Ціни не знизять. Міська рада відповіла на петицію про тарифи на проїзд

Ціни не знизять. Міська рада відповіла на петицію про тарифи на проїзд
  • З 1 липня підвищили ціни на проїзд у громадському транспорті
  • А на наступний день вінничани стали вимагати зменшення вартості квитка
  • Міська рада відповіла на петицію, тим що тарифи підвищили через зростання цін на електрику, запчастини та пальне

Майже місяць тому вінничанин Богдан Пеструшко написав звернення з проханням зменшити вартість проїзду у громадському транспорті.

“Щодня люди їдуть на роботу це 3 грн+3 грн додому в сумі 6 грн*30=180 грн! І це тільки на роботу і назад, а ще щоразу потрібно до магазину чи на вокзал за квитками!” - пише вінничанин у петиції.

Відео дня

Під цим зверненням підписалися 469 жителів Вінниці з 350 необхідних для розгляду міськими чиновниками.

Сьогодні, 22 липня, у міській раді дали відповідь на петицію. Чиновники пояснюють, що ціну квитка у громадському транспорті підвищили, бо зросли ціни на пальне, електрику, запчастини та інше. Та звертають увагу на те, що прохання переглянути тарифи на проїзд надійшло від компанії “Вінницька транпортна компанія”:

“Через важкий фінансовий стан та збільшення випуску на лінію автобусів, а також різкого підвищення цін на ПММ, відсутність фінансування субвенції за пільгові перевезення окремих категорій громадян за фактично виконані обсяги пасажироперевезень, до виконавчого комітету міської ради в січні 2016 року звернулась КП «Вінницька транспортна компанія» щодо перегляду вартості проїзду в електротранспорті та муніципальному автотранспорті” - пишуть у відповіді.

А щоб заощадити на проїздах міська влада радить придбати проїзні квитки, вартість яких теж зросла:

“При постійному користуванні муніципальним транспортом вартість разової поїздки становить відповідно до місячного проїзного квитка 1,85 гривень”, - вказано у відповіді на звернення.

Нагадаємо, з 1 липня у Вінниці підняли тарифи на проїзд у громадському транспорті. Так, одна поїздка на трамваї та тролейбусі коштує 3 гривні, на автобусі - 3,5 гривень, а ціни на проїзд у маршрутках коливаються від 4 до 5 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Віталій Лісовенко

    В Хмельницькому 2 грн проїзд. Тамтешні трамваї теж, до речі, на електроенергії їздять, і не даровані, а куплені за виручку від реалізації проїзних документів в тому числі. Ясна річ, кондукторам та водіям втирають ту ж історію, що й пасажирам - збиткова галузь, зарплата мізер. А хто рахував справжні прибутки? Де антимонопольний комітет з перевіркою? З міського бюджету кошти в розвиток колії вкладаються окремо, береться купа субвенцій з державного бюджету під ці справи... Може з пасажирів на виробництво другого вінвею зашибають? Але тоді мухи з вареням розділіть, бо і гранти, і бюджет і пасажири, і Швейцарці дотують ТТУ, а ТТУ кому зарплату в 2 тис, а кому в 20 встановлює. Збиткове підприємство, це коли директор пішки ходить на роботу, бо не вистачає на білет в трамваї (а не на бенззин в авто). А вони рівень збитковості в обгрунтування рішення про підвищення тарифів на проїзд закладають!

    Анонім reply Віталій Лісовенко

    Дружище, ты в Хмельницком хоть раз в жизни был? Ты где там трамвай увидел?
  • Моня Плешивый

    Якщо вам дорого - то ходіть пішки, дешевше буде ))

  • Олександр Ковальов

    А де ціноутворення документальне на підтвердження?
  • Анонім

    че ноете? покупайте себе автомобиль и не пользуйтесь общественным транспортом. я лет десять уже в трамвае не ездил и ниче не ною )))

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up