У Вінниці дітям видавали паспорти і влаштовували на роботу

У Вінниці дітям видавали паспорти і влаштовували на роботу
Вчора, 20 вересня, паркова зона площі Європейської перетворилась на справжнє «Місто професій» для дітей. І хоча місто проіснувало лише кілька годин, воно встигло подарувати багато приємних емоцій маленьким вінничанам та їх батькам.

У парковій зоні площі Європейської з 15.00 до 18.00 було особливо людно.  Навкруги встановлені намети, бігають дітлахи. На вході до «Міста професій» малечі оформляють паспорти, за якими можна влаштуватись «на роботу». Крім того, розповідають правила поведінки на території містечка. Організатори популяризують соціальні професії, серед них: лікарі, міліціонери, будівельники, перукарі, продавці та інші. Загалом діти опановували нові знання на двадцяти майданчиках. У кожному пройшовши попередній майстер-клас відповідали на запитання та отримували гроші «єврики», за які на виході могли купити солодощі.

-  У такий спосіб ми даємо можливість дітям доторкнутись до тих професій, які вони лише бачать по телевізору, - розповідає організатор заходу Тетяна Люлюка. -  Крім того, це також можливість для дитини відчути, що таке суспільство. Вони отримують паспорт, влаштовуються на роботу, їм платять заробітну плату.
За словами Тетяни Люльки, Вінниця дев’яте місто де проводиться «Місто професій». Раніше були Львів, Тернопіль, Одеса, Житомир, Рівне.

Previous Next

- Ми вже ходили вчитись класти цеглу та сиділи на міліцейському мотоциклі, - розповідає мати чотирьохрічного Андрійка. – Ще подивимось на автомобілі з автосалону і будемо поспішати додому, бо йдемо в гості до бабусі.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up