У Вінниці згадували загиблих байкерів

У Вінниці згадували загиблих байкерів
Близько 70 байкерів зібрались вчора, 18 вересня, біля входу в Центральний парк, щоб здійснити пам’ятну поїздку до місць, де загинули вінницькі мотоциклісти. Після поїздки вони запалили свічки пам’яті біля Башти в центрі міста.

18 вересня відзначається всеукраїнський день пам'яті загиблих мотоциклістів. Започаткували його українські байкери з 2008 року, коли в Сімферополі син екс-депутата на «Бентлі» збив 25-річну мотоциклістку Анну Мішуткіну.

- Ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять загиблих байкерів, слава богу, в нас їх не багато, але такі речі треба пам’ятати, бо ми всі ходимо по краю, - говорить мотоцикліст Ігор перед поїздкою. -  Є 5 чоловік яких треба вшанувати: двоє на Юності, один в Стрижавці, один за Калинівкою та на Немирівському шосе.

Відео дня

На місце збору приїхало більше 70-ти мотоциклістів із різних мотоспільнот та клубів Вінниччини. Організатори кажуть, якби знали, що так багато буде, звернулись би в ДАІ за супроводом. З собою беруть скотч, ніж та штучні квіти, щоб повісити їх на кожному пам’ятному місці.

Previous Next

Мотоциклісти утворили колону, розібрались, як маневруватимуть на дорозі. Журналіста «20 хвилин» також посадили на байк, видали круту бандану та персонального байкера на увесь час поїздки.  О шостій вечора  вирушили до проспекту Юності.

Мотоцикліста, що загинув на проспекті Юності знало небагато байкерів, кажуть, про обставини його загибелі є декілька версій.

- По одній з версій, дівчина переходила дорогу по пішохідному переходу, а він їхав на швидкості. Коли вона почула звук мотоцикла,  почала скоріше бігти через дорогу, він теж скоріше поїхав, і щоб не зіткнутись, взяв у ліво і в’їхав у бетонний банер, - говорить мотоцикліст Ігор.

На Келецькій, біля гуртожитку, хвилиною мовчання згадали ще одного байкера, який потрапив під машину.

- Більшість аварій стається через неуважність. В основному неуважні водії автомобілів, але й байкери винні, коли збільшують швидкість. Уважніші мають бути і водії і пішоходи, - констатує Ігор.

У цей день серед байкерів є негласне табу — не осуджувати, не обговорювати і не звинувачувати автомобілістів, в тому числі винуватців ДТП. Важливіше нагадувати всім про дотримання правил дорожнього руху.

Далі поїхали у Стрижавку. Там загинув мотоцикліст Василь у віці 28 років. Його байкери пам’ятають дуже добре.

 – Чудовий хлопець був, вундеркінд, розбирався в комп’ютерах, запчастинах,  телефонах, йому що не дай – він у всьому розбереться. Дуже розумний був,  якби він не загинув, він би досягнув багато чого, - каже Ігор.

Сонце швидко сіло, тому байкери прийняли рішення не їхати за Калинівку і повертатись у Вінницю. На Немирівському шосе поїхали до місця загибелі  байкера Максима. Байкерам важко згадувати ту важку трагічну аварію. Про ту гучну історію багато писали в пресі, коли з байкером разом загинула дочка священника, яка невдовзі мала виходити заміж.

- Цей рік – поки найуспішніший за останні роки для вінницьких байкерів, ніхто слава богу поки що не загинув, - кажуть  мотоциклісти. - В минулому році теж ніхто не загинув, але хлопці були травмовані сильно.  

Далі байкери поїхали до вежі на Європейській площі, де запалили свічки пам’яті. Їх виклали у формі хреста. 

Нагадаємо, нещодавно загинув на мотоциклі відомий футболіст Андрій Гусін. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up