Вінницька «зірка» Андрій Грачов. Непрофесійність як діагноз

  • Анонім
1 квітня, у День сміху відомий український журналіст Юрій Бутусов оприлюднив на власній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» текст про офіцера 93-ї механізованої бригади Андрія Грачова, який прославився в Інтернеті внаслідок своїх двох відкритих звернень до Верховного Головнокомандуючого.
Лейтенант Грачов, зокрема, висував претензії та намагався ненав’язливо повчити вище керівництво держави, як слід воювати, і що потрібно зробити для перемоги над ворогом.

У нинішніх українських умовах такі напучування не поодинокі, адже кожен активіст, або той, хто себе активістом вважає, гадає, що без його порад в країні все йде не так.

Публікація Бутусова цікава не цим. А тим, що вона містить деякі характеристики, усвідомлення яких дає можливість побачити деякі, дуже неприємні проблеми нового українського суспільства.

Бутусов позитивно характеризує Грачова і наводить цитати, які мають на меті утвердити це позитивне сприйняття у власних читачів. Але, можливо, сам того не розуміючи, робить це не дуже послідовно. Грачов, за його визнанням – акушер-гінеколог, на передовій у Пісках, спільно з дівчиною-педіатром надає першу медичну допомогу пораненим бійцям.

І відразу ж виникає запитання – на весь штат медичної служби Збройних Сил України немає декількох кваліфікованих медбратів та лікарів-хірургів, які могли б професійно виконувати обов’язки в екстремальних умовах? Грачов з колегою може й має елементарні навички у цій сфері, але фахівцем за декілька місяців стати неможливо. І тому не настільки очевидно – допомагатиме у кінцевому рахунку його допомога, чи шкодитиме бійцям?

Це не докір безпосередньо Грачову. Він є патріотом, але факт його непрофесійності теж має місце. У цьому й полягає ключова проблема, якщо не трагедія українського державотворення на сучасному етапі. Бажання є, а розуміння, як правильно у такому випадку робити – немає.

У даному випадку на це можна було б закрити очі, проте далі Бутусов фіксує ще деякі дані, які відвертість самого Грачова ставлять під великий сумнів. Так, за словами лейтенанта-вінничанина, тривалий час він працював як журналіст, очолюючи редакцію з 30 співробітників. Ймовірно мова йде за вінницьке відділення медіа-корпорації «Тут все». Такої кількості співробітників у редакції не працювало ніколи. Діяльність її зводилася до публікацій з інших сайтів, відповідно, жодного впливу на ситуацію у медіа-просторі «Тут все» не мала. Та й працювало там до розпаду «успішного медіа проекту» 2 чи 3 дівчини які рідко отримували вчасно заробітну плату.

І тим не менш Грачов фігурує у публікації Бутусова як кваліфікований журналіст. Який таким насправді не є.

Ось і виникає висновок щодо справедливості висловленої Грачовим фрази: «Системных изменений в армии не происходит. А они необходимы прямо сей час».

Вірно. Зміни необхідні. Але чи здатні їх провести непрофесіонали?

Відповідь, на превеликий жаль, негативна. І особа Грачова у даному випадку більш ніж показова.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up