Учень врятував з озера трирічну дівчинку, але не став хвалитися цим у школі

Учень врятував з озера трирічну дівчинку, але не став хвалитися цим у школі
Руслан Бунич, 11-класник школи №1 з райцентру Погребище, без вагань стрибнув у холодну воду і витяг на поверхню маленьку дівчинку. Але не від Руслана у школі дізналися про сміливий вчинок.

- Ми з двоюрідними братами йшли в гості до бабусі, - розповів журналісту RIA Руслан. – Було це на другий день після Великодня. Біля заводського озера почули несамовитий крик жінки.  Через водойму з одного берега на інший прокладено кладку. Саме звідти долинав  крик. Одразу підбігли до неї. Побачили, як у воді борсається дитина. Жінка кричала, що не може її врятувати, бо не вміє плавати. Перед тим, як стрибнути у воду, я тільки зняв куртку, бо там були документи.

Хлопець пояснив, що мати з дитиною йшли по кладці. В одному місці не виявилося дошки. Через отвір мала шубовснула у воду.

- Я підняв дівчинку на плечі, однією рукою підтримував її, іншою тримався за стовпчик у воді, бо ногами не діставав дна, - продовжує Руслан. – До берега було далеко. Ширина ставка приблизно п’ятсот метрів. Дитина впала у воду десь посередині. Мої брати гукнули рибалку, який був у човні. Він підплив до нас. Взяв з плеча дитину і подав на кладку матері. Потім допоміг мені вибратися на кладку. Матері вже не було. Вона одразу зняла з себе куртку, закутала дитину і поспішила додому.

Відео дня

- Руслан дуже вихована і скромна дитина, - каже завуч Погребищенської школи №1 Світлана Танченко. – Торік брав участь у військово-спортивній грі «Джура», відвідує танцювальний гурток, має багато друзів, бо товариський. Руслан нічого не говорив про свій вчинок. Ми дізналися про це від його двоюрідного брата. Зібрали загальношкільну лінійку, дирекція нагородила сміливого хлопця грамотою. Приходила мати врятованої дівчинки, дякувала  вчителям за такого учня.

Начальник Погребищенського сектору ДСНС Сергій Недошовенко   розповів, що дитина почувається добре. Організм не встиг переохолодитися у воді, бо вчасно вдалося врятувати. Міському голові Погребища нагадали про необхідність ремонту кладки. Майстри вже почали роботи.

Віталій Семенюк, керівник прес-служби  Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області повідомив, що керівництво управління подало кандидатуру Руслана Бунича  для участі у всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дарья

    Дуже сміливий вчинок. Молодець.
  • Анонім

    Молодець, справжній чоловік!
  • Anonymous

    Розумашка!

    Майбутнє України!
  • Маша

    Руслан Бунич -молодець! Справжній хлопець! Не побоявся і врятув дитину.

    Такими хлопцями требе пишатись!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up