Суддя залишила Хорта за гратами ще на 60 днів

Суддя залишила  Хорта за гратами ще на 60 днів
Протягом дня сьогодні, 31 березня, у вінницькому міському суді окремо слухались дві справи Юрія Павленка та розглядалось клопотання про зміну йому запобіжного заходу. Суддя Алла Курбатова залишила Павленка під вартою ще на 60 днів. Вони триватимуть з шостого квітня по четверте червня.

Першою розглядалась справа за статтею 161, частиною третьою, стосовно расової дискримінації. Під час слухання Хорт цитував Кобзаря, так він доводив, що слово «жид» використовується навіть у класика, а тому не є образливим.  Суддя постановила повернути обвинувальний акт прокурору.

Далі розглядали справу за статтею  294 кримінального кодексу, де Павленка звинувачують в організації масових заворушень та активній участі у них за події 6 грудня під вінницькою облрадою, у хуліганстві  а також у побитті вісьмох міліціонерів. Захисники поскаржились судді Курбатовій на те, що прокурор чинить перешкоди і не дає ознайомитись із матеріалами справи. Суддя зобов’язала прокурора не перешкоджати.  

Коли дійшла черга судом встановити особу Юрія Павленка, той почав здійснювати судді Курбатовій «обструкцію», як і обіцяв раніше. Відмовився відповідати на питання. Натомість голосно декламував вірші Шевченка. Суддя оголосила перерву і видалила Павленка із зали суду.

Відео дня

Після перерви захисники Хорта попросили суддю перенести засідання,  тому що їм необхідно ознайомитись із матеріалами кримінального провадження, а їх вісім томів. Попередньо відомо, що наступне судове засідання назначили на 9 квітня на 10:30 ранку.

Останнім розглядали клопотання про зміну Хорту запобіжного заходу із тримання під вартою на більш м’який.

-  Ми поставили питання змінити в будь-якому випадку запобіжний захід на один із трьох: або особисте зобов’язання, або під поруку народних депутатів України, я приніс два свіжих  листа, від нардепів Дерев’янко і Суслової.  Або домашній арешт із умовою, що його беруть на роботу і він ходитиме на роботу із браслетом, - розповів адвокат Валерій Палій.

Суддя Курбатова залишила Хорта під вартою ще на 60 днів. Його попередній строк утримання мав закінчитись 6 квітня. Тепер він перебуватиме за гратами до 4 червня.  

 

Читайте також:

Клопотання Хорта про відвід Курбатової не задовольнили. Обурені активісти сиділи на підлозі

Он-лайн репортаж з суду по справі Хорта

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дарья

    А потім після закінчення терміну 4 червня, ще накинуть Хорту 60 днів. Коли дійшла черга судом встановити особу Юрія Павленка, той почав здійснювати судді Курбатовій «обструкцію», як і обіцяв раніше. Відмовився відповідати на питання. Натомість голосно декламував вірші Шевченка. Бачу, що ув"язнення його нічого не навчило, як був нахабним так і залишився, то вже веди себе нормально, відповідай на питання судді нормально, сам же наривається. А може вже криша їде.
  • Анонім

    хай сидить,там йому і місце
  • Анонім

    Тхір невинен

    8 reply Анонім

    Тхір наївен
  • Anonymous

    хоть иногда суд выносить правильные решения!!! может не все потеряно и власть хоть чуть чуть покажет, что она власть, а не тряпка!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up