Вінницькій бюджет-2016 - шоста частина статків Порошенка у 2015-му

Вінницькій бюджет-2016 - шоста частина  статків Порошенка у 2015-му
$164 млн. «технічно» прийняли руками. 16 грудня на сесії Вінницької облради ухвалили бюджет на 2016 рік. Сума 4 093 560 780 тис. грн. – не остаточна. Після прийняття державного бюджету обласний теж має вирости. Але за розрахунками фінансистів у наступному році жити будемо за прикладом 2015 року.

- Коровій  мене одну не поцілував. Усіх жінок поцілував, а мене – ні… Не буду голосувати «за» бюджет…

Тетяна Антонець із «Опоблоку» була першою жінкою за алфавітом депутатського списку облради, якій 16 грудня під час третього чергового засідання вручали депутатські посвідчення. Справжня Жінка, тому кокетка. Бюджет прийняли, голова облдержадміністрації Валерій Коровій її поцілував...

- Я спочатку не зорієнтувався. 

Відео дня

- Ой, ви ж про це не пишіть!..

- Тетяно Іванівно, чому ж не писати? Жартів було мало. Особливо не смішно, коли бюджетні гроші рахували. Особливо Валерію Коровію… Депутатів-новачків відверто образила його фраза: «Тут зібралися не хлопчики, а працювати з бюджетом треба…».

- Коли нам в залі говорять, що депутати в залі – це хлопчики, то я хотів би нагадати цим людям, які це говорять зі сцени, що хлопчики держать передову, а генерали, які хорошо одіті і добре їдять, їх на передовій хлопчики не бачать, - у перерві все не міг заспокоїтись Григорій Зозуля з «УКРОПу»…

Не новенький «хлопчик» в облраді Юрій Яремчук нагадав ще Анатолію Олійнику, що він є головою облради і він мав би вести сесію, а не голова ОДА. Відчувалось, хто в області був головніший того дня. І це не Анатолій Дмитрович…

$164 млн.прийняли руками

 4 млрд. 93 млн. грн. – таким є бюджет області на 2016 рік.

Голова бюджетної комісії Геннадій Мазур нагадав, що проект бюджету «має технічний характер». Його затвердження дасть можливість забезпечити безперебійну роботу 236 бюджетних установ щодо оплати праці.

Геннадій Мазур - голова бюджетної комісії ("Батьківщина")- Разом з тим, планові доходи обласного бюджету на 2016 рік є заниженими, - продовжував Мазур. - Як результат: нам доведеться за підсумками півріччя і дев’яти місяців розподіляти додаткові обсяги коштів. Такий підхід неефективний. Пропонуємо доручити департаменту фінансів спільно із державною фіскальною службою опрацювати показники дохідної частини. Бачимо по 2015 році будемо мати перевиконання у межах 40 млн. За нашими скромними підрахунками, на сьогодні заниження по податку з доходів з фізичних осіб в межах 35 млн… Тому я просив би відійти від цієї практики і особливо розуміємо, що це є технічний характер, в січні будемо приймати фактично нове рішення про обласний бюджет...

«Свободні» мільйони

«По чому» для народу буде кіно, пестициди і бензин для Олійника уважно порахували у «Свободі».

 - 73 мільйони - тільки екологічний податок, а на екологію виділяється 1 млн. грн. У нас що всі екологічні програми виконанні і все добре з екологією?

– 1 мільйон – це на перезатарення тих пестицидів, які знаходяться по всій Вінницькій області -  628 тон., - відповідав перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. - Решта коштів  на програму «Питна вода», на ремонт каналізацій. Додаткові кошти ще будуть спрямовуватися на екологію.  Щодо Джуринського отрутомогильника, це справді надзвичайно серйозно  питання – з дев’яти областей завезено пестициди. Орієнтовно на утилізацію однієї тони необхідно 45 тисяч. Тобто якщо множимо на 2000 тон, які там є, то це 90 млн. Місяць тому було підготовлено звернення на Кабмін про додаткове виділення цих коштів.

Лідер вінницьких націоналістів Олексій Фурман біля мікрофону почав із себе:

- Я особисто дуже люблю мистецтво і дуже люблю кіно. Мало того, наш «свободівець» Пилип Іллєнко син – син видатного режисера Юрія Іллєнко, який зняв таких фільм як «Білий птах з чорною ознакою» очолює «Укркіно». Але я не можу миритися з тим, що 1 млн. 800 тисяч грн. виділяється на «Вінницякіно». Це при тому, що на музичні ансамблі - всього 125 тисяч грн. Тому не знаю, може взагалі ця структура не потрібна?  Може це чиряк на тілі, який ми годуємо?

Олексій Фурман ("Свобода")Йому пояснили:

- Просто там люди працюють. 70 тисяч піде на поповнення фільмофонду, решта – на зарплати.

«Свободівець» Андрій Вигонюк знову здивував грою цифр щодо 2 млн. 100 тис. на автобазу облради:

- Провівши нескладні обрахунки: розрахувавши кількість робочих днів обласної ради, середній тариф на таксі на міжміські перевезення - це 6 грн., то не важко підрахувати, що на цю суму кожного робочого дня облрада  зможе на таксі проїжджати 1372 км. Тобто цих коштів вистачить, щоб голову облраду кожного дня на таксі відправити в Київ і назад , заступника завезти в Одесу і відправити назад, а другий заступник, посаду якого ми на минулій сесії не змогли ліквідувати, залишиться в обласній раді керувати. Вважаю, що тут є корупційна складова. Тому я пропоную виключити сесію це питання, обговорити на комісіях, і вже на наступну сесію проголосувати...

Утім, жодну із пропозицій від «Свободи» більшість депутатів не підтримала.

Піар влади за наші гроші

Фракція «Батьківщина» у цьому технічному проекті бюджету запропонувала внести зміни  у розділи «Переодичні видання - газети і журнали» щодо розміру суми  у журнал «Вінницькій край»:  замість 615 тисяч на 400 тисяч. Геннадій Мазур деталізував:

- 215 тисяч пропонуємо розподілити: 115 тисяч – на систематичне висвітленні про воїнів  АТО і 100 тисяч – на конкурс про висвітлення роботи депутатського корпусу. І в пункті відзначення державних свят пропонуємо 480 тисяч на друковану інформацію  на 380 тисячі, а в решта 100 тис. - на найтиражніші ЗМІ.

Загалом на піар влади було передбачено із обласного бюджету  400 тисяч – на телебачення, 1 млн.215 тис – на газету «Вінниччина», журнал «Вінницький край» та інші заходи щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади.

30 тисяч помножити на 84 депутата

У наступному році розглянуть пропозицію Валерія Якимця із «Солідарності» щодо збільшення  депутатський фонду з 9 до 30 тисяч, «тому що рівень життя наших вінничан значно погіршується, і люди кожного  дня приходять за допомогою». Але це не бюджетне питання, а процедурне.

Треба чекати наскільки у 2016 році «радикали» прослідкують за розподілом пільг для перевезення у місті і в області. Поки що пропозицію депутата Сергій Кривешка підтримали: не ділити кошти, як то запропоновано у проекті бюджету. А владна математика була мутна: місту Вінниці виділити 44 млн. 780 тисяч грн. на 90 тисяч пільговиків, а області – 14 млн. 454 тисяч грн. на 450 тисяч(!) пільговиків. І як зауважив Кривешко, у Вінниці 255 одиниць транспорту, які перевозять пільговиків, в області ж – 2000.  Але це знову можуть сховати за незрозумілими для всіх цифрами…

Хтось із депутатів вигукнув:

- То що це із села приїжджають у Вінницю на трамваях кататися?

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Після прийняття державного бюджету депутати знову збиратимуться – додатково ділитимуть кошти. Там своя математика і свої формули. У 2015 році статки представників першої десятки найбагатших людей України значно скоротилися, однак це не стосується президента Петра Порошенка, який став багатшим. Про це свідчить рейтинг топ-100 найбагатших українців журналу "Новое время". Згідно з дослідженням, статки Порошенка за рік виросли на 20% до 979 мільйонів доларів, що дозволило йому піднятися з 9 на 6 місце. Це відбулося завдяки активному розвитку його кондитерського бізнесу, який, незважаючи на кризу, активно розвивається. Шість бюджетів області дорівнюють майже мільярду Петра Порошенка.

…«Душу й тіло ми положим за нашу свободу…» акапельно співали депутати гімн на завершення. Без фонограми. Щось не спрацювало. І це було справді зворушливо.  Депутати-не хлопчики «спелись»…

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    4 093 560 780 тис. грн.  ???? это сколько??? 4 триллиона ?
  • Костенко Кира

    Ну цирк просто, а не прийняття бюджету! Поцілував - проголосую, ні - то ні. Де ще так працюють? Роботою важко назвати. А потім ще мільйон змін вносити будуть. Удачі клоунам!
  • Svyatoslav Usatyuk

    Скрыли прибыль - к дерибану готовы...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up