У стрілянині на Барському шосе загинули двоє чоловіків: чотири версії збройного нападу (ОНОВЛЕНО)

У стрілянині на Барському шосе загинули двоє чоловіків: чотири версії збройного нападу (ОНОВЛЕНО)
У Вінниці, 10 серпня, приблизно о 12 годині сталася стрілянина в районі вулиці Келецької і Барського шосе. Що сталося на місці події - поки що не можуть чітко сказати ані правоохоронці, ані свідки. Версії різняться. Тим часом двоє учасників померли від вогнепальних поранень.

Біля обстріляного автомобіля валяються три гільзи і магазин від пістолету.  У «Ланоса» обстріляні задні та бокові вікна, в деяких місцях погнутий кузов.  На задньому сидінні залишився жовтий пакет. Як потім вже скажуть свідки – в цьому пакеті були гроші.Але як саме сталася стрілянина? Хто саме тримав пістолет в руках і зробив ці фатальні для двох 24-річних хлопців постріли? Пасажир «Ланоса» чи нападник? Редакція зібрала воєдино версії розборок. 

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Перша версія: нападники стріляли в «Ланос» через пасажира, який підсів біля кафе

Відео дня

На місці події журналіст «20 хвилин» застав трьох постраждалих. Чоловіки розповіли, як  на світлофорі їх притисли сіра «Дев’ятка» та «Спрінтер».

- Ми їхали троє з села Пасинки у Вінницю в земельне управління по справах, - каже один з постраждалих, - за сто метрів від місця події ми зупинились випити кави. До нас підійшов чоловік і попросився доїхати до міста. Ми його взяли.

Далі чоловік розповів, що вони встигли проїхати з ним метрів 100, як їх машину притисли дві автівки. З них  вийшли люди, та почали «розбірки» з цим «пасажиром».

- Ми кричали, що ми тут ні до чого, але нас теж поклали лицем до підлоги, погрожували що стрілятимуть у голову, - говорить постраждалий.

 

Друга версія: все це через гроші, які віз пасажир-вірменин «Ланоса»

Цю версію обговорюють деякі вінницькі журналісти. І основна причина за цією версією, стрілянина виникла через гроші, які віз пасажир-вірменин «Ланоса» для переоформлення землі. Вони лежали на задньому сидінні після стрілянини. Через цю "кругленьку" суму грошей і стріляли в "Ланос".  До речі, сам чоловік, який віз гроші, знаходиться теж в реанімації, але в лікарні швидкої допомоги. 

- З попереднім діагнозом: численні вогнепальні поранення тіла. Зокрема, це ліва половина живота, два поранення в області спини, одне лівого передпліччя, одне середнього пальця лівої кисті. Стан хворого на даний час стабільний, середньої ступеня тяжкості, - розповів лікар-хірург міської лікарні швидкої допомоги Богдан Грицько.

Третя версія: стріляли не нападники а пасажир «Ланоса»

- Близько 12:30 на світлофорі на в’їзді у Вінницю з боку Барського шосе зупинився «Део Ланос». До нього під’їхав мікроавтобус, який заблокував легковик. З мікроавтобусу вишли невідомі нападники із бейсбольними бітами та почали витягувати з «Ланоса» громадянина Вірменії. Той пручався, дістав пістолет і почав відстрілюватись. Двоє нападників отримавши вогнепальні поранення були доставлені до найближчої медичної установи – Вінницької обласної клінічної дитячої лікарні, але невдовзі померли від отриманих вогнепальних поранень. Решта нападників зникла з місця пригоди на мікроавтобусі, - прокоментував на місці події журналістам Vindaily перший заступника начальника УМВС у Вінницькій області Сергій Кримчук.

Четверта версія: Що каже водій "Ланоса"?

На узбіччі біля місця пригоди стояла купа автівок міліціонерів, слідчих і чинів вище.  Під тентом кафе слідчі брали пояснення у свідків пригоди. Чоловіки в синіх рубашках і при пагонах бродили вздовж дороги, оглядали місце пригоди...

Трохи вибивались з цієї картини троє - молодий хлопець - лице червоне, очі злякані та розгублені, а ще жінка та чоловік, які щось йому пояснювали. Як виявилось хлопець - водій того самого розстріляного Ланосу, а жінка з чоловіком то його тітка з дядьком, які випадково проїжджали по Барському шосе і побачили свого племінника в гущі подій.

Говорити з трійцею було важко воной зрозуміло, та кілька речей всеж вдалось вияснити.

- Я їхав на автобазар купити запчастин, віз пасажирів до Вінниці мав висадити їх біля Дастору, - розповідає водій Ланосу. Хлопцю 21 рік, він взяв авто у свого друга на викуп і таксував по трохи. - Не доїжджаючи до кільцевої трамваю там знаходиться невеличке кафе, пасажири вийшли попити кави. Один з пасажирів був українець, інший - кавказької національності. Біля кафе ще один чоловік кавказької національності попросився третім пасажиром до Вінниці.

Далі водій Ланоса каже що проїхали вони новим складом зовсім трохи як його автівку почали блокувати з двох сторін. За словами хлопця блокувало його дві автівки, начебто «Мазда», чи «Опель»...

- І начебто люди там були теж кавказької зовнішності, але не скажу точно, - говорить хлопець. - Почались постріли я зупинився.  Мене ввічливо попросили вийти з авто і положили на асфальт лицем до низу, в цьому плані я ні до кого ніяких претензій не маю.

Тим часом до хлопця підійшов міліціонер з аркушем паперу, щоб той написав згоду на огляд постріляного авто.

- А речі свої він може з авто забрати, там гроші є, - запитав у міліціонера дядько водія. На отримав відповідь все що в автівці речові докази, стосовно особистих речей до слідчого. - А з ним що робити далі, з хлопцем?

Питання про що робити з хлопцем виникло не дарма. До того як підійшов міліонер дядько та тітка водія міркували між собою як захистити племінника, адже він став свідком вбивства. Питали чи є в Україні якась програма захисту свідків... Підходили родичі водія і до автівки з міліціонерами питали про подальшу долю свого родича.

- Зараз авто оглянуть, він на дільниці дасть свідчення і можете додому забирати, - відповів на це міліціонер. Потім побачив на обличчі тітки водія скептичну посмішку, спитав, - а чого ви так посміхаетесь, щось не так?...

Після цієї бесіди дядько водія сказав, що спілкуватись з журналістами вони не будуть, що це їм не потрібно, що захисту їм теж не потрібно, самі впораються....

Previous Next
Previous Next

Previous Next

А поки експерти працюють на місці пригоди, міліція оголосила план-перехоплення. Шукають тих, хто приймав участь у конфлікті. За інформацією джерел з міліції, по Вінниці спиняють і перевіряють автомобілі. на блокпості "Барський" було запинено автомобіль "ВАЗ", а на 600-річчі нещодавно зупинили "Мазду". Кажуть - великий процент того, що це автомобіль нападників. 

І ще, як стало відомо від інформ джерела в міліції, в одній з автівок було знайдено вогнепальну зброю. 

Редакція 20minut.ua буде слідкувати за подробицями цього інциденту і повідомить своїм читачам, чим закінчиться ця історія.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Анонім

    Один з загиблих був сином генпрокурора який на цій посаді у 2005 році перебував
  • Demyan Dumenko

    У потерпілого з Ланосу вогнепальні поранення на животі в області апендиксу, на спині два в області трапецієвидного м"яза. По обидві сторони від хребта. Тана лівому передпліччі і лівій кисті. На лівій кисті рана розміром як сірникова голівка, а на передпліччі розріз після операції близько 2,0 см(скоріш за все видаляли кульку. Судячи з характеру ран- стріляли з пневматичної зброї, або зброї під патрон Флобера. Впевнений що нападники використовували не тільки битки, а й легальну вогнепальну зброю..
  • Майданюк Николай

    Причины тока я знаю но не скажу
  • Анонім

    Сейчас дело заминается, и виноватых не найдут, микроавтобус который блокировал не просто там оказался, это была спланированая (скорее всего всё завязано на большую суму денег) акция, по ходу тут задействованы чины МВД Винницы, однако они не расчитали, что в ланосе человек тоже вооружон, теперь его делают крайним и виноватым, лутше вы бы своих гопников посадили которые вам служат
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up