ВДПУ. Другий тур!

  • Alexey Tihonov
Вчора 16 квітня 2015 року пройшов перший тур виборів ректора ВДПУ ім.М.Коцюбинського. Криворучко О.А. набрав 185 голосів, Легун Ю.В. – 156. Перший тур завершився з рахунком 30% на 25%, і показав, що лідери перегонів ідуть, фактично, «ніс в ніс». Через тиждень усіх чекає момент істини – другий тур. Обидва кандидати – фахові історики, випускники ВДПУ, мають досвід керівної роботи та можуть похизуватися моральними і вольовими якостями. Але, між ними є істотна різниця. Реально, це дві філософії, два стилі управляння, два підходи до життя.

Сьогодні 16 квітня 2015 року пройшов перший тур виборів ректора ВДПУ ім.М.Коцюбинського. Криворучко О.А. набрав 185 голосів, Легун Ю.В. – 156. Перший тур завершився з рахунком 30% на 25%, і показав, що лідери перегонів ідуть, фактично, «ніс в ніс». Через тиждень усіх чекає момент істини – другий тур.

Обидва кандидати – фахові історики, випускники ВДПУ, мають досвід керівної роботи та можуть похизуватися моральними і вольовими якостями. Але, між ними є істотна різниця. Реально, це дві філософії, два стилі управляння, два підходи до життя.

Відео дня

Легун Юрій Вікторович – директор Вінницького обласного державного архіву.

Плюси:

Доктор історичних наук, професор. Вхож в коридори влади і може вирішувати питання, що стосуються розвитку університету. Має досвід міжнародної співпраці, і знає як залучати фінансування. Є власником ефективного бізнесу, що вивільняє його від банальної потреби дбати про особисте збагачення за рахунок університету.

Мінуси:

1. Юрій Вікторович, за Вінницькими мірками, відверто, багата людина. Це створює класове неприйняття його частиною колективу. Добре це чи погано, але марксистсько-ленінська класова свідомість залишається реальним фактором, що впливає на прийняття рішень нашими громадянами.

2. Наявність родинного бізнесу, у будь-якому випадку, вимагає уваги Юрія Легуна. І висловлюються сумніви у тому, чи зможе новий ректор настільки ж ефективно керувати університетом і бізнесом (хай навіть налагодженим і усталеним), як він керував обласним архівом.

Криворучко Олександр Іванович – колишній проректор з виховної роботи ВДПУ.

Плюси:

Всі його добре знають. Він прогнозований. І його кадрова політика прогнозована. Колектив це сприймає, як збереження існуючого «статус кво», де кожен уже знайшов якесь своє місце.

Мінуси:

1. Він, як і в.о. ректора Ірина Руснак, пов'язаний із попереднім ректором Олександром Шестопалюком. Як колишній проректор, Криворучко мав право підпису на фінансових документах, і як не крути, у попереднього ректора повинні залишитися важелі тиску на Олександра Івановича. І, якщо Криворучко стає ректором, то ключові кадрові та фінансові питання буде, ймовірно, як і раніше, вирішувати Шестопалюк, а новий ректор діяти не в інтересах колективу, і навіть не у власних інтересах, а в інтересах попереднього ректора. Чим може втягнути в халепу і себе, і увесь вуз.

2. Олександр Іванович Криворучко має науковий ступінь кандидата історичних наук і вчене звання доцента, тоді як, традиційно прийнято, що ректором має бути доктор наук, професор. Логічно, з’являються сумніви, що, наприклад, міністр Квіт буде поважно розмовляти з доцентом Криворучком, який до того ж вважається людиною Шестопалюка. Навряд чи, в такій ситуації, університет отримає належне фінансування і державні місця для студентів. А це ставить під загрозу, взагалі, юридичне і фактичне існування ВДПУ.

Звичайно, все у руках колективу, і через тиждень час покаже, яке майбутнє приваблює більше. Збереження «статус кво» з перспективою до погіршення, чи зміни із перспективою до поліпшення.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    щось Ви занадто мало плюсів та забагато мінусів написали біля кандидата Криворучка О.І, пропоную автору автору переглянути відео з офіційної зустрічі і почути відповіді на запитання, що стосуються конкретно вказаних Вами мінусів, а не дезінформувати та впливати на думку виборців та пересічних громадян

    Анонім reply Анонім

    Що там наговорив Криворучко у своїй зустрічі достойно середньої руки профспілкового діяча, а не ректора чи проректора. Перспектива бурси, а не інституту або ж університету. Повна відсталість від часу та подій в Україні.

    Анонім reply Анонім

    Відкрийте очі, він говорив про конкретні проблеми і шляхи для їх вирішення, а не оміряне європейське майбутнє університету, до якого на основі програми Легуна Ю.В. і за 10 років не дійдемо при державному фінансуванні (свої кошти він явно вкладати не буде - він бізнесмен, звик думати про свою вигоду).

    Анонім reply Анонім

    Гроші потрібно заробляти, а не чекати бюджетних. Ви про це не чули? Час такий. А ви звикли все на халяву., Зміни все рівно будуть, а поки ВДПУ - це стойло, яке не хоче змін, не бачить далі своєї кишені. Криворучко не вирішить ніяких проблем, був би талан - за стільки років щось би вирішив. Але займались тільки показухою. Не вміють навіть мислити по- іншому. Та й Легун - який з нього керівник, особливо смішить його міжнародний досвід. Вибирати прийдеться  "кращого" з найгірших.

    Анонім reply Анонім

    Перегляньте відео з зустрічі кандидатів та оперуйте реальними словами, а не чутками, підхопленими в таких же коментарях і статтях, як ця
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up