У Вінниці смолоскипною ходою вшанували загиблих під Крутами

У Вінниці смолоскипною ходою вшанували загиблих під Крутами
Близько 300 вінничан сьогодні, 29 січня, пройшли зі смолоскипами по вулиці Соборній, щоб вшанувати пам'ять загиблих у бою під Крутами. Цього року традиційну ходу присвятили і новим українським героям – воїнам та кіборгам, що які просто зараз захищають Схід України.

Учасники ходи збирались біля Європейської площі. Організатори роздали смолоскипи та нагадали про правила безпеки. Розгорнули плакати із надписами «Памятай героїв Крут», «Герої не вмирають! Вмирають вороги!».  Багато учасників тримало прапори України, «Свободи» та УПА.

- 97 років тому на залізничній станції Крути відбулась битва української армії проти московсько-більшовицьких військ, які йшли на Київ. І для того, щоб їх зупинити, були змушені кинути всі ті сили, які були в той час в Українській народній республіці для того, щоб зупинити ворога, - говорить член ВО «Свобода» Сергій Бінцаровський, -  цей захід є нашим традиційним,  проводиться у  Вінниці від часу створення місцевого осередку партії.

Відео дня

Previous Next

Організатори приготували близько 120 смолоскипів, втім учасників у колоній йшло майже вдвічі більше.

- Смолоскип обрали тому, що свічка чи лампадка  -  дуже трагічно. У нас інша мета – підняти український дух. Смолоскип – це символ духу, молоді й завзяття,  що й має продемонструвати його вогонь. Поки нація і українська ідея жива – вона ніколи не помре і буде жити завжди як українська держава. В тих крутянах ми вбачаємо тогочасних кіборгів. Ця акція - це ідея, що боротьба не закінчилась, а триває і далі. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Георгий Старовойтов

    Не кипишуйте, лысенькие 4й рейх уже построили, осталось запастись попкорном и наблюдать что будет дальше...
  • Анонім

    А что,только мне факельное шествие напоминает Германию 1933-1945 гг.?Или мы все же строим не пойми что?

    Соловьев Антон reply Анонім

    Просто копируем.Германию 30-х
  • Скрипченко Максим

    Молодці! Завжди на висоті!

    Анонім reply Скрипченко Максим

    Тільки прапор України переплутали. Зверніть увагу на перше фото.

    Соловьев Антон reply Скрипченко Максим

    А почтить память расстрелянных петлюровцами на "Арсенале" украинцев-никак?Не патриотично?

    Анонім reply Соловьев Антон

    А Вам хтось не дає?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up