Вінничани біля Вежі прощались з Кузьмою - несли квіти і співали його пісні

Вінничани біля Вежі прощались з Кузьмою - несли квіти і співали його пісні
Кілька сотень вінничан прийшли ввечері, другого лютого, на площу Європейську, щоб вшанувати пам'ять загиблого Андрія Кузьменка. Протягом кількох годин люди змінювали один одного залишаючи біля Вежі запалені лампадки та квіти. Потім молодь заспівала під гітару пісні «Старі фотографії» та «Спи собі сама».

Вечір пам’яті Кузьми Скрябіна у Вінниці розпочався о 19.00 з того, що біля Вежі поставили чорно-біле фото загиблого співака, запалили кілька лампадок та поклали квіти. Згодом сюди з усієї площі почали сходитись люди.

Previous Next

- Прийшов після роботи, бо прочитав в соцмережах, що люди збираються, - розповідає вінничанин Ігор Січкарук. – Про аварію почув зранку. Скрябін мені подобався. Кілька разів бував на його концертах. Навіть залишилось два фото з ним, і дуже радий, що вінничани не злишились байдужі.

Люди приходили до Вежі змінюючи один одного. Стояли мовчки. Залишали лампадки та квіти. Мати загиблого Героя Небесної Сотні Максима Шимка принесла букет білих гвоздик.

Невеличка компанія молоді принесла з собою маленьку гітару і заспівали: «Старі фотографій» та «Спи собі сама».

Інформацію про збір людей на вечір пам’яті Кузьми в соцмережах ініціювала саме редакція 20minut.ua.

- Багато вінничан ділилися інформацією про загиблого Кузьму в соцмережах. Деякі вінничани пропонували влаштувати вечір пам’яті у Вінниці. Тоді прийшла ідея об’єднати всіх людей. Спочатку зробив пост у групі Вконтакті «Новини Вінниці від 20 хвилин» про зустріч біля Вежі. Потім попросив адмінів різних пабліків, таких як «Це Вінниця друже» та «Афіша Вінниці», щоб розмістили мій пост. Так вдалося зібрати людей,- каже журналіст 20 хвилин Вадим Павлов. – Перед тим як йти до Європейської площі, ми з колегами роздрукували портрет Кузьми, помістили його у рамку. А вже о 19 годині поставили портрет Андрія і запалили шість лампадок біля Вежі. Потім вже почали збиратися люди. Через 10 хвилин їх було більше сотні. Малі і дорослі вінничани покладали квіти і запалювали свічки. В багатьох текли сльози. Смерть Кузьми - це неймовірна втрата для всього нашого народу, для всієї України, для нас вінничан. Ми втратили справжнього патріота, на піснях якого виросли. 

Нагадаємо, загиблого Кузьму Скрябіна вшанували акціями пам’яті по всій Україні. Акції відбулись у Кривому Розі, Дніпропетровську, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Львові, та інших містах.

Читайте також:
Фото і відео із аварії у якій загинув Скрябін
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Мельник Ваня

    а чому раніше ніхто нігде не проінформував? Що буде прощання?
  • Дарья

    Редакція ви молодці, що все організували. Народу дійсно прийшло багато, щоб вшанувати пам"ять Андрія. Він був людиною з великої букви. Нехай земля йому буде пухом. Вічна пам"ять.
  • Сергей Марьянчук

  • Anonymous

    Перепост.Лист Андрія Кузьменка (лідера гурту "Скрябін") до президентів України



    "Панове президенти, є до вас розмова,

    Бо ми давно не чули від вас правдиве слово.

    І може я ніколи б не починав її

    Та скажу вам відверто - причина у війні,

    В яку ви цю країну всі разом погрузили.

    І щоб її не було ви нічого не зробили.

    Невже за стільки років ви достатньо не нажили,

    Щоб заробляти гроші копаючи могили.

    Панове президенти, є до вас питання

    Чому ви всі живете, як голубці в сметані

    Тоді, коли всі люди скидаються солдатам

    Копійками, які ви ще в них не встигли відібрати?

    Чому ви не пошлете на війну своїх синів?

    Ні внуків, ні племінників, самих вас там не видно

    Зате на смерть кидаєте чужих чоловіків

    Скажіть мені, невже це виглядає справедливо

    Чому холоднокровно ви зливаєте країну?

    І у крові своїй ви власну топите дитину.

    Скажіть, будь ласка, чим всі люди в цій країні винні?

    Скажіть ціну, за скільки ви продали Україну?

    Я хочу побажати вам , панове президенти,

    Відчути весь наш біль на собі перше, ніж померти.

    А всім нащадкам вашим - я хочу тільки зла,

    Яке ви всі разом роками готували нам!"



    (с) Кузьма Скрябін
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up