Секс-скандал у шкірвендиспансері: що кажуть сторони конфлікту?

Секс-скандал у шкірвендиспансері: що кажуть сторони конфлікту?
Про “це”. У Вінницькому обласному шкірно-венерологічному диспансері знову скандал. Цього разу - сексуальний. Секретарка, якій 54 роки, заявляє, що головний лікар Максим Третьяков схиляв її до “сексуальних стосунків у неприродній спосіб”. Очільник диспансеру каже, скандал організував колишній головлікар Сергій Бельц. А той стверджує, що не має до цього жодного відношення

Звинувачення у сексуальному домаганні - річ серйозна. За це винуватцеві “світить”, як мінімум, зіпсована репутація. Дивно, враховуючи таку серйозність справи, що заявниця не спромоглася правильно написати своє прізвище. Чомусь у “шапці” заяви вказується прізвище Лисанової, а вже в підписі - Лисової. То кого “домагався” Максим Третьяков?

Третьякова не відсторонили

Те, що сталося у Вінницькому шкірвенерологічному диспансері минулої середи, 8 липня, у місцевих ЗМІ одразу ж назвали секс-скандалом та “інтимною середою по-вінницьки”. А головного лікаря Максима Третьякова, мовляв, спіткала доля Франсуа Олланда та Білла Клінтона.

Відео дня

Члени постійної комісії облради з комунальної власності, які й оприлюднили заяву секретаря-друкарки шкірвендиспансеру Тетяни Лисанової, вирішили не заслуховувати фігурантів делікатної справи, а доручити це працівникам правоохоронних органів.

До того ж, постало питання про відсторонення Максима Третьякова від виконання службових обов’язків на час розслідування. Проте депутати так і не визначилися, хто і як буде відсторонювати пана Третьякова. Чи це має робити голова облради Сергій Свитко, чи проголосувати за таке рішення на сесії? Рішення знайшли десь “посередині” і … взагалі не відсторонии головного лікаря. Тому станом на 14 липня цього року Максим Третьяков продовжував виконувати свої службові обов’язки.

Журналісту RIA пан Третьяков розповів, що за тиждень, який минув з дня скандалу, до нього ніхто не звертався з такими “пропозиціями” чи наказами. Між тим, на засіданні Президії обласної ради у вівторок, 14 липня, депутати прийняли рішення про винесення на розгляд чергової сесії питання про призначення головного лікаря Вінницького шкірвендиспансеру. Про це журналісту RIA повідомили у прес-службі обласної ради. Тому вже найближчим часом можна очікувати на продовження майже півторарічної історії зі звільненням Сергія Бельца і незаконним, за його словами, призначенням Максима Третьякова. А поки що - про секс-скандал.

“Схиляв до сексуальних стосунків у неприродній спосіб”

Звинувачення у сексуальному домаганні для Вінниці - безпрецендентний випадок і великий скандал. Тим паче, у закладі, який в народі називають “трипдачею” і який, з легкої подачі голови облради Сергія Свитка ще в травні минулого року став лідером у рейтингу медичних закладів, колишні очільники яких судяться із обласною радою через незаконні звільнення.

Не встиг шкірвендиспансер оговтатися від скандалу із вінницькою самообороною, яка третього липня цього року ніби-то на прохання колективу прийшла “виносити Третьякова”, як вже за п’ять днів стало відомо про нові пригоди у закладі. Цього разу - інтимні.

54-річна секретар-друкарка Тетяна Лисанова, яка працювала ще з колишнім головним лікарем Сергієм Бельцем, звернулася до депутатів обласної ради - членів комісії з комунальної власності - із заявою про те, що вона стала жертвою поділу посад у шкірвендиспансері. У заяві йдеться про наступне: “06.07. 2015 Третьяков Максим Сергійович звернувся до мене з вимогою вступити з ним у сексуальний контакт у неприродній спосіб, на що я, звісно, відмовила”.

Пані Лисанова також пише, що після цього головний лікар разом зі своєю дружиною, лікарем-лаборантом Світланою Третьяковою вимагали від неї звільнитися за власним бажанням. Проте і на цю пропозицію зявниця теж не погодилася.

Заява вже в міліції

В результаті морального тиску, пише пані Лисанова, їй стало зле і вона взяла лікарняну відпустку. Заявниця просить допомоги у Директора обласного департаменту охорони здоров’я Тетяни Бабій, голови обласної ради Сергія Свитка та начальника вінницької обласної міліції Ігора Моринця. Як повідомили журналісту RIA у прес-службі обласної міліції, пані Лисанова не зверталася особисто до правоохоронних органів:

- Цю заяву 14 липня до нас направиви голова облради Сергій Свитко, - каже обласний прес-офіцер Ганна Олійник. - Наразі її вивчає слідчий, аби встановити, чи є ознаки правопорушення.  

RIA не має наміру “порпатися у брудній білизні” такої делікатної справи, але подає точки зору на інцидент головного лікаря шкірвендиспансеру Максима Третьякова та колишнього очільника закладу Сергія Бельца. Адже пан Третьяков звинувачення у сексуальному домаганні на його адресу називає  “підставою” і звинувачує в цьому Сергія Бельца. Мовляв, той ніяк не може заспокоїтися через те, що Третьяков тепер - головний лікар. Сергій Бельц, в свою чергу, обурюється через такі звинувачення і навіть готує судовий позов на пана Третьякова “за зведення наклепів”. Пан Бельц каже, аморальна поведінка властива Третьякову, та й рано ще йому називати себе головним лікарем.

Експерти RIA прогнозували скандали

Як би там не було, в усьому мають розібратися правоохоронні органи. Проте Вінниччина могла б і не “прославитися” гучними медичними скандалами, якби рік тому звільнення 32 головних лікарів відбулося із дотриманням усіх процедур та у відповідності до чинного законодавста. Ще влітку минулого року експерти RIA прогнозували, що головні лікарі не залишуть цього просто так і будуть відстоювати свої права у судах. Що, власне, і сталося не тільки з шкірвендиспансером, а й з дитячою обласною лікарнею, обласним онкодиспансером, центром медико-соціальної експертизи, психоневрологічною лікарнею та обласним бюро судової експертизи. Коли і хто, нарешті, припинить медичні війни у Вінниці і розставить всі крапки над “і”? І, головне, зробить це у законний спосіб, який ні в однієї зі сторін не викликатиме сумнівів і не вил’ється, врешті-решт, у сексуальні чи інші скандали?

Максим Третьяков, головний лікар Вінницького обласного шкірно-венерологічного диспансеру:

“Це справа рук Бельца - так він мені мститься”

- Про те, що я домагався “сексуальних стосунків у неприродній спосіб” від Тетяни Лисанової, дізнався від вінницьких журналістів. Це підстава. Питання в тому, кому й навіщо це робити? Відповідь я знаю.

От подумайте. В мене красуня-дружина, двоє діток, сім’я, нарешті закрито всі спірні питання з моїм призначенням головним лікарем (я вже три місяця офіційно новий керівник)... І тут мнені захотілося раптом змусити до сексуальних стосунків у неприродній спосіб секретарку! Яка працювала з Сергієм Бельцем, була відданна йому душею, а мене ненавиділа і взагалі не сприймала як головного лікаря. І якій, до того ж, 54 роки. А мені - 39. Всі, хто бачив мою дружину і знає мене, просто посміються із цього.

Думаю, все організував Сергій Бельц. Чи пані Лисанова отримала за це, окрім моральної насолоди, ще й грошову винагороду - не знаю. Цілком можливо. А Сергію Бельцу, певно, дуже вже допекло те, що мене, нарешті, призначили головним лікарем і в нього немає більше жодних шансів. Тому й вирішив скомпрометувати мене сексуальним скандалом, хоча й примітивним. Впевнений, правоохоронці в усьому розберуться.

Щодо пані Лисанової, яку я ніби-то “зажадав”. Це ще та жінка… Емоційна, неврівноважена, нестримана і груба. Вона не раз скандалила з колегами, а 4 березня 2013 року навіть отримала догану від тодішнього головного лікаря Сергія Бельца за неповагу до співробітників диспансеру та застосування нецензурної лексики у спілкуванні з ними. Тоді з неї зняли і надбавку до заробітної плати за складність та напруженість в роботі. В понеділок, 6 липня, коли я її ніби-то домагався, я попросив пані Лисанову допомогти колезі у наборі текстів. Вона відповіла “Не хочу і не буду!”. А перед цим перед свідками послала мою дружину на … Через два дні я дізнався, що “схиляв її до сексуальних стосунків у неприродній спосіб”. Так-так, це зовсім “не схоже” на помсту!


Сергій Бельц, колишній головний лікар Вінницького обласного шкірвендиспансеру:

“Третьяков з його моральними якостями міг таке зробити”

- По-перше, я обурений звинуваченнями Максима Третьякова в тому, що це я організував секс-скандал. І навіть готую судовий позов на нього про зведення наклепів.

По-друге, знаю чудово і Тетяну Лисанову, і самого пана Третьякова. Вона - жінка порядна, відповідальний працівник і просто гарна людина. А от Третьяков має такі моральні якості, що я вірю - він міг її домагатися. Ви поспілкуйтеся з нашими працівниками, вони багато цікавого розкажуть… Не вірю, що Тетяна Іванівна обманює - яка жінка на таке піде? Зі слів колег знаю, що все почалося з того, що дружина Третьякова образила Тетяну Лисанову. Не повторюватиму, що вона їй сказала, бо це нецензурно. А образила за те, що Лисанова вийшла з колективом до самооборони, аби підтримати мою кандидатуру. Розповідають, що Третьяков тоді був сам не свій - дуже нервував, лаявся і ображав колег.  

Максим Сергійович, до того ж, запевняє всіх, що він головний лікар і всі питання закриті. Але ще нічого не закінчилося. Його призначення так і не було затверджене на сесії, як того вимагає закон. Тому не варто казати “гоп”, поки не проголосували депутати на сесії. Дивує ще й те, що у розпал такого гучного скандалу, інтимно, так би мовити, забарвленого, пана Третьякова так і не відсторонили від виконання службових обов’язків на час розслідування.

Ви подивіться, скільки скандалів “пережив” шкірвендиспансер за останній рік! Люди вже не витримують цього, не можуть нормально працювати. А все тому, що моє звільнення, як і призначення Третьякова, було незаконним. Досить і того, що він не має ані відповідної кваліфікації, ані п’ятирічного досвіду організаційної роботи для того, щоб очолювати лікувальний заклад обласного рівня.

 


 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Порядок будет когда Солейку уберут из облрады.

    Дина Зенина reply Анонім

    уж не Антонец ли ваша фамилия?  Наталья Петровна вам мешает.. Вы вспомните- как вы в суде  убеждали- что пенсионерам надо уйти.. Чего ж сами-то не пошли тихо и спокойно на пенсию ?  устроили судебное шоу.

    Анонім reply Дина Зенина

    Дина, знаешь сколько дел солейко и антонец вместе промутили? А я знаю. Одинаковые паскуды, так что обтекай. Псссссссс!
  • Анонім

    Сергій Євгенович чудовий лікар,  керівник та лідер!
  • Anonymous

    Повністю підтримую Експертів RIA. Перш ніж приймати рішення про звільнення головних лікарів потрібно проаналізувати його законність.

    І взагалі, люстрацію потрібно проводити з суддів, прокурорів, ГАІшників та чиновників інших рангів.
  • Анонім

    Немирівчанин влаштував порностудію для дітей.  http://ukr-pravda.in.ua/

    Анонім reply Анонім

    нормальный такой ребенок на фото.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up