Суддя з Києва Оксана Царевич заявила відвід судді Вінницького міського суду

Суддя з Києва Оксана Царевич заявила відвід судді Вінницького міського суду
Оксана Царевич в синьому платті. Навпроти неї - прокурори і судові працівники. Поруч - один з її трьох адвокатів. Всі інші місця у великій залі зайняли журналісти
У Вінницькому міському суді зараз триває судове засідання, на якому обирають міру запобіжного заходу судді Печерського райсуду міста Києва Оксані Царевич, яка підозрюється у незаконних вироках. Її хочуть арештувати на час слідства. Засідання знімають журналісти.


Із суддею–киянкою приїхали у Вінницю на слухання в якості її захисників три адвокати та колега з Печерського райсуду міста Києва. До засідання вони коментарів не давали. Не коментували нічого і представники прокуратури області, яким доручили вести провадження проти київських суддів.

Оксані Царевич, 33-річній судді-киянці, обирають міру запобіжного заходу в цей момент. Вона сама виступала на засіданні, але радилися із захисниками. В даний момент вони усі разом готують письмовий відвід судді Вінницького міського суду Олійнику. Причина – він відмовив в клопотанні сторони захисту. Щоб цей відвід написали, суддя оголосив перерву.

А почалося засідання з того, що Оксана Царевич заперечила проти участі слідчого в розгляді клопотання Генпрокуратури про її арешт. Суддя Олійник пояснив, що слідчий тут в якості прокурора (слідство проводить прокуратура Вінницької області), і представника залишили в залі.

Наступним клопотанням Оксани Царевич було відкласти слухання, доки не вирішиться питання у Вищому спеціалізованому суді. Поки Вищий суд розбереться з підслідністю її справи, вона просила зробити перерву. Тобто сторона захисту проти того, що провадження розслідують і слухають у Вінниці.

Суддя Олійник відхилив клопотання захисту. Сказав „Як би я хотів погодитися з Вами, але...”. І він пояснив, що має розглянути клопотання про міру запобіжного заходу Царевич, як вимагає Закон, протягом 72 діб.

Після цього підсудна сказала, що підозрює суддю в упередженості і тепер хоче заявити йому відвід. Щоб цей відвід підготували, й зробили перерву в судовому засіданні.

Ось як прокоментував колега Оксани Царевич судовий розгляд після того, як Олійник оголосив невелику перерву для підготовки стороною захисту клопотання про його відвід:

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

В судовій залі зараз працює наш журналіст. За результатом судового розгляду слідкуйте на нашому сайті.

Доречі, крім Оксани Царевич, у Вінницю сьогодні приїхав у суд для вирішення питання про арешт на час слідства ще один суддя Віктор Кицюк. Його звинувачують у незаконних вироках про справах автомайданівців під час Євромайдану, по справах Луценка та Єфремова. Це засідання призначили на 15.00.

Нагадаємо, що трьох суддів з Київського Печерського райсуду Віктора Кицюка, Сергія Вовка та Оксану Царевич позбавила судейського імунітету Верховна Ради 4 березня. Їх звинувачують у незаконних вироках про справах автомайданівців під час Євромайдану, по справах Луценка та Єфремова. Днями судді-кияни отримали у прокуратурі копії клопотання про застосування запобіжного заходу – слідчі (провадження розслідує в тому числі прокуратура Вінницької області) пропонують застосувати арешт стовно всіх фігурантів. Слухання клопотань відбуваються сьогодні, 6 березня, у Вінницькому міському судді.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Украинец

    ВСЕХ СУДДЕЙ ПОД РАСТРЕЛ! ВСЕХ и тех и тех и других. НЕТ в нашем Гандурасе судей, НЕТУ, стрелять всех подряд!
  • Анонім

    Вместе с етими судьями должен сидеть Взяточник судья Бойко В.М  гандон...

    Анонім reply Анонім

    Пока такие "культурные" анонимы будут так красноречиво и огульно называть нормального судью - до тех пор и будет в нашей стране ДУРДОМ.

    Anonimous reply Анонім

    Бойко нормальный судья?? Ой не смешите!! 

  • Торонтуй

    Банда подминает под себя правосудие, по ходу расправляясь и мстя неугодным.

    Впредь если Киев сказал "сажать", значит сажать.
  • Ігор

    А судді хто ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up