У зоні АТО служать слухачі православної парашутно-десантної школи з Вінниччини

У зоні АТО служать слухачі православної парашутно-десантної школи з Вінниччини
Літня зміна слухачів православної військово-патріотичної парашутно-десантної школи розпочалася у таборі неподалік від райцентру Погребище на Вінниччині

Єдину в області  православну школу, де навчають стрибків з парашута та бойовому вишколу, створив декілька років тому у райцентрі Погребище колишній десантник священик Віктор Хоменко.  Нині 60 слухачів школи виїхали на літні заняття у стаціонарний табір, що знаходиться поблизу хутора Філютки.

-Завдяки підтримці благодійників, нам вдалося створити непогану базу, - розповів журналісту РІА священик Віктор Хоменко. – Проживатимуть слухачі у наметах, але ми збудували стаціонарні душові кімнати та кухню, створили плац для занять стройовою, не гірший, ніж у військових частинах. Найважливішими придбаннями є техніка – літак Ан-2, автомобіль ГАЗ -66 та машина десантників БРДМ-2.
Майже всі інструктори школи, а це колишні десантники, нині знаходяться у зоні бойових дій на сході країни.  Ті, хто залишилися, працюють з подвійним навантаженням.

-Велика відповідальність працювати з дітьми, - продовжує священик. – Вони різного віку, наймолодшому курсанту школи десять років. Але батьки нам довіряють, це спочатку було багато розмов про те, чого це батюшка хоче навчити дітей, зараз такого вже нема. Довіряють тому, що поруч зі мною мої діти. І це вагомий аргумент для інших батьків.

Відео дня

У розкладі занять на першому місці значаться вивчення Закону Божого, православних істин, а вже далі військової науки рукопашного бою, поводження зі зброєю, навичкам парашутного спорту. Найбільш хвилюючим моментом залишається час підняття на літаку в небо і здійснення стрибків з парашута.

Один з інструкторів продемонстрував слухачам школи стрибок з надзвичайно низької висоти – залишив борт літака на висоті всього 130 метрів. Курсанти стрибали з висоти одного кілометра. Свяшеник виконував стрибок разом із сином Андрієм. Благословив початок занять у літній школі архієпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафан. Керівник школи отець Віктор гарно грає на гітарі. Курсанти знають про це, тому  попросили виконати його улюблені пісні. Священик ніколи не відмовляє своїм чадам у такому проханні.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Торонтуй

    -2
  • Гордый Варяг

    В арабистанах тоже детей набирают, убивать учат. Тоже прикрываясь священным писанием.
  • Читач

  • 8

    Православні воюють проти православних та ще й дітей цьому вчать? Дикі йолопи,що скажеш...

    mamed11111 reply 8

    Поп-раскольник?

    Vladimir Ratushnyak reply mamed11111

    Про другого попа http://youtu.be/Ilt8DLuu5Og

    Ліч reply 8

    та при чому тут православні чи не православні! в мою країну налізло  російського б*дла, що хоче тільки красти та вбивати безкарно. А українці не мають права захищати свою землю? та ви русо-турісто зовсім вже розуму лишилися!

    ! reply Ліч

    як тіко красти ... а український Вальцман, Етінзон, Капітельман, Арсенюк, Аваков, і іже з ними чесно працюють ?????????????????????????? то чого ж нам так херово жити  ?

    7777 reply Ліч

    та не розуму там не було "отродясь"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up