В «АТО» поїде «монстрик», подарований студентами фінансово-економічного університету

В «АТО» поїде «монстрик», подарований студентами фінансово-економічного університету
Чергову партію гуманітарного вантажу відправляли сьогодні, 31 жовтня, до військової частини, в якій воює багато вінничан. Їм зібрали допомогу за три дні на суму понад 40 тисяч гривень. Крім продуктів, речей та ліків, бійцям повезуть дрова, буржуйки та лопати. Повезуть це все на відремонтованому за гроші благодійників «монстрику» - «ЗІЛу-130».

Ремонтував автівку «Ековін». Витратили на ремонт близько 20 тисяч гривень. В машину заправили повний бак пального, замінили масло, тосол. 

- До нас звернувся благодійний фонд «Подільська громада», щоб ми допомогли відремонтувати  «ЗІЛ» за гроші благодійників, - говорить директор комунального підприємства «Ековін» Володимир Чорновол, -  Відремонтували двигун, замінили коробку передач, ходову частину, пошпаклювали  і пофарбували повністю.  Броню не ставили, хлопці, які будуть їхати в АТО запевнили, що самі на місці це робитимуть. 

Відео дня


Крім автомобіля, в АТО відправили більше півтори тонни гуманітарної допомоги. Це теплі речі, каски, їжу, медикаменти. Повезуть і лопати з кирками, необхідні солдатам, щоб окопуватись, і буржуйки з дровами. 

- На наш заклик відгукнулись з великим задоволенням, і приємно те, що фінансово-економічний університет передав «ЗІЛ», комунальне підприємство «Ековін» його відремонтувало, лідер гурту "ТІК" Віктор Бронюк закупив багато валянок, одягу, - говорить виконавчий директор благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. -  сьогодні ми веземо і буржуйки, змайстровані студентами і вчителями в Барському автодорожньому коледжі. Мешканці Хмільницького району також долучились, позвонили, я вчора там був, забирав допомогу. Наші хлопці розташовані в степовій зоні, і попросили привезти або дров, або брикети. «Віноблагроліс» погодився  дати дров, зараз ми поїдемо  і запаковуємось скільки влізе дров, для опалення буржуйок, наметів та приготування їжі. 

Повезуть допомогу для першої гвардійської танкової бригади, в ній воює багато вінничан. Скільки їх перебуває там зараз, невідомо, бо бійців переукомплектовували. 

- Я вважаю, що всім варто допомагати, шукати такі частини, де багато наших хлопців і їх підтримувати. Один мій знайомий друг служив в цій частині, і знаючи те, що наш фонд опікується такими проблемами,  звернувся по допомогу. Скільки там вінничан ми не знаємо, як доберемось туди – познайомимося, - говорить Андрій Дручинський. 

А щоб було веселіше їхати, на "монстрика" зпереду і ззаду почепили "іменні" номери: "ПТН ПНХ".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • винничанин

    Зачем ополченцам овощи, они недавно тушёнку, которую везли на 32-й блокпост, отжали, надолго хватит. А вот буржуйки да, буржуйки им пригодятся. А ватников нет ? Ну ладно, валенки тоже сгодятся.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up