарчук веде гурток «Природа в оригамі».

– Юннати виготовляють фігури тваринок і птахів з паперу. Це не дуже складно, головне – бажання, – вважає Вікторія Паламарчук

В гуртку «Юні натуралісти і основи екологічних знань» діти виготовляють картини з … солоного тіста, цікаві поробки з кори дерев тощо. В екологічному відділі також навчать вправно фотографувати неповторні миттєвості життя, і в першу чергу природи. 

Другий дім

Юннати наголошували, що СЮН для них – другий дім, бо їм дуже подобається вивчати природу.

– На заняттях ми регулярно буваємо в теплиці, парку, лісі. Також мені до вподоби тварини, недарма вдома у нас мешкають собака і кіт, – поділилася 9-річна вихованка гуртка «Юні натуралісти» Олена Попенко.

13-річний староста гуртка «Юні садівники» Владислав Півторак розповів, що він багато часу проводить на присадибній ділянці станції, висаджує плодові дерева, доглядає їх, а восени збирає щедрий врожай. Юнак займається садівництвом вже три роки.

Запрошують і студентів

Свято продовжилося в актовій залі. Всіх присутніх з початком нового навчального року привітала директор СЮН Ольга Драгомирецька. Вона запросила приходити у «будиночок з вікнами до сонця» щоденно, з 9.00 до 18.00, адже станція юннатів працює без вихідних. Запросила до СЮН Ольга Аксентійовна й студентів (віком до 22 років), які тут можуть відвідувати заняття у Малій академії наук. Також Ольга Драгомирецька нагородила юннатів, які вибороли призові місця на всеукраїнських конкурсах у минулому навчальному році.  

Кожен відділ презентував розважально-конкурсну агітаційну програму. Заінтригувало інтелектуальне змагання старших вихованців з педагогами, яке завершилося внічию.

Наприкінці свята кожен його учасник отримав паперове серце з державною символікою. На загальному фото у всіх воно було вже на грудях. До речі, це буде використано для створення патріотичного юннатівського відеоролика, який направлять на тематичний всеукраїнський конкурс, що організовують у Львові.         

Previous Next

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up