Вінницьке Народне Віче вимагає продавати українцям газ по 150 доларів

Вінницьке Народне Віче вимагає продавати українцям газ по 150 доларів
Сьогодні, 15 березня, на Майдані Героїв Небесної сотні відбулось традиційне недільне Народне Віче. Почали з Гімну і молитви за Україну. На розгляд громади представили два питання: антинародні комунальні тарифи та результати суду по ЖЕО.

Учасники Віче особливо звернули свою увагу на підвищення тарифів. Говорячи про це вони кричали владі "Ганьба". Кілька людей тримали в руках фото побитого Юрія Хорта та плакат "Ні підвищення тарифів на ЖКХ!".На завершення громада проголосувала за прийняття резолюції. У ній учасники Віче вимагають:
    -   використовувати газ лише власного виробництва за ціною 150 доларів за 1 000 кубометрів газу, що вдвічі більше за собівартість видобутку, щоб в такий спосіб розвивати газову галузь України та наповнити фонд для виплат субсидій малозабезпеченим сім’ям,
    -  створення комісії з участю представників споживачів комунальних послуг, що у місячний термін підготує і затвердить проекти змін до тарифів на житлово комунальні послуги у місті Вінниця для винесення їх на розгляд сесії Вінницької міської ради,
    -    забезпечення механізмі громадського контролю за збором комунальних платежів та витрачання зібраних коштів.

Також зі сцени прозвучала пропозиція щоб Народна рада звернулась до телебачення і зібрання людей на Віче показували без коментарів і редагування.
Загалом Віче тривало близько двох годин і закінчилось піснею "Реве та стогне Дніпр широкий". У такий спосіб учасники вирішили вшанувати Шевченка, адже біля його пам'ятника проходили збори на площі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Анонім

    що тут скажеш? за що боролись на те і напоролись...
  • Дарья

    А яким боком Хорт відноситься до газу і цього Віче, що вони поприходили з плакатами Хорта? Він що зменшить ціни на газ якщо його випустять.
  • Анонім

    Представники партій готуються до місцевих виборів
  • Левадный Олегъ

    Очередной "Клуб по интересам для тех, кому под 80"? "...і закінчилось піснею "Реве та стогне Дніпр широкий"... Страна победившая разум.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up