Валерій Палій порвав портрет президента на мітингу пам’яті за загиблими у Волновасі

Валерій Палій порвав портрет президента на мітингу пам’яті за загиблими у Волновасі
У Вінниці, сьогодні, 18 січня опівдні на Театральній вінницькі активісти зібрались на недільне віче, щоб висловити співчуття через загиблих у Волновасі. Втім деякі із учасників мітинг-реквієм перетворили із мирного в політичний і почали критикувати владу.

На Театральну площу прийшло близько 100 людей, переважно пенсійного віку.  Будь-якої іншої символіки, ніж національної, не було помічено. Передавали один одному таблички «Я є Волноваха». Ведучий Анатолій Банах закликав пом'янути загиблих хвилиною мовчання, після неї заспівали гімн. Далі оголосили режим вільного мікрофону.

Previous Next

До мікрофону виходили люди, які критикували дії влади, або негативно відгукувались про президента України.  В цей же час люди на площі почали поширювати між собою роздруковані портрети Порошенка та Гройсмана.

Відео дня

Більшість натовпу підтримувала різку критику влади, втім доносились голоси незгодних з виступами мітингарів.

- Я думала тут мітинг в пам'ять бійців АТО, а тут щось зовсім інше відбувається, - сказала вона обурено.  Чоловіка, який стояв поруч і також виражав незадоволення від почутих слів з трибуни мітингарі обступили і нецензурно висловлюючись  звинувачували в сепаратизмі.

Далі на сцену вийшов адвокат та громадський активіст Валерій Палій. Говорив про незаконні дії влади та несправедливо засудженого активіста Юрія Хорта. Він вважає, що його кинули за грати за те, що шостого грудня під час штурму облради той порвав портрет президента. На підтвердження цих слів Валерій Палій розірвав портрет президента. Таким чином він захотів привернути увагу до цього питання.

Частину людей такі дії обурили. Організатори мітингу ж запевнили, що спеціально цього не планували.

- Ми зібрались сьогодні щоб згадати пам'ять загиблих бійців починаючи від Майдану і закінчуючи загиблими у Волновасі. Заради цього ми роздали плакати «Я підтримую Волноваху», все те, що трапилось після того, що планував особисто я, є позицією окремих людей. Особисто я таку позицію не підтримую, бо вважаю що в теперішній час так робити не можна. Бо всі ці рухи можуть неадекватно сприйняті, ніби на Вінниччині сепаратисти і дестабілізація. А от щодо затримання Хорта, вважаю що не можна садити на два місяці в тюрму людину за хуліганство, - сказав Анатолій Банах. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Леонід Соколівський

    субєктивність даного матеріалу спостерігається із перших виділених стрічок.   спочатку відбувся мітинг реквієм, а далі "відкритий мікрофон"і не потрібно шукати ніяких "провокацій. Палій поступив правильно,за гратами за зфабрикованими звинуваченнями знаходиться людина.
  • Левадный Олегъ

    Янык им был не комильфо, перед ним Ющ - мудак, до него Кучма - - гад, Кравчук  - упырь... Теперь и Пэця не устраивает. Интересно, адиётам когда-то надоест майданить?
  • Grigory Stavinsky

    Але - ще... Чому Ви стоїте тут, в Вінниці?! невже Порошенко сидить в Вінниці?! ЙДЕМО НА КИЇВ!!!

    вова билий reply Grigory Stavinsky

    Думаю ще недовго.....і на Київ

    Дима Любимов reply вова билий

    ЖИТТЯ ПО- НОВОМУ, АЛЕ МЕТОДИ ТА КОРУЦІЯ У ВСІХ ОРГАНАХ ВЛАДИ ПО-СТАРОМУ
  • Сергей Сторожук

    Ну що "свідомі" - добились????????????????

    пора починати новий майдан вже прота парашенка,,,,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up