У Вінниці розпочали демонтаж-реконструкцію кінотеатру «Мир»

У Вінниці розпочали демонтаж-реконструкцію кінотеатру «Мир»
У Вінниці розпочали реконструкцію кінотеатру «Мир». Як вказано на інформаційному стенді біля буд майданчика, кінотеатр в новому вигляді – з супермаркетом та приміщень роздрібно-торговельної мережі, має постати в липні 2016 року.

Сьогодні, 24 жовтня, будівельники фактично займалися демонтажем приміщення «старого» Миру.

Відео дня

На його місці через півтора роки має вирости будівля загальною площею забудови, згідно з документами, які виносилися на громадські слухання в 2012 році, більше  4,2 тисячі квадратних метрів. А от площа оновленого закладу збільшиться приблизно до 16 тисяч квадратних метрів. Щодо висоти – передбачено два поверхи плюс цокольний.

За задумкою власника, “Мир” має перетворитися на сучасний мультиплекс.

- Хочеться, щоб це був сучасний мультиплекс, в якому вінничани зможуть дивитись новинки кіно одночасно з їх світовими прем'єрами. Думаю, тут буде кілька комфортних залів. Це будуть зали з сучасною технікою, системою опалення та кондиціювання, розраховані на різну кількість глядачів, - так розповідав про свій задум  RIA генеральний директор фірми "Південний Буг" Юрій Коробкін два роки тому, коли питання тільки виносилося на громадські слухання. -  В сучасних кінотеатрах мають бути зали і на 200 місць, і на сто, і менші. Ми хочемо дійти свого роду компромісу, щоб це були не дуже великі, але й не дуже малі зали, щоб їх було зручно опалювати і охолоджувати з допомогою кондиціонерів влітку. Скоріш за все буде два зали на 200 місць, один-два - на сто, решта - напевно, буде на 80 місць чи менші. Для порівняння, колись в кінотеатрі "Мир" було близько 600 глядацьких місць, а у нині недіючому кінотеатрі "Росія" - більше 1100, і усі були заповнені. Сьогодні ми можемо тільки мріяти про це.

З тих пір, як зазначив Юрій Коробкін, весною цього року, коли кінотеатр закривався на реконструкцію, ідея кардинально не змінилася.

- Реконструкція пов'язана з тим, що обладнання морально застаріло, - зазначив він у квітні. - Все, про що говорилося раніше (в частині реконструкції), залишається в силі.

Крім власне самого мультиплексу, в “Мирі” також планується ігроленд для дітей,  один-два супермаркети, можливо, будинок побуту.  

Нагадаємо, на початку 2000-х, "помираючий" кінотеатр "Мир", разом з прилеглою територією, міська рада, при умові збереження профілю протягом п'яти років, продала з аукціону компанії "Південний буг".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • fedya

    особенно круто стоянка на крыше. Кинотеатра.. Прикольно. Сидишь, смотришь фильм и тут "РРрррррРРрРРРРРРРРррр" Гениально!
  • винничанин

    Так и напрашивается параллель. Если в Союзе один за одним строили фабрики и заводы, то на Украине "торгивэльно-разважальни центры" как грибы после дождя растут. Работать перестали, взялись торговать, а толку ? Всё нищее и нищее становятся от этого.

    Ланеус Юра reply винничанин

    Уахах,в точку. Печально, но правда
  • Антон

    Раскошелился - как бы не так... Все, за что берется Коробкин, обречено на провал: Кинотеатр Мир с готовым кинотеатром и ночным клубом, гостиница Жовтнева, лаунж-кафе в Савое (уже забыл как называлось)... Это только то, что я смог вспомнить. И что, где это все сейчас - забыто, забито, и похерено (извините за выражение).

    Саша reply Антон

    Супермаркет МИР - это то чего ждут винничане !!!! А кино можно и дома посмотреть...
  • Anonymous

    коробкин неужели раскошелился?!...

    не похоже на него.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up