Суддя Царевич показала, де носить міліцейський браслет

Суддя Царевич показала, де носить міліцейський браслет
У Вінницькому Апеляційному суді триває розгляд скарги судді Печерського суду Києва Оксани Царевич. Вона вимагає скасувати застосований щодо неї запобіжний захід – носити електронний браслет та з'являтися на вимогу слідчих.

Як відомо, 11 березня суддя Вінницького міського суду  Олександр Олійник відпустив Царевич  під особисте зобов’язання з вимогою з’являтися на виклик до слідства, повідомляти про зміну місця знаходження та носіння засобу електронного контролю. Генпрокурор України клопотав взяти суддю з Печерська під варту. Царевич не визнає своєї вини, а тому вимагає скасувати рішення судді Олійника у повній мірі.

До Апеляційного суду пані Царевич прибула у супроводі трьох адвокатів, які були захисниками у суді першої інстанції. Разом з нею, як і тоді, була її мати. Чорного кольору блуза підсилювала смуток на обличчі київської служителі Феміди. Її виступ не був таким переконливим, як на суді першої інстанції. Схоже, далася взнаки втома від судового марафону.

Пані Царевич усміхнулася тільки тоді, коли зайшла мова про електронний браслет. На запитання журналістів, чи носить вона його, якщо так, то де саме, відповіла, що готова показати. При цьому підняла рукав блузи і на лівій руці стало видно  предмет чорного кольору.

Відео дня

- Він не заважає вам, чи знімаєте його, коли лягаєте спати, - запитав суддю журналіст RIA.

- Ні, не заважає, - відповіла співрозмовниця. – На ніч не знімаю. Це ще не все. Ще дали носити прилад моніторингу. Ось він має такий вигляд. Для чого? Це запитайте у МВС.

Слідчий прокуратури міста Києва Володимир Іванцов у розмові з журналістом RIA уточнив, що засіб контролю вручили Царевич наступного дня після ухвали рішення суду про застосування запобіжного заходу, тобто 12 березня.

- Мені не відомі факти, чи порушувала відтоді пані Царевич вимоги щодо носіння засобу електронного контролю.

Колегія суддів заслухала виступ пані Царевич, а також її адвокатів. Один з них наголосив, що зобов’язання носити електронний засіб контролю є порушенням документів міжнародного права. Зокрема, це втручання в особисте життя людини. Царевич, як і її захисники, вимагають скасування у повному обсязі рішення судді Олійника.

Сторона обвинувачення наполягає на своїх доказах. Слідчий Володимир Іванцов, а також прокурори Ярослав Карлащук та Максим Іщук  вважають, що під час досудового розслідування зібрано достатньо фактів для застосування запобіжного заходу, якого вимагав Генпрокурор.  Тим більше нема підстав скасовувати вже прийняте рішення суду першої інстанції. Слідчий Володимир Іванцов  зазначив, що Царевич тиснула на свідка, тому та змінила свої покази, а тепер не з’являється на виклики до прокуратури.

Приблизно о першій годині дня головуючий суддя оголосив перерву. Мотивував це необхідністю перевірити електронні засоби запису ходу засідання. Через п’ять хвилин після того було оголошено про ще одну перерву. Тепер вже на годину. Головуючий суддя зазначив, що система потребує профілактики. Судове засідання продовжилося після 14-ї години. Почнуть заслуховувати представників сторони обвинувачення.

Читайте також:
Апеляційний суд не дозволив зняти з Царевич електронний браслет

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Дарья

    Мені цікаво чим це все закінчиться, визнають її винною чи ні, нестиме вона покарання, чи все ж таки викрутиться.
  • Анонім

    Найбільша корупція у прокуратурі та міліціі , доказом е те що вчора працівники СБУ затримали начальника слідства Немирівського РВ УМВС Костельнюка Романа з хабарем 15000 гривень для начальника міліціі Максимчука Василя !
  • Georgy Dmitriev

    Дуже корисно для справи, щоб кожний суддя спочатку побував на лаві підсудних, а після того уже справляв правосуддя::))

    Місцевий reply Georgy Dmitriev

    Воно так  і має бути стосовно тих суддів, які приймали НЕзаконні рішеннЯ проти майданівців і автомайданівців, не відчуваючи під собою землі, а зараз деяких з них ставлять на грішну землю.
  • Місцевий

    Ось це вже і є початок перемоги Української демокркатії, над корупцією. Дуже приємно що Оксана Царевич, все-таки показала, той браслет. Однозначно колегія суддів не відмінить їй міру запобіжного заходу, і це НЕ можна робити, хоча цій Оксані нікуди з України діватись, але наша нація така, що доки сам не попробуєш,- іншим не повіриш.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up