Від Електромережі до Західного автовокзалу тепер 40 хвилин на трамваї

Від Електромережі до Західного автовокзалу тепер 40 хвилин на трамваї
Від суботи, 19 грудня, Вінницею колесить новий трамвайний маршрут №3 «Електромережа - Вишенька». Пасажирів ще не так багато, але задоволених новинкою вистачає.

Ми прокотилися по маршруту та поговорили з пасажирами та кондуктором. З Електромережі по вулиці Пирогова трамвай прямує на «Урожай» завертає на вулицю Келецьку і далі йде до Західного автовокзалу. Вийти на зупинці прямо на «Урожаї» можна, тільки якщо їхати в сторону з Барського шосе. На ній же можна побачити й поки єдиний розклад руху трамвая №3 – на інших зупинках графіка ще немає.  Якщо їхати з Електромережі, то вийти просто на “Урожаї” не вийде - зупинки там немає. Дорога в одному напрямку займає 38-39 хвилин. На лінії працюють чотири трамваї. Інтервал руху –складає 18-19 хвилин. Трамваї на цей маршрут виходять на лінію з 6.00 до 21.00.

Багато хто з людей заходять у вагон і питають у кондуктора: «Це що, якийсь новий маршрут?», «А до «Урожаю» доїду?», «До Барського шосе довезе?» А та не втомлюється вкотре повторювати: «Прямує до Західного автовокзалу».

Пасажирів ще не багато. На фото видно, що в іншому кінці вагону майже немає освітлення.

Відео дня

- Я сьогодні на цьому маршруті перший день, - посміхається кондукторка Лариса Ващук. – Людей зараз не дуже багато: от в одну сторону продаю десь по 20, буває по 40 талончиків. З Барського шосе більше їдуть. Ще не всі знають про новий маршрут. Сьогодні відчуваю себе екскурсоводом – багато питають, що це за трамвай, звідки він їде, куди… Ще й чомусь оголошують, що рухається до Вишеньки. Чому ж до Вишеньки, якщо до Барського? От люди й плутаються.

Лариса каже, що у трамваях проблеми з освітленням. Буває, що деякі лампочки гаснуть і доводиться працювати майже навпомацки.

- Мені такий маршрут дуже підходить, - сказав Вадим Стасюк. – Повертаючись з роботи з Вишеньки, доводилось пересаджуватись на “Урожаї”, щоб дістатись Електромережі. А тепер стало зручніше – зразу по прямій. Це я сьогодні перший раз їду цим маршрутом: дружина подзвонила, сказала що з’явився прямий трамвай.

Зупинка “Урожай”. На ній можна вийти їдучи з Барського шосе - в протилежному напрямку тут зипинки немає.

Зупинку на «Урожаї» облаштували спеціальною тактильною плитку для людей з вадами зору. «Вінницька транспортна компанія» побудувала біля «Урожаю» спеціальну вставку між трамвайними коліями, довжиною майже півкілометра, для того, щоб запустити цей маршрут. Протягом трьох з половиною місяців там проводилися капітальні роботи по винесенню кабельних ліній, водопроводу, каналізації, переустановлення трамвайних колій.

Поки єдиний графік руху трамваїв нового маршруту можна побачити на новій зупинці “Урожай”.

Вартість проекту становила майже 10 млн гривень. Фонд регіонального розвитку вклав у нього 9 мільйонів. А понад 500 тис. грн – кошти міського бюджету. Довжина нового маршруту становить 7,8 кілометрів.

Вінниця вже бачила трамвай №3

Останній раз трамваї під номерами маршрутів три ходили у Вінниці 1995 році. Тоді взагалі було аж дев’ять маршрутів:

Зал. вокзал – Електромережа

Барське шосе – Вишенька

Барське шосе - ДК «Зоря»

Зал. вокзал - Барське шосе

Барське шосе – Електромережа

Зал. вокзал – Вишенька

Електромережа - ДК «Зоря»

Вишенька - ДК «Зоря»

Зал. вокзал - ДК «Зоря»

Маршрут №9 пропрацював трохи більше року. Пізніше закрили маршрути №3, 7, 8.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Гість

    Не сподобалася відсутність руху ввечері і великі проміжки в обідню перерву.
  • Anonymous

    та нащо ця колія потрібна, якщо їдучи з електромережі на урожаї не зупиняється, а аж на шевченка?

    Гість reply Anonymous

    Для зв'язку Кельцької і Б.шосе з середньою частиною вул, Пирогово. Для доїзду до Урожаю можна користуватися іншими трамваями, тролейбусами і автобусами, яких ходить цілком достатньо. Крім того, там не дозволяє робити зупинку радіус кривої.
  • bond

    Яких пів кілометра нової колії - там 50 метрів від сили?!

    Анонім reply bond

    во первых минимум 100м + умножаем на 2 (туда назад рельсы) + развязка, так что вполне реально до 500м рельс ушло
  • Инга Фляжникова

    Ехают трамваем, а не на нем
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up