В центрі міста потруїли собак. Поруч з дитячим майданчиком

В центрі міста потруїли собак. Поруч з дитячим майданчиком
Сьогодні, 30 жовтня, близько одинадцятої, до журналіста «20 хвилин» на Європейській площі, підбігла прибиральниця туалету, яка розповіла що собак, за якими вони доглядали, хтось потруїв.

- Одна з них, найбільша, руда, корчилась і десь побігла, а інша, світленька, побігла в туалет, - розповідає вінничанка, що гуляла з дитиною і бачила потруєних собак.

Іншу собаку журналіст «20 хвилин» знайшов у підсобному приміщенні туалету, куди собаку забрали прибиральниці, щоб врятувати. Давали горілку та смекту, щоб якось вивести отруту. Собака корчилась на підлозі, та не розуміла, що з нею відбувається.   

Відео дня

- Ми побачили, що Дану почало судомити, і забрали її в підсобку, щоб вона не бігала по вулиці, - розповідає прибиральниця Світлана Василівна, -  Собаку ми стерилізували місяць тому, хотіли віддати в добрі руки.  Вона жила тут поруч з туалетом, ми їй коробку ставили, вона «охороняла» парк, щоб інші собаки тут не бігали.

 

Прибиральниці розповіли, що це вже не перший подібний випадок. Два місяці тому таким чином померла і мати Дани.

- Ми так само вранці побачили. Хтось дав їй ковбасу з отрутою,  почалось таке саме. Я швидко поїхала, купила уколи і препарати, але це все було марно, вона швидко померла, - говорить прибиральниця.

 

Поки Дана корчилась в підсобці, рудого пса, який бігав по площі знудило. До того місця підбіг інший, чорний пес з сусіднього двору, і злизав те. Буквально через 15 хвилин отрута подіяла і на нього. Ще п’ять хвилин тому здоровий пес спочатку почав завалюватись на один бік, потім з’явилась піна з рота, і всі інші симптоми. Інших псів, які бігли до того місця встигли відігнати.

Жінки переконані, що це справа рук фірми, яка займається винищенням бездомних собак.

-  Це спеціальна фірма. Вони не перший рік труять тут бездомних собак. А то з елітними собаками тут гуляють. А ці на них гавкають, не дають їм ходити по газону, - вважає Світлана.      

Обурена таким жорстоким поводженням і вінничанка Юлія, яка гуляла з дитиною поруч.

- Жорстоке поводження з тваринами це ж стаття. До того ж труїти собак у центрі міста поруч з дитячим майданчиком - це взагалі якесь варварство, - говорить Юлія.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (165)
  • Анонім

    Щось окрім Греції і Турції не бачив в Європі блоховозів. В Румунії після того як в Бухарестському парку собаки вбили 4-річного хлопчика почали винищувати гавкаючу зубасту пошесть.

    Христич Катя reply Анонім

    Такие и многие другие домики для диких котиков делаются в Польше.

    Также таблички с выписками из закона по защите животных.
  • Христич Катя

    Вже давно країни Європи дійшли висновку, що ескалація жорстокості в суспільстві не в останню чергу провокується жорстокістю в стосунках між людиною і твариною. І ухвалили низку національних законів, європейських конвенцій, міжнародних документів, закликаних прищеплювати поважне і доброзичливе ставлення до іншого. Будь-якого Іншого – навіть якщо він не належить до роду людського, а бігає на чотирьох і махає хвостом. Стабільність сучасного європейського добробуту, захищеність прав людини не в останню чергу завдячує своїм існуванням цій «дрібній» обставині. Адже чуже право на життя без болю можна або поважати, або ні. І ця повага й захист не може бути «точковою» - тут є, а тут – немає. Якщо нехтують правами Іншого в будь-якій ділянці суспільного життя, не дивуйтеся, коли й ви рано чи пізно потрапите до лав зневажених інших.

    Смайлик reply Христич Катя

    что-то тут ничего не сказано про бродячих животных

    Лікар reply Христич Катя

    НЕ БРЕШИ!!!!

    Ось досвід Європи та світу, читай:

    http://vredy.biz/index.php?showtopic=17785

  • Анонім

    Ушатавшему блоховозов - респект!

    Москалюк Маша reply Анонім

    Жаль мне человека, со столь ничтожной душой
  • Анонім

    Зачетные "велосипеды". Все правильно камрад сделал. Фига се развели псарню в общественном туалете. Не должно быть БСяк на улицах. Раз власти не решают проблему - решать будут люди, которых достало наличие свор диких шакалов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up