У Вінниці три дні триватиме слухання у справі віконних аферистів

У Вінниці три дні триватиме  слухання у справі віконних аферистів
Упродовж трьох днів у міському суді Вінниці розглядатимуть справи за фактами шахрайства у виготовленні пластикових вікон, дверей і балконних рам.

Сорок вінничан і мешканців області звернулися із заявами до правоохоронців про порушення їхніх прав споживача. Усі вказували на однакову схему, за якою діяли нечесні підприємці. Пропонували  дуже вигідні умови. По-перше пенсіонерам обіцяли знижки в оплаті. Для інших замовників платити дозволялося частинами, оформивши перед цим кредит у банку.

-Я спокусилася на обидві умови, - каже вінницька пенсіонерка Віра Сіденко. – Мені порахували, що загальна вартість балконних рам з роботою коштує 9100 гривень, знижка становить 1820 гривень, тобто сплатити треба 8960 гривень. Названу суму «розбили»  на рік.  Пояснили, якщо за цей час сплачу всю суму, то не буде жодної гривні переплати банку. Бо проценти мають нараховувати тільки через рік. Сто гривень заплатила майстру, який виконав заміри, на офісі мені оформили кредит. Після того ні вікон, ні офісу, його вже нема на тому місці, тільки кредит залишився.

Обмануті люди пояснюють, що рекламу з пропозицією встановити вікна отримали від агентів, які працюють на ринках, вокзалах, в інших людних місцях. До того ж вони їздять по селах і пропонують ті само послуги.

Відео дня

-Банківські установи при укладанні таких договорів  мають перевіряти фактичну можливість підприємців виконувати  ними взяті на себе договірні зобов'язання, - каже керуючий партнер, керуючий партнер юридичної компанії «Право 24» Оксана Кукуть. – Тому окремо суд має встановити вину ще й банківської установи, де оформляли кредит. Наскільки мені відомо, споживачі скаржилися на це банкірам, але ті продовжували й надалі оформляти кредити.

У зв’язку з великою кількістю позивачів, судові засідання заплановано проводити протягом трьох днів – 22 липня вони триватимуть протягом дня, розглядатимуть справу також 24 і 25 липня. Розгляд справи доручено судді міського суду пану Шидловському.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Адекватный

    укажите название фирмы мошенника

    аноним reply Адекватный

    имекс,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up