Вінницька головна ялинка 2015 зрівняється зі столичною

Вінницька головна ялинка 2015 зрівняється зі столичною
Уже менше ніж за місяць, а саме 19 грудня, традиційно до святого Миколая, у Вінниці урочисто відкриють головну ялинку міста. Цього року вона буде на чотири метри нижче, ніж зазвичай і фактично зрівняється за висотою з київською

Ялинка сезону 2014-2015 років обійдеться Вінниці загалом у 860 тисяч гривень, це на сто тисяч дорожче, ніж торік. За рік, відповідно до нинішнього та минулорічного рішень виконкому міськради, найбільше подорожчали самі ялинки, їх підвезення, а також ілюмінація та її монтаж.

Головну ялинку міста прикрасять двома тисячами різноманітних іграшок. А ще ялинка-2015 буде на чотири метри нижчою, ніж раніше. Якщо останні кілька років її традиційний зріст складав 28 метрів, то тепер – 24 метри. До речі, такою ж буде у висоту і головна ялинка країни, яка цьогоріч розташується на Софіївській площі. Правда, київська красуня буде цільною, а на вінницьку – витратять 300 менших вічнозелених.

Головна стаття витрат у кошторисі на облаштування новорічної ялинки – самі ялинки. На їх придбання заплановано 110 тисяч гривень. Перевезення ялинок, іграшок та різних щитів обійдеться в 61 тисячу, монтаж святкової ілюмінації в парку – потягне у 77 тисяч, монтаж металевої конструкції новорічної ялинки обійдеться в 49 тисяч. Загалом усі роботи, пов’язані з монтажем ялинки, обійдуться в 652 тисячі, з демонтажем – 208 тисяч.

Відео дня

Відповідно до рішення виконкому, до 12 грудня усе місто має бути прикрашене новорічною ілюмінацією, а головна новорічна красуня міста має бути при всій красі до 17 грудня, відкриється вона традиційно – на святого Миколая, 19 грудня і простоїть до Водохреща, 19 січня 2015 року.

У цей час в центральному парку працюватиме Луна-парк, діятиме ярмарок та проходитимуть традиційні новорічні забави.

Крім центрального парку ще одним місцем народних гулянь має стати парк Дружби народів та площа перед мерією, де з 20 грудня працюватиме Новорічне містечко. Цьогоріч, як повідомили в департаменті культури міськради, на додачу до минулорічної резиденції Діда Мороза, планується додати ще й будиночок Снігуроньки та Баби Яги. Новорічне містечко діятиме до 14 січня.

Крім того, в планах фестиваль снігових скульптур – у Центральному парку (якщо погода не підкачає), привітання городян Снігурками та Дідами Морозами у трамваях та тролейбусах (30 грудня) та сінематограф Снігуроньки – у кінотеатрі “Родина”.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Краще б ці гроші віддали на лікування онко-хворих діток в обласній лікарні... Тільки вчора публікували інформацію в новинах про 9-ти місячну Марійку з пухлиною....  Кому в такий час буде в радість ця краса, тим більше за такі шалені гроші? Невже нема куди більше їх вкласти?... Нема слів просто... Це ж марнотратство, шалене марнотратство...
  • Войціх Марина

    для чого каті шалені гроші витрачати на ялинку, невже не можна було скромнише?
  • Горбонос Анастасия

    Я взагалі не розумію , навіщо ця ялинка потрібна , краще б ці гроші на віну віддали , а бо в дитячі будинки
  • Анонім

    В країні війна а в них гуляння...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up