У Вінниці з’явилось нові вулиці: генерала Гандзюка та професора Шульги. Обидві на Поділлі

У Вінниці з’явилось нові вулиці: генерала Гандзюка та професора Шульги. Обидві на Поділлі
У Вінниці з’явилось дві нові вулиці. Обидві розташовані в мікрорайоні Поділля, який продовжує забудовуватися і названі на честь вінничан.

Рішення про найменування вулиць сьогодні, 29 серпня, прийняте на сесії міськради. Відповідно до рішення на Поділлі з’являються вулиці генерала Гандзюка та професора Шульги.

 

Так генерал Яків Гандзюк був військовим діячем УНР. Пройшов Російсько-Японську війну 1904 – 1905 рр. У Першій світовій війні воював за Українську Народну республіку проти більшовиків. В грудні 1917-го зайняв посаду командира 1-го Українського корпусу армії УНР. Його разом з іншими досить високими військовими посадовцями схопили більшовики і запропонували перейти на їхній бік. Після відмови був розстріляний.

Відео дня

Професор Шульга – перший, хто почав досліджувати Голодомор 1932-1933 років на Поділлі. Історик, доктор історичних наук, професор, у 1972 році переїхав до Вінниці, де і жив останні 20 років свого життя. Помер у Вінниці 1993-го року.

За словами секретаря міськради Сергія Моргунова,  практика коли нові вулиці називаються на честь героїв, які багато зробили для нашої держави і Вінниці, є правильною. Натомість ініціатива перейменування уже існуючих вулиць не викликає підтримки серед городян.

- Сьогодні є багато звернень від різних організацій та політичних партій з приводу перейменування різних вулиць міста. Однак ми бачимо, що сама практика перейменування вулиць не буде мати підтримки серед вінничан. У цьому ми пересвідчились після 27 числа, коли проводили громадські слухання з приводу перейменування вулиці Андрія Іванова на вулицю імені героя Небесної Сотні Максима Шимка, - сказав він. - Була досить гаряча дискусія, люди доволі емоційно реагували на це питання, і проголосували проти. Ми мусимо підкоритись волі громади.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Elena Akchurina

    Не вказали ім'я та по батькові проф. Шульги. Це повага?

keyboard_arrow_up