Судять Хорта. На підтримку приїхали депутати з Києва (онлайн трансляція)

Судять Хорта. На підтримку приїхали депутати з Києва (онлайн трансляція)
Вінничани організували мітинг на підтримку затриманого Юрія Хорта. Серед мітингуючих депутати та громадські активісти. Журналістка "20 хвилин" Віолетта Глушко веде трансляцію подій наживо.

Мітингарі вимагають негайного звільнення Юрія Хорта та люстрації судді.

Народний депутат від Радикальної Партії Петро Лінько  вимагає випустити Хорта на поруки. На своїй сторінці у ФБ Лінько написав, що справа Юрія Павленка - це очевидна політична розправа за політичну позицію і публічні виступи проти нинішнього Президента. Порошенко робить ті самі помилки і злочини, які робив Янукович. Всі знаємо як він закінчив.

 

Відео дня
 

Вінничани прийшли під стіни суду, де зараз мають судити Юрія Павленка. Народ вимагає негайного заільнення Юри і люстраці...

Posted by Dmytro Linko on 29 травня 2015 р.

Засідання розпочалось об 11:15. Засідання закрите. Журналістів не пускають.Суддя Курбатова, за словами Лінька намагалася не пустити народного депутата бути присутнім на засіданні. Але Лінько все таки був на суді і навіть сфотографував Юрія за гратами.

 

Активіст Чайка лежить в приміщенні  суду на матраці в знак протесту.

Зі сторони Грушевського прихильники Хорта з плакатами "Хорта на свободу" гримають кастрюлями та стукають в барабани.

 

Біля кабінету, де відбувається слухання спраив сидять мати Юрія Хорта разом з активісткою Уляною Глузницькою. Матір на суд не пустили. Вона написала заяву. За словами матері Хорта, вона надіється, що після перерви їй дозволять увійти.

В суді оголосили перерву з 13 до 14 годину. 

А тим часом оприлюднили звернення Юрія Хорта, яке він дає в суді.

 

Відеозвернення Юрія Павленка (Хорта)

Posted by Dmytro Linko on 29 травня 2015 р.

Під час перерви Дмитро Лінько розповів журналістці Віолеті Глушко, яка зараз знаходиться в суді, що суддя Курбатова відхилила заяву про відвід себе та не взяла її до розгляду. Лінько підтверджує, що приїхав до Вінниці, щоб взяти Хорта на поруки. Також він бачив заяви свідків, які написали, що їм загрожує небезпека, тому що минулого разу на суд приїхали народні депутати та невідомі люди та погрожували їм. Лінько бачив, що заяви від свідків написані під копірку. Лінько каже, що ці люди в приватній розмові з ним зізнались, що їх примусили написати заяви про погрози. На думку народного депутата, вони самі не мають негативу до Хорта, очевидно вони це зробили під наказ зверху.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Black

    барабан, вишиванка, прапор україни, фото Тхора, ось він ідеальний патріот! шкода що руки у нього тільки дві, не вистачає тільки прапора євросоюзу і "правого сектору" і можна на агітках друкувати, але я б все таки замість барабану дав би йому трембіту, тоді взагалі повна аутентичність.
  • Анонім

    сам виноват,сидел бы в своей жмеринке,не нарушал общественный порядок,не продался бы такого б не было.а так по заслугам.
  • Анонім

    а де шини і коктейлі?? всіх люструвати і закидати коктейлями!! )) жуть...
  • Анонім

    хто ті алені-депутати шо приперлись на засідання? садіть їх разом з хортом, веселіше буде в камері
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up