Свідки розповіли, як ледь не потонув хлопчик в аквапарку "Маяк". Їхня розповідь протирічить версії адміністрації

Свідки розповіли, як ледь не потонув хлопчик в аквапарку "Маяк". Їхня розповідь протирічить версії адміністрації
У справі про семирічного хлопчика, який ледь не потонув у басейні Аквапарку "Маяк", з'явились свідки. Вони бачили, як все було, і стверджують, що ні інструктор, ні медсестра Аквапарку не мають ніякого відношення до рятування дитини. Врятували життя хлопчика, кажуть вони, самі ж відвідувачі. Саме відвідувачі звільнили дихальні шляхи дитини від води, зробили штучне дихання та непрямий масаж серця. Інструктор, за словами свідків, стояв збоку.

- Хлопчик був без свідомості, з синім обличчям, піна з рота … Інструктор ляскав його по обличчю, а я кричала, що це нічого не дасть - дитину потрібно перевернути, щоб вода з легенів вийшла. Я в шоці … Цей інструктор навіть не знав, що робити в таких випадках, - розповідає вінничанка Наталія Ковальчук (25), яка стала свідком нещасного випадку в “Маяку”.


Після опублікування на сайті "20 хвилин" статті про те, що життя семирічного хлопчика, який ледь не потонув у Аквапарку "Маяк", врятували інструктори, до редакції звернулись дві вінничанки. Вони обурювалися, що така інформація не відповідає дійсності. Бо були в Аквапарку, коли стався нещасний випадок, і все бачили на власні очі. Більше того, саме вони і побачили хлопчика, який лежав лицем вниз у басейні, і разом з іншою дівчиною витягли його з води.
- Думаю, він пролежав там десь чотири-п'ять хвилин, - каже вінничанка Ольга Онуфрійчук (26). - Ще б мить, і його вже не врятувати ...

"Лежав вниз обличчям, без ознак життя"
А того дня, як розповідають самі дівчата, вони до останнього сумнівалися, чи йти до Аквапарку. Наталія Ковальчук каже, що, певно, їх туди сам Бог послав.
- В середу, 9 липня ми з Олею зустрілися біля Аквапарку о п'ятій годині, - розповідає Наталія. - Поки переодяглися, пішли в душ, то в Аквапарк зайшли десь о 17.10. Я трохи поплавала і зупинилась біля бортику перепочити. А Оля плавала далі. І тут вона підпливає і каже: "Наташа, там дитина в воді лежить", і вказала рукою на місце біля протилежного бортику. Я глянула, куди вона показувала - в той час саме повз те місце проходив інструктор - молодий хлопчина, років двадцять "з хвостиком", в білій футболці і шортах. Він розмовляв по телефону і зовсім не дивився, що відбувається у басейні.
- Хлопчика я побачила, коли перший раз пропливала біля сходинок, якими спускаються в басейн, - каже подруга Наталії, Ольга. - В голові ніби якийсь тривожний дзвіночок ввімкнувся, але я тоді ще не зрозуміла. Підплила вдруге, побачила дитину і сказала подрузі. Ми поплили до нього разом.
Наталія розповідає, що одразу зрозуміла - сталося лихо.
- Хлопченя в синіх плавках лежало вниз обличчям, майже біля самих східців. Ознак життя дитина не подавала, - каже дівчина. - Я почала кричати, махати руками і кликати на допомогу. Думала, зараз одразу ж підбіжить інструктор, почне його з води витягувати. Марно. Там ще й шум води, знаєте ... Якийсь чоловік біля бортику здивовано на мене глянув. Це все тривало якісь секунди. Я зрозуміла, що допомоги не дочекаюсь, і поплила до дитини. Ще якась дівчина, років двадцяти, таки почула мене. Вона перша підхопила хлопчика за руки і витягла з води. Поплила з ним до східців. Я слідувала за нею. Обличчя дитини було синє, з рота йшла піна ... Він не дихав.

Відео дня

Хто рятував дитину
Наталія розповідає, що вони з незнайомою дівчиною поклали хлопчика на підлогу біля басейну. Наталія продовжувала кликати на допомогу. Матері хлопця, за словами дівчини, видно не було.
- Нарешті отямився інструктор, - каже Наталія. - Він був біля лавочки. Кинув телефон, по якому розмовляв, і, посковзуючись і гублячи шльопанці, побіг до нас. Що мене вразило - я чекала від нього адекватних дій. А він ... почав ляскати хлопця по обличчю. Я кричу: "Переверніть його, щоб вода вийшла! Що ви його б'єте? Що це дасть?". Він розгубився.
В цей момент, за словами Наталії, підбіг чоловік - хтось із відвідувачів - перевернув хлопчика через коліно і вода почала виходити. Цей чоловік і поніс хлопчика до лавочки.
- Десь тут і з'явилася, нарешті, мати хлопчика, - каже Наталія. - Вона впала біля дитини на коліна і почала голосити. З нею було ще двоє діток - хлопчик і дівчинка років семи-восьми. Поки незнайомий чоловік ніс хлопчика до лавки, мати шарпала тих дітей і кричала: "Чого ж ви за ним не дивилися, га?".
Дівчата кажуть, що прибігла жінка років 40-45, в купальнику - теж відвідувачка. І кинулася робити дитині штучне дихання та непрямий масаж серця. Медсестра Аквапарку, за словами дівчат, в цей час тільки йшла (не бігла) до лавочки. В руках у неї був тонометр.
- Мені стало погано, - каже Наталія. - Руки тряслись, в голові паморочилось. Але я чекала, коли дитина прийде до тями. Попоросила того чоловіка ще раз перевернути хлопчика, бо не вся вода вийшла. Він і та жінка, яка робила масаж серця і штучне дихання, вважайте, і врятували хлопчика. Нарешті личко почало рожевіти, він хапнув ротом повітря, а тоді зробив вдих. Я відійшла в сторону.

Медсестра зробила укол
Приїхала швидка. Лікар бригади майже одразу розпорядився нести хлопчика до машини і везти в лікарню - кожна секунда на рахунку. До того, каже Наталія, вона бачила, як медсестра Аквапарку ще зробила дитині якийсь укол.
- Коли швидка вже забрала хлопчика, ми з Олею бачили, як обоє інструкторів (з'явився і другий, спочатку його не було) підперли стіни і про щось розмовляли, - каже Наталія. - Тут вийшла якась жінка - певно, хтось із адміністрації, махнула їм листком, і вони пішли до неї. Може, пояснювати, що сталося, не знаю.
Дівчата кажуть, що довго не могли відійти від побаченого. Кажуть, вражає все: і те, чому біля неповнолітньої дитини не було матері, яка мала б з нього "очей не спускати". І, як вони самі це називають, некомпетентність інструкторів:
- Вони ж там для чогось є? - запитує Наталія. - Зрозуміло, що відповідальність за дітей несуть батьки. Але ж і в їхні обов'язки входить вміння надати своєчасну і адекватну допомогу, вжити реанімаційних заходів. А він дитину ляскав по обличчю, коли його потрібно було перевернути, щоб вода вийшла ... Тим паче, що за хвилину до цього інструктор проходивз повз басейн - повз те місце, де вже лежав хлопчик. Може, якби не розмовляв по телефону, то помітив би, що там дитина лежить.

Фотографуватись дівчата відмовились. Кажуть, прийшли, щоб розповісти всю правду, а не на фотосесію:

- Може, ця історія хоча б нагадає батькам, як потрібно дивитись за дитиною в такому місці. А інструкторів навчать надавати правильну допомогу і сумлінніше виконувати свої обов'язки, слідкувати за відвідувачами аквапарку. Особливо - за дітьми.

Редакція "20 хвилин" просить усіх, хто того дня був у Аквапарку і став свідком нещасного випадку, відгукнутись і розповісти, що саме вони бачили. Особливе прохання до чоловіка, який, за словами дівчат, допоміг евакуювати воду з дихальних шляхів постраждалого, а також жінки, яка зробила хлопчику непрямий масаж серця та штучне дихання. Справа складна, тому будь-яка інформація від свідків стане корисною. Звертайтеся за номером: (067) 984 62 45

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Прежде чем рассуждать о бассейнах *Маяка*,то нужно хотя бы понимать разницу между спорт.бассейном,где тренера занимаются с детьми без родителей,и развлекательными бассейнами аквапарка,куда дети приходят с папами и мамами и они,согласно правилам,обязаны смотреть за своими детьми.А вы,мадемуазель *СОЛНЕЧНАЯ*,как видно,были в бассейне давным-давно,когда еще и аквапарков не было.То откуда вывод,что тренера не следят за детьми? Мой ребенок ни один год ходит в спортивный бассейн и я довольна тренерами и обслуживающим персоналом.
  • Anonymous

    Этот г@вняный аквапарк давно пора закрыть. Никакой техники безопасности никто не соблюдает. В Европе хозяин аквапарка, давно сидел бы в тюрьме, перед этим все имущество которого было бы продано с молотка на компенсацию пострадавшим... уроды... надо было еще закрыть в прошлом году,когда потонул ребенок, но тогда заплатили ментам и прокуратуре и дальше продолжили тупой бизнес...
  • Anonymous

    Просто жесть...Где была мама? Почему ребёнок плавал в бассейне не с группой деток, а сам. По себе знаю, что в детстве ходила в бассейн, так тренер с нас глаз не спускала. В Маяке тренера не следят за плавающими, хотя их обязанность, если не обучать плаванию, так следить за тем, чтобы никто не утонул..
  • Anonymous

    Мамашка - клуша, сразу на малявок наехала.. Хорошо что все обошлось, пусть поправляется пацан..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:11 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up