Відкрили перший в області завод, де виготовляють паливні брикети

Відкрили перший в області завод, де виготовляють паливні брикети
В селі Непедівка Козятинського району запустили першу в області лінію брикетування Biomasser Multi. Установка за годину переробляє близько 620 кілограм сировини.

На відкриття нового обладнання приїхали обласне керівництво, директор польської фірми «Asket» Роман Длугі та генеральний директор агрофірми «Світанок» Микола Мельник.

- Установка за 10 годин переробляє близько 62000 кілограм сировини. Тепловіддача 1-ї тонни брикетів дорівнює 2 тоннам чистої деревини. На устаткуванні можна переробляти біоматеріали з вологістю 30 % без попередньої сушки. В результаті ми отримуємо паливо з високою теплопродуктивністю, альтернативне газу, - розказує польський партнер.

Відео дня

В свою чергу вінницька обласна влада планує виготовляти брикети в кожному районі. Про це розповів заступник губернатора Андрій Гижко.  Протягом цього року, за його словами,  планується виділити 55 мільйонів гривень на впровадження енергозберігаючих технологій. Зараз область веде перемовини з Міністерством Польщі про пільговий кредит у  3-5 відсотків.

До речі,  устаткування брикетування Biomasser Multi коштує понад 3 мільйони гривень. Даний інвестиційний проект може окупити свою вартість за рік

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анонім

    Барлинек изготавливает и брикет и пелет только с отходов древесины
  • Anonymous

    "Установка за годину переробляє близько 620 кілограм сировини." - 2, 3 рядок під малюнком.

    "- Установка за 10 годин переробляє близько 62000 кілограм сировини.

    Ссылка на источник: http://vn.20minut.ua/Podii/vidkrili-pershiy-v-oblasti-zavod-de-vigotovlyayut-palivni-briketiv-10481456.html" - 7 рядок.

    Виникає питання , ЩО КУРЕ АВТОР, навіщо писати маячню.

    Автор не думає що пише.

    ДАлі матиматика 3 - ляма на рік це 83333грн на день.

    620 кг час 14880 кг у день. 5,60 грн за кг. якщо солому , електроенергію , працю людей вам подарують.

    "http://www.briket.com.ua/" - 1,2 грн за кг. Тепер питання хто бреше і хто заробив на проєкті. ?

    Шановна авторе, якщо Вам писати то лише байки. Шановна Ольго так раніше Ви писали про міліцію, тепер про досягнення нової ВЛАДИ.

    При вартості 250-300 грн за складометр деревини, треба писати. Що влада засвоїла 3 ляма, за які будуть платити проценти діти , внуки якщо зможуть вижити після успіхів нашого уряду. Якщо порахувати вартість підвозки соломи, електроенергію, зарплатню і податки, то років 25-30 можливо і окупиться.  Краще надайте фамілії людей які освоїли кошти.

    Скільки у нас районів? Так по 3 лями на кожен район. Так ця влада нічого не крала....., це усе для нас. А цифри дурні то це Путін , та попередники.

  • Анонім

    для спалювання пелет потрібні спеціальні дороговартісні котли, а ці брикети горять в будь-яких котлах, печах, камінах, як дрова.  А саме головне, що солома - це відновлювальне джерело енергії, яке щороку є на наших полях. Просто раніше її спалювали прямо на полях, знищуючи родючий шар грунту, а тепер є можливість переробки в паливні брикети.
  • Анонім

    Эти брикеты дешевле дерева?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up