У Вінниці через ремонт та колясочну сваряться сусіди - хто кого побив, встановлює міліція

У Вінниці через ремонт та колясочну сваряться сусіди - хто кого побив, встановлює міліція
Стіни будинку №30, на вулиці Ватутіна страждають від перебудови. Люди, що мешкають у першому під’їзді, постійно чують гуркіт – на першому поверсі роблять ремонт. Дійшло навіть до силових прийомів.

 Підприємець, що здає в оренду на першому поверсі будинку на вулиці Ватутіна, 30 площу, переобладнуює приміщення. В минулому році такі перебудови переросли в скандал з місцевими мешканцями. Колясочна в під’їзді стала частиною площ ділка. В цьому році чоловік знову розпочав ремонт і знову люди переживають, що руйнуються капітальні стіни.

Колясочну не звільнили і всім начхати

- Наш сусід, що мешкає на поверх нижче під нами, незаконно захопив площу, що належить усім мешканцям, - каже жителька будинку на вулиці Ватутіна, 30 Людмила Нестерук. - Колясочну в нашому під’їзді повинні були звільнити відповідно до апеляційного рішення суду - 23 вересня 2011 року. Проте чоловік – Ігор Басюк та його дружина Таїса Гайда продовжує і надалі займати площу. А влітку він почав ремонт, який досі триває. У власній квартирі неможливо знаходиться – щось постійно гарчить, трясеться. У мене чоловік – інвалід другої групи, він не може цього переносити.

Відео дня
>Незадоволені гуркотом усі мешканці під’їзду, люди хвилюються, що їх сусід руйнує капітальні стіни, а перевірити це немає можливості.

Побили, що у лікарню потрапив


 18 жовтня Валерій Нестерук, що теж мешкає над Ігорем Басюком, пішов ввечері до сусіда просити припинити гуркіт. А після розмови інвалід другої групи опинився в лікарні.

- Чоловік повернувся додому, а вночі з вуха почалася кровотеча, - розповідає його дружина Людмила Нестерук. - Я наполягла, щоб він пішов у лікарню. А вже з кабінету ендокринолога його повезла швидка в нейрохірургію.
Інвалід другої групи та пенсіонер стверджує, що сусід його вдарив.

- Я прийшов поговорити, сусід не хотів припиняти ремонт і це перейшло в сварку, - розповідає Валерій Нестерук. - Я повернувся до нього спиною і відчув удар, впав, і вже бачив, як він мене ногою вдарив у груди і в голову. На наступний день з поліклініки мене на швидкій повзли в лікарню. Тільки приїхав, а в приймальному відділенні було два міліціонери і кажуть: на вас скарга – ви вікна побили чоловіку. Навіщо мені літній людині це робити. Як вони дізналися, де мене шукати і досі зрозуміти не можу. Лікар відразу там поклав мене під крапельницю. Зробили рентген, томограму, але який діагноз, я не знаю. Ходити не можу - в голові паморочиться, нудить.

Ніхто сусіда не бив – сам упав

Підприємці, що зайняли державні квадратні метри пояснюють, це не вони ведуть війну з людьми, а люди воюють з ними і досить негарними методами – б’ють вікна, плюють в обличчя і проколюють шини.

- Ми робимо ремонт, звичайно через це досить шумно, - каже дружина підприємця Таїса Гайда. - Цей пенсіонер цілий день знаходиться вдома і я його розумію, гуркіт заважає та діє на нерви. Але ж це скоро припиниться, потрібно зачекати. А він ходить до нас, свариться. Коли тривали роботи, у квартирі було три майстри, що бачили як все відбувалося. Він прийшов, взяв лом і почав погрожувати чоловіку. Ігор виштовхав його за двері, ніхто його не бив. Сходи біля дверей досить круті і він упав. Міліція вже приходила, проводила перевірку, опитала свідків. А на наступний день у нас побили вікна. Хто ж так робить? Я вже втомилась від цього сусіда, ми його не зачіпаємо, а він з нами бореться. Скарги пише в усі інстанції, в обличчя плював, усі йому заважають.

Міліція розбирається

У міліцію заяву про побиття від Нестеруків зареєстрували, зараз проводять дослідчу перевірку.

- Міліція спочатку реєструє заяву від людини, видає направлення на проходження судово-медичної експертизи, яка визначає ступінь важкості завданих тілесних ушкоджень, - пояснює начальник прес-служби обласної міліції Анна Олійник. - Експертизу проводять у відповідних медичних закладах і міліція проводить дослідчу перевірку, максимальний термін якої десять днів. За її результатами приймають рішення чи порушувати кримінальну справу чи відмовити. Якщо це легкі тілесні ушкодження, постраждалий може вже в приватному порядку звернутись у суд чи прокуратуру. Середні та важкі тілесні ушкодження – це справа міліції. Навіть якщо людина не пройшла судово-медичну експертизу але лікувалась у лікарні, висновок та тяжкості нанесених травм заключається по амбулаторній картці. Тут має значення і тривалість лікування, і які наслідки людина матиме в майбутньому. У будь-якому випадку, якщо людину побили, вона повинна звернутись і у лікарню, і у міліцію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Anonymous

    Ми знайомі з цією сім'єю уже давно. Це інтелігентні, виховані, ввічливі, гостинні люди. Завжди допомагають в скрутний час. Валерій Афанасійович має золоті руки. Прекрасно декорував сходову клітку. Людина такого складу характеру ніколи б не стала розпочинати сварку, а тим більше - бійку.
  • Anonymous

    Я давно знаю семью Нестерук,это порядочные и интелегентные люди.очень жаль ,что рядом с ними такие нелюди.
  • Anonymous

    Зачем трубу женщине в череп вбили, изверги?!
  • Anonymous

    прочитала статью.шок.я знаю семью Нестерук 18 лет и могу сказать о них только самые добрые слова.У дяди Валеры золотые руки а тетя Люда помогает бездомным животным и это не те люди что могут побить окна.а поднять руку на пожилого человека подло.

    Anonymous reply Anonymous

    А давайте мы этого зажравшегося буржуя убьем. Вы ж хотите его крови и детей его за компанию прирежем , шоб тоже буржуями не выросли. А че бедных жильцов обижает. Убить и дело с концом

    Anonymous reply Anonymous

    А смысл. Дело не только в нем. Таких как он сейчас "море". Всех же не обезвредишь. Время беззакония. Думаю, что никто с этим спорить не будет. Здесь вопрос стоит об конкретном случае. Кто виноват и что с этим делать. Мне вот только не понятно, если предпринимателю в этой площади скрывать нечего, почему он не пускает никого, даже представителей ЖЭКА, проверить, есть ли вообще эти "чертовы" несущие стены или нет. Что он скрывает? Зачем этот детский сад. Вроде все люди взрослые, а какой-то цырк устраиваете. Ну, а про рекопрекладство вообще слов нет, одни местоимения. Я в полном шоке не только от него, а от всех подобных. В голове не укладывается, кто вам-люди, дал право поднимать руку на другого человека, будь то любимый человек, друг или сосед. Кто? Вы что, Боги, что решаете это. Думаю, что вам оооочень далеко до него. Жалко только, что за это не сами эти люди будут отвечать, а их дети. Они м.б. совсем и не виноваты, а вы им создаете своими поступками "прекрасное будущее". Давайте дальше, удачи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up