Військові і їх літаки до вибухів непричетні. Гриміло з кар’єрів під Вінницею

Військові і їх літаки до вибухів непричетні. Гриміло з кар’єрів під Вінницею
У Вінниці щось вибухає два дні поспіль. Вчора люди фотографували слід від літака й припускали, що то винищувач взяв надзвуковий бар’єр. Сьогодні зняли хмару пилу й диму над Стрижавкою, мовляв, там громихнуло. Яка ж версія правдива?

Вчора, 30 вересня, соціальні мережі рябіли припущенням людей, а телефони у рятувальників, в міліції, „Цілодобовій варті” та в швидкій допомозі розривалися від дзвінків з питанням „Що сталося?”.

Нагадаємо, що оперативні служби прояснити ситуації не змогли – вони самі не знали відповіді. Диспетчери і чергові казали, що їхні працівники перевіряють інформацію. В лікарні журналісти дізналися – ніхто з наслідками від будь-якої надзвичайної події не звертався.

Гримнуло, налякало, поламали голову, відповіді не знайшли і заспокоїлися. Жертв і потерпілих немає - значить все нормально.

Серед маси версій вінничани зійшлися на одній, якої нібито мали фото доказ: то винищувач взяв надзвуковий бар’єр. Інтернет заповнився фотографіями слідів, лишених літаком у небі. Сліди бачили люди, коли піднімали очі догори після вибуху, який змусив присідати з переляку.

Сьогодні вранці тимчасово виконуючий обов’язки начальник управління громадської безпеки обласної міліції Ігор Слободянюк розповів, як міліція намагалася знайти, що ж рвонуло.

- Так, вибух був, але в нас немає ніякої підтверджуючої інформації. Ми думаємо, що скоріше всього, літак переключився на іншу швидкість, зверхзвукову. Я пам’ятаю зі свого дитинства, коли літаки дуже часто літали й тоді таких фактів було багато, - говорить полковник Слободянюк. - Фактично всі служби вчора виїжджали, слідчо-оперативна група. Наші працівники прочісували район Агрономічного, де, як фіксувалося, був вибух. Ніяких фактів не виявили. Вже минула доба. Думаю, якби, не дай Боже, щось й було, то б усім вже стало відомо. На щастя, нічого страшного не сталося. Тому, скоріше за все, літак. Це моє особисте припущення. А що насправді було, не можу коментувати – не знаю.

Сьогодні, 1 жовтня, знов гримнуло. Незадовго до 14.00. Офіцери Повітряних сил, наближені до командування, спростували припущення , що це був звук із двигуна літака. Порадили запитати в піротехнічній службі, можливо, вони якісь знайдені боєприпаси підривають. Але служба з надзвичайних ситуацій, в складі якої й працюють піротехніки, ще вчора про вибух сказала – самі не знають, що це було.  

- Це, скоріше за все, на кар’єрах вибухи, - розказала після сьогоднішнього вибуху вінничанка Ганна, дружина військового. - За Вінницею, біля Шкуринець, є кар’єри. Звідти, як сказав мені знайомий, вибухи ідуть. Я подзвонила чоловіку, а він своїм військовим, і вони кажуть: ні, з літаками і з війною це пов’язано.

А в соціальній мережі з’явилося фото, зроблене журналістом „Реалу” за мить після вибуху. На ньому хмара диму й пилу з іншого боку міста – над Стрижавкою.

Дзвонимо туди. Відповіла жінка: „Кар’єр”. Вона журналісту на питання про вибухи, які два дні постіль турбують вінничан, сказала:
- Так, вчора ми підривали, а сьогодні в нас ніяких робіт не було.

На котрому ж з кар’єрів вчора, а на котрому сьогодні підривали граніт, вже не суттєво. Головне – не падав ніякий літак (так писали в соціальних мережах), на зривалася машина на заправці з газом (так коментували новини читачі) і нікого рятувати не їздило 20 чи 30 швидких.

Якщо ж було порушення з погодженням небезпечних робіт і їх контролем, то після численних публікацій на новинних сайтах міста із коментарями наляканих (у зв’язку з подіями в країні) вінничан – на ці неподобства мають відреагувати відповідні ограни.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Иностранка

    жаль. Лучше бы это оказалось разбившимся военным самолётом. Одной машиной для убийств людей Донбасса стало бы меньше...
  • Военный

    Обычный переход обычного самолета-перехватчика на обычную сверхзвуковую скорость. Отвыкли мы уже от такого. Кто жил при Союзе - тот помнит. Это было сплошь и рядом. Не паникуйте и не распускайте панических слухов. Идет война и мы тренируемся. Лучше позже, чем никогда.

    Anonymous reply Военный

    Фото перехода на сверхзвук скорость.Скорей всего это был Миг-25
  • 222

    Доречі в дитинстві десь під розвал союзу 88-90рр часто було чути вибухи у небі, це було схоже на грім, погода була зазвичай ясна і це було звично. Ці події нагадали мені про це. Тому можливо це був і літак.
  • Вадим Плахотний

    хочу, що всі звернули увагу

    на сайті запис був опублікований біля 11 год(за 30.09) ,а вибух пролунав близько 11:30, отже це не були підривні роботи в кар"єрі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up