У Вінниці будують перший в області хоспіс

У Вінниці будують перший в області хоспіс
Розташовуватиметься хоспісне відділення на 23 ліжка на базі третьої клінічної лікарні. Будівництво, що розпочалось у грудні 2014 планують завершити до кінця року. Заклад надаватиме допомогу важкохворим людям з невиліковними діагнозами та включатиме в себе медичну, психологічну соціальну та духовну підтримку пацієнтам і членам родини.

Дотепер у  370-тисячній Вінниці не було хоспісу. Хоспісна допомога є складовою паліативної, що включає в себе широкий комплекс заходів, що надаються людині, яка вмирає, в кінці життя, як правило в останні шість місяців. 

Паліативна допомога надається пацієнтам з невиліковними діагнозами.  Вона спрямована не на вилікування хвороби, а на максимальне покращення якості життя хворих.

Проектом передбачені кабінети лікарів,  комплекс службових приміщень, щоб забезпечити якісну роботу персоналу, планується розмістити одну одномісну палату, 11 двомісних та приміщення для молитовних потреб.

Відео дня

Previous Next

На поверсі буде збережено палати інтенсивної терапії, та надання невідкладної допомоги у разі потреби, і планується зберегти операційну у разі потреби вона надаватиме невідкладну хірургічну допомогу.

- Роботи з будівництва ведуться у повному розпалі. На сьогодні замінені всі вікна, очищені стіни від штукатурки, знесені старі перегородки, ведеться монтаж нових, роботи з прокладання інженерних мереж. Ці роботи потребують значної переробки інженерних систем. Заздалегідь закуплені двері, сантехніка, плитка, поки ціни були прийнятні, будівництво за строками йде по плану, - говорить головний лікар міської клінічної лікарні №3 Дмитро Фостаковський.  

Міською владою на хоспіс передбачено в бюджеті 3 млн., 200 тисяч гривень. З них 800 тисяч було перераховано минулого року.

За словами лікаря, 23 місця відповідно до розрахунків по українській методиці має вистачити для надання допомоги 280 осіб на рік. А за розрахунками по європейській методиці – потреба має бути у відділенні в два рази більшому. Проект стане першим кроком у наданні такої допомоги у Вінниці.

Пацієнтів обслуговуватимуть завідуючий відділенням, лікар терапевт, лікар психотерапевт на пів ставки, десять медичних сестер і десять молодших медичних сестер. Усі вони пройдуть спеціалізацію з паліативної медицини.

- Такі пацієнти централізовано наразі в жодному місці не лікуються, але відповідно до спільного наказу обласного та міського департаментів охорони здоров’я з 2013 року госпіталізуються  в міську клінічну  лікарню № 3, якщо за віком молодші 70 років, отримують допомогу в терапевтичному відділені, якщо старше – у геріатрії – на 3 поверсі, - говорить Дмитро Фостаковський.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up