Вінницькі інспектори «ловили» водіїв з телефоном за кермом

Вінницькі інспектори «ловили» водіїв з телефоном за кермом
Працівники Державтоінспекції сьогодні, 18 вересня на вулиці Соборній, займались профілактикою аварійності на дорогах через неуважних водіїв. Значна частина аварій стається, коли водій відволікається від кермування розмовляючи по телефону. Нікого «зловити» з телефоном за кермом так і не вдалось. Працівники Державтоінспекції зізнаються, зафіксувати таке порушення важко, тому обмежились попереджувальними бесідами з водіями.

- На території області з початку року  сталось 1680 ДТП, 15 відстотків яких сталось саме через відволікання водіїв від керування. Однією з причин є те, що керуючий транспортним засобом  користується мобільним телефоном, - говорить інспектор управління Державтоінспекції Олексій Заверуха.. На сьогодні  складено 75 адміністративних протоколів, за розмови по телефону за кермом передбачена відповідальність від 425 до 510 гривень.

Водії, яких зупиняли, знали про заборону розмовляти за кермом та штрафи за такі порушення.

Відео дня

- Є складність в тому, щоб зафіксувати дане правопорушення. Працівники державтоінспекції мають відекамери, на які фіксують, як водій під час керування розмовляє по телефону, але з різних причин це не завжди це вдається, - говорить Олексій Заверуха.

Працівники Державтоінспекції рекомендують водіям використовувати спеціальні засоби, гарнітури «хенд фрі» (англ.. вільні руки), які дозволяють користуватись мобільним телефоном при цьому його не тримати в руках. Якщо водій використовуватиме дані засоби, відповідальність не настає. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Буян Александр

    В Швеции разрешено разговаривать по телефону за рулем! Ни одного ДТП за 6 мес. я там не видел .
  • Микола

    До речі, потрібно врешті не з цим розбиратися, а з тим, що на в'їзді на вказану вулицю з обох боків стоять знаки, які забороняють рух по вулиці Соборній. Що Ви можете сказати з цього приводу ?

    Місцевий reply Микола

    Микола, при нагоді почитай ПДР, там з цього приводу не тільки все сказано, але і написано. Інша справа що того ніхто не контролює, і не виконує!

    Украинец reply Микола

    Полностью согласен! Мало того, везде паркуются под запретными знаками, паркуются уже на тротуарах пешеходных, остановках тролейбусных и трамвайных, особенно возле Макдональдса на Соборной, про правила езды вообще промолчу!
  • Володимир

    Ви колись звертали увагу на працівника ДАЇ в патрульній машині?  По моїй особистій статистиці, щонайменше, кожен другий інспектор розмовляє по телефону за кермом під час руху. Це, напевно, можуть підтвердити водії навідь з невеликим стажем водіння. Тоді нехай або починають складати протоколи і на "даїшників" або принаймі не влаштовувати цей "цирк" в центрі міста.

    Игорь reply Володимир

    Рыба гниёт с головы...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up