У парку сухими залишилися тільки пенсіонери та немовлята

У парку сухими залишилися тільки пенсіонери та немовлята
Свято Івана Купала відзначали у багатьох куточках Вінниці по-своєму. Але незмінною традицією лишилося обливання водою. У цей день обливалися чи не кожному місці, де поблизу знаходиться фонтан.

Одним із таких місць був центральний парк міста. Навіть якщо ви не місцевий, то фонтан знайдете миттєво. Можна йти на звук: шум води та вигуки дітей або прослідкувати звідки йдуть мокрі перехожі.  Прийшовши туди ще п’ятій годині можна було почути як розспівується хор.

Це люди пенсійного віку, вбранні у вишивані сорочки. Вони радували перехожих купальськими піснями. Роззирнувшись, на лавочка парку можна побачити багато людей похилого віку. Також парком гуляють молоді батьки з дітьми та підлітки.

Біля фонтану ходять понад десять підлітків. Майже у кожного з них в руках небезпечна зброя – пластикова пляшка.

Відео дня

Усі вони мокрі та усміхнені. Вони зайняті одним:  набирають воду у пляшки та йдуть на пошуки жертви. А один хлопців, обливав людей,  їдучи на роликах.

В парку обливали чи не усіх перехожих. Сухими залишилися тільки пенсіонери та малі діти.

На дворі було настільки гаряче, що деякі діти позалазили у фонтан. А один  з  хлопців ходив просто у спідній білизні. Мабуть,  решта речей десь сушилися.

- Я обливав, мене обливали. Це, як мінімум, дуже весело і об’єднує українців, - каже один з учасників «битви», а його друг додав: «Це єдине щось українське, що не варто забувати. Тепер у нас буде звичай обливатися водою».

Обливання настільки захопило людей, що тривало до кінця святкового вечора. А тим часом ті, хто «вижили» після водяної війни, лишилися дивитись виступ з нагоди святкування Івана Купала. Найбільших відсоток аудиторії становили люди старшого віку та молоді матусі. Гостей радували виступи дітей з танцювальної студії «Шахіна». Найбільш вражаючими та цікавими був виступи Ніки Добровольської.

Коли маленька білява дівчинка, років трьох вийшла на сцену, ніхто не очікував, що вона така артистична. Ніка танцювала східні танці, як справжня професіоналка. Решта танцюристок були трішки старші. Дівчатка спробували себе у багатьох образах: були вони русалками, піратками, африканками та україночками.

Окрім танців, гостей дивували вокальними здібностями хор ветеранів війни та праці «Добродар». Також на гостей чекала святкова вікторина, але призи тут отримали не усі.

Світлана Лавренюк

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    МОЛОДОГО ЧЕЛОВЕКА НА РОЛИКАХ ТОЛЬКО ЧТО  ПОКАЗАЛИ В  НОВОСТЯХ ПО 5 КАНАЛУ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up