В театрі і бібліотеці через комуністів дертимуть стіни

В театрі і бібліотеці через комуністів дертимуть стіни
Вінницький театр Садовського та бібліотека Тімірязєва готуються до ремонту. Зі стін зніматимуть серпи і молоти, які попали у немилість Закону «Про декомунізацію…». Працівники установ таким змінам не дуже то і радіють.

Згідно Закону «Про декомунізацію…» міська рада оприлюднила список об’єктів, які підлягають демонтажу. Серед них меморіальні дошки, пам’ятники та ліпнина. У списку також є зображення серпа і молота в середині бібліотеки Тімірязєва та театру Садовського. Ми роздивились, що саме тут планують демонтувати. 
- Немає в нас ніякого серпа і молота в театрі, - говорить жінка-вахтер у театрі Садовського. – Звідки ви взяли, що мають демонтувати? Можете спитатись когось іншого, але ви витрачаєте час. 
В театрі якраз йде дитяча вистава «Кіт у чоботях» і в залі повно дітей.
- Над сценою є зображення серпа і молота, але воно невелике, - розповідає одна з працівниць театру. – Про рішення знаємо, але зараз ми не можемо його демонтувати, бо йдуть новорічні свята. Діти приходять на вистави. В залі потрібно поставити ліси і з них працювати. 
За словами працівниці театру демонтувати ліпнину почнуть з 10 січня. 
У бібліотеці Тімірязєва «під закон» потрапила ліпнина у холі на четвертому поверсі. 
- Ми звичайно проти цього, - розповідає директор бібліотеки Наталія Морозова. – В бібліотеці протікає дах, лише нещодавно виділили кошти на ремонт. Ремонт у холі потрібно буде робити теж за власний кошт. 
Ліпнину у холі не можна роздивитись без світла, щоб щось побачити потрібно приглядатись. 
- Приходили з Краєзнавчого музею фотографувати, вони теж не задоволені таким рішенням міської ради, - розповідає директор. – Навіщо вкладати кошти в ремонт, якщо цих серпів і молотів і так не видно?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дід

    Потрібно знести все що було побудоване при комуняках.

    Соловьев Антон reply Дід

    И начать с хрущёвок!Настоящие патриоты и в палатках перезимуют
  • Дарья

    Це вже маразм, і лишня трата коштів на ці ремонти.

    Гість reply Дарья

    Маразм те, що за часи незалежності проводився не один ремонт і в ході ремонтів цього не зробили раніше. Театр - багата контора, може собі дозволити.

    Соловьев Антон reply Гість

    А че не взорвали и театр и библиотеку?Чай,не при Петлюре строили!
  • Анонім

    бібліотека і театр це теж радянське минуле. Потрібно знести. Зараз же у всіх  є інтернет
  • Анонім

    давайте еще  конфисковывать серпы и молотки в хозмагазинах. А чё?   запрещенный товар.  Заодно  красный цвет  запретить. Красное - западло.  Ну  что еще помаразматичнее придумать?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up