Вінничани вимагали зупинити будівництво «Резиденції» на Льва Толстого

Вінничани вимагали зупинити будівництво «Резиденції» на Льва Толстого
Люди з будинків, що поблизу будівництва «Резиденції», вийшли в неділю протестувати проти будівництва. Охоронці будівництва не виганяли людей, але пропонували перекрити дорогу.

Близько тридцяти вінничан з будинків, що поруч новобудови? стояли на одному з в’їздів на будівництво. В руках люди тримали плакати з написами «Незаконному будівництву ні», «Вимагаємо виконання ухвали суду», «Поверніть нашу прибудинкову територію» та «Проїзду по провулку Льва Толстого не дамо».

 За словами голови ОСББ будинку на Льва Толстого 21 Анатолія Маначина, люди обурені, що забудовники нехтують правами людей, що живуть в їх будинку та в навколишніх домах.

Відео дня

- Є ухвала суду про припинення будівництва і вже тричі виходила виконавча служба, але незважаючи на це будівництво ведеться. Тому вирішили вийти на цю акцію І може ще підемо далі, - каже голова ОСББ. – Окрім того, що ми боїмося за будинок є ще багато позицій, прибудинкову територію у нас забирають. Там тридцять років ті гаражі стояли. Ще один важливий момент це проїзд у нас провулок іде метри чотири завширшки там тротуарів немає, що буде коли по вузькому проїзду будуть сотні машин, він на це не розрахований.

Серед протестувальників був також чоловік, будинок якого забудовники у прямому сенсі обкопали, а дорогу до нього зробили полосою перешкод. Це власник дому, що стоїть просто в центрі огородженого будівництва. Чоловік розповів, що йому запропонували викупити будинок, але дешево. Він не погодився.

Охорона запропонувала перекрити дорогу

Люди з плакатами та без стояли на одному з в’їздів на будівництво. Поруч ходили охоронці та якісь чоловіки, що не хотіли називатися. До людей від «Резиденції» ніхто не вийшов. Охоронці кілька разів просили вийти з території, але люди не реагували.

Спробували закрити ворота, але їх тут же відкрили знову. Аж раптом журналісти стали свідками розмови у якій охоронець казав «Хочете перекривайте дорогу тільки вийдіть з території будівництва». Якась жіночка на це заперечила, що такі дії не законні. Протестувальники не заважали проїзду автівок. А водії яки їхали повз підтримували акцію сигналами клаксонів.  

Міліція не знала хто і навіщо її викликав

Приблизно за півтори години люди перемістилися від в’їзду в будівництво до офісу продаж ( металевого вагончика) розташованому неподалік. В цей час приїхали міліціонери, вони перетнули дорогу та пішли в офіс. Журналісти рушили слідом, на запитання про те хто викликав та чому правоохоронці відповіли, що хто викликав не знають і чому також. Мовляв їм повідомили лише адресу і тепер вони шукають заявника. Один з міліціонерів іще хвилин двадцять ввічливо відповідав на юридичні запитання людей. Така собі безкоштовна консультація від міліції.

Читайте також:
Дом на Льва Толстого еще не построили, а уже ненавидят

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Є ухвала суду про припинення будівництва, але будівництво всеодно ведеться, на що забудовники відповідають, що будівництво не ведеться, а лише підготовчі роботи, а це не є протизаконно. Нічого ці бідні люди не доб"ються, там уже давно все вирішили без них. Точніше гроші все вирішили.
  • Анонім

    А що буде з тими приватними будинками? Вони ж не можуть бути знищеними як сміття під ногами нахабної "резиденції"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up