У Гайсині прощалися з бійцем "Айдару", студентом ВНТУ Володимиром Мухою

У Гайсині прощалися з бійцем "Айдару", студентом ВНТУ Володимиром Мухою
У бою під Луганськом загинув талановитий винахідник, студент Вінницького технічного університету 20-річний Володимир Муха. Його поховали 24 липня на кладовищі у селі Кам’янки Теплицького району поруч з могилою батька.

Володимир проживав з матір’ю  і сестрою у Гайсині. Їхня квартира на другому поверсі будинку №61 на вулиці Карла Маркса. Сусіди кажуть, що це дуже патріотична сім’я. За склом через увесь балкон розгорнутий прапор України. Приспущений прапор з чорною стрічкою встановили також при вході до під’їзду будинку. Саме тут, у дворі будинку, гайсинчани прощалися  зі своїм земляком.

- Володя був єдиною надією у матері і сестрички, - розповіла журналісту РІА депутат Гайсинської міськради Лариса Балан. – Декілька років тому помер батько і він залишився  в сім’ї єдиним мужчиною. Депутати міськради прийняли рішення пропонувати матері  поховати сина на центральній алеї кладовища у Гайсині.  Мені доручили провідати згорьовану матір і повідомити про рішення. Але  жінка одразу відхилила пропозицію, сказала, що поховають Володя поруч з могилою батька у Теплицькому районі.

Понад тисяча людей прийшли провести в останню путь Володимира.

Відео дня

 - Незважаючи на це, тиша стояла мертва, я не пригадую, коли ще чула таку тишу, - продовжує Лариса Балан. – Люди вслухалися у кожне слово про щирого, розумного хлопця, який добровольцем став  на захист рідної держави. 

Заступник директора інституту Вінницького технічного університету Олександр Бурикін  розповів, що Володимир був одним з кращих їхніх студентів.  Після сесії одразу поїхав на схід. А до того тривалий час провів на Майдані у Києві.

-Встигав й іспити складати, і відстоювати державу, - додає Олександр Бурикін.

Однокурсники відважного хлопця додають, що Володимир готовий був перейти на заочне навчання, якщо бойові дії не закінчаться до першого вересня. Однокласники хлопця згадували, що без Володимира в школі не обходився жоден виступ їхньої команди КВН.

-Був обласний конкурс винахідників і раціоналізаторів, здається, він називався «Космічні фантазії»,  і  Володя за перемогу отримав  путівку у табір відпочинку «Артек». Він був дуже талановитим, перед ним відкривалися гарні перспективи. Він у всьому підтримував свою молодшу сестричку, вона у нинішньому році закінчила школу, казав, що має замінити їй батька, який рано пішов з життя. А тепер що? Хто тепер її підтримає, хто матері допоможе? Цей скажений Путін буде проклятий на віки…

«Айдарівці», бойові побратими Володимира, які приїхали провести його в останню путь, були небагатослівні.

-Володя потрапив у засідку у бою під Луганськом, - сумно говорить один з них. – Там було таке пекло, що ми довго не могли добратися до його тіла. Саме тому Володю ховають у закритій труні.

З Гайсина траурна процесія відправилася у сусідній Теплицький район.

-Ми проїхали  села Марківа, Кивачівка, Степанівка, і скрізь уздовж обох боків дороги стоять люди, - розповіла по телефону громадський активіст  Ганна Плахотнюк. – Одні плачуть, інші промовляють патріотичні заклики «Герої не вмирають! Слава Україні – Героям Слава!»  Серед людей багато молоді, дітей. Від побаченого сльози накочуються на очі від гордості за свій народ, за те, що так шанобливо ставляться до своїх героїв. Ми зобов’язані перемогти агресора.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up