"Дорожній контроль" спіймали п'яного даішника за кермом. Тепер пробують це довести


"Дорожній контроль" спіймали п'яного даішника за кермом. Тепер пробують це довести
Хлопці з "Дорожнього контролю" затримали за кермом даішника під шофе. Тепер водія чекає суд, а от активістам телефонують і - пропонують гроші, чи лякають, що для них вже купили труни

Факт сп'яніння працівника вінницької ДАІ експертиза довела, але не факт, що вдасться довести кермування під алкогольним впливом. В ніч з 20 на 21 лютого “Дорожній контроль” затримав заступника командира взводу ДАІ Дмитра Лугового. Його підозрювали у кермуванні автомобілем у п'яному стані. 
- Після цього затримання телефонували люди з незрозумілих номерів, погрожували, казали, якщо не заспокоїмось, буде погано, гроби вже підготували, - розповідають в “Дорожньому контролі”. До речі, хлопці просять не називати їхні імена, тому що останнім часом на них розпочалося полювання і примусова мобілізація. - Крім того, нам телефонував сам Луговий, пропонував 200 тисяч або своє авто. 
Про заступника командира взводу ДАІ газета "RIA" писала на початку літа 2014 - як про героя, в найкращому сенсі цього слова. Він разом з іншими даішниками були в числі перших, яких відправили на два місяці в зону АТО. Правоохоронці стояли на блокпостах і майже напередодні закінчення служби їх обстріляли - потім, повернувшись, показували журналістам пробоїни від осколків в дверцятах службових авто.

Почалось все на Кореї
- До нас періодично надходила інформація про те, що Дмитро Луговий полюбляє їздити за кермом у нетверезому стані, - розповідають активісти. - Їздить він містом вільно, даішники ні протокол скласти, ні  зупинити його не наважуються - адже начальник, як не як заступник командира взводу. 
Пізно ввечері у ресторані на Кореї активісти помітили Дмитра Лугового, кажуть, той сидів у компанії, пив стопку, махав руками, голосно розмовляв... Поки радилися, що робити, Луговий сів в автівку і поїхав. 
- Ми за ним, тим часом телефонували в міліцію, в ДАІ, сповістили генерала Моренця, начальника облДАІ Солоненка, - кажуть в “Дорожньому контролі”. -  Вели його автівку по Першотравневій, до Едельштейна, там він зупинився, а ми його заблокували. Дмитро Луговий вийшов з автівки з телефоном біля вуха, на нас нуль уваги, ходив по вулиці і телефонував. Звучали такі фрази: "...хлопці допоможіть...", "...роботу втрачу...". Хвилин двадцать так ходив, а ми чекали міліцію, даішників. Нам сказали, що найближчий наряд знаходиться на Льва Толстого, та приїхав він через півгодини. 
Активісти кажуть, поки Дмитро Луговий ходив і кликав на допомогу з телефоном у руках, дійшов аж до Центрального мосту, за ним слідом ходив “Дорожній контроль”. Потім не зрозуміло звідки з'явився білий бус, вийшли люди, активістів розштовхали Лугового затягли в салон і поїхали. 
- Перед цим ми просили наряд патрульно-постової служби затримати п'яного водія, сказали, є відео спостереження, підозри, - кажуть в активісти. - ППСники не реагували, аж поки "нашого" даішника не “викрали”. Згодом приїхав і наряд, і начальник обласного ДАІ, який перетелефонував Луговому, той протягом десяти хвилин знову приїхав у дворик, де була його автівка. 

Поїхали в наркодиспансер 
На огляд даішника в наркодиспансері активістів не пустили. Там був присутній лише Павло Солоненко і ще один службовець. 
- Нам сказали, це медогляд і лікарська таємниця, - кажуть у “Дорожньому контрол”і. - Згодом Солоненко вийшов і повідомив - результат драгеру 0,5 проміле, це в два з половиною рази перевищує норму. Але Луговий не погодився з результатом, тож згідно з законом, через 20 хвилин  він продув його ще раз. Новий тест показав 0,38 проміле, Луговий знову не погодився і здав аналізи крові та сечі.
У понеділок, 23 лютого, активісти мали інформацію про висновки експертизи - Луговий був у стані алкогольного сп'яніння.
- Ми думали, там спробують домовитись з наркодиспансером, але служба внутрішньої безпеки взяла ще один аналіз крові для незалежної експертизи на суд, - кажуть в "Дорожньому контролі".  - І лише через тиждень після затримання, на підставі аналізів, на Лугового склали протокол за ст. 130 (кермування в стані алкогольного сп'яніння), забрали водійське посвідчення, відсторонили від виконання службових обов'язків. 
На сьогоднішній день активісти чекають суду, обіцяють прийти на слухання повним складом, людей двадцять. І налаштовані довести справу до кінця.

Відео дня

Це замовлення?
На запитання журналіста про погрози чи пропозиції активістам Дмитро Луговий засміявся і сказав, що це нісенітниця.
- Нікому нічого я не пропонував, тим більше ніхто нікому не погрожував, - каже Дмитро Луговий. - Взагалі ця ситуація - провокація. Я був абсолютно тверезий за кермом того вечора. Приїхав з Кореї, поставив автомобіль, пішов додому, випив ліки, мене через годину викликає Павло Солоненко, каже, приїзди, тут твоя машина. Я приїхав, бачу, купа людей, кажуть, що я п'яний. 
Стосовно того, що активісти бачили, як Луговий пив у ресторан, то він каже, що це неправда, адже якщо бачили, чому не записали.
 - У мене проблеми з серцем, я взагалі не п'ю алкоголь, у крові нічого не знайшли, в сечі 0,4 проміле, але це зрозуміло, я ліки вживав, - каже заступник комвзводу. - Чого активісти вирішили, що я п'яний, поводив себе адекватно, хоча припускаю, що пов’язані ці події з моїм новим призначенням, яким, не скажу, але це замовлення. 

Були грішки
Коли на сайті “Дорожного контролю” з'явилось відео затримання Дмитра Лугового, житомирський активіст Діма Кравчук виклав ще одне, датоване 2012 роком.
- На відео той самий, але поки ще інспектор ДАІ Дмитро Луговий зупиняє водіїв і бере в них хабарі, - каже активіст “Дорожнього контролю”. - За це інспектора не звільнили, він пішов на підвищення, став заступником командира. Цікаво, що буде після кермування у п'яному вигляді?

Усе вирішить розслідування 
За словами начальника обласної ДАІ Павла Солоненка, аналізи, які взяли в Дмитра Лугового, показали, що він був у стані алкогольного сп'яніння. 
- Але розслідувати будуть факт саме "керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння", - каже начальник обласної ДАІ. - Ситуація така, їхав Луговий, за ним "Дорожній контроль". Замкомвзводу приїхав у двір, поставив машину, пішов додому. Вже потім я його визвав на вулицю, сам завіз до наркодиспансеру. Там зробили аналізи, які показали маленький стан алкогольного сп'яніння - 0,38 проміле. Але Дмитро Луговий мотивує цей показник тим, що рознервувався через "Дорожній контроль", адже його супроводжували чоловік двадцять, на відео знімали, хоча не мали права, він був не при виконанні. Тож коли Дмитро Луговий прийшов додому, випив заспокійливе на спирту. 
За словами начальника обласної ДАІ, на час службового розслідування Луговий відсторонений від виконання своїх обов'язків, якщо суд визнає його винним, автоматично звільнять з органів внутрішніх справ. 
- Але працівники ДАІ його не зупиняли, як і працівники правоохоронних органів, взагалі факту його зупинки п'яного за кермом немає, - каже Павло Солоненко. - Він поставив авто і пішов додому, аналізи йому робили майже через годину, тож півгодини він вдома був, випив ліки, тому такі результати....
І стосовно нового призначення, про яке говорив Дмитро Луговий, Павло Солоненко вніс ясність. Просто на сьогоднішній день є документи на призначення замкомвзводу командиром взводу. 

Відразу після публікації статті "Дорожній контроль спіймав п'яного даішника за кермом. Тепер пробують це довести" керівництвом УМВС було призначено службове розслідування, яке наразі триває. Про його результати буде повідомлено громадськість через засоби масової інформації    

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (56)
  • Дарья

    Ой боже який бідний, нещасний, проблеми в нього із серцем випив ліки на спирту. Зловили, оце придумав, ну всьо, можна й уже нічого не писати. Відмажуть у будь-якому випадку. І нічого йому не буде. Як не справедливо.
  • Анонім

    менты еще хуже (взяточники, пьяные водители убийцы) чем водители нарушители!
  • Наумова Кира

    Морда ще та,набрався так що в екран не влазить!

    У мене з ним 4 випадки на дорозі було. 2чі вилучав посвідчення водія ( не за п'янку ) - суд виправдовував.

    Винюхував на алкоголь як собака, і "в машину сядьте" і "нагніться дихніть ближче" і "а може ви забули як пили", а сам виявився п'яндигою наглою.

    Грошей особисто я йому ніколи не давав. Взагалі не даю на дорозі.

    Надіюсь суд буде справедливим. Хлопцям з "Дорожнього контролю" вдячний за те що не бояться і виводять на "чисту воду".

    Не для цього люди гинули на майдані, щоб ці морди продовжували свавілля.

    Йому не місце в ДАІ. Нехай спробує заробити на свій VW Passat законним способом.

    Його мобільний +38 097 972 40 32.
  • Анонім

    В той час, коли всі свідомі громадяни України виконували Указ Президента України П.Порошенка від 11.02.2015р. № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні", схиливши голову в знак жалоби за розстріляними Героями Небесної Сотні, начальник Могилів-Подільського міського управління освіти Коновалов В.Ф. (голова постійної комісії з питань освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту та засобів  масової інформації Могилів-Подільської міської ради 6 скликання) 20 лютого 2015 року, відправивши дітей-школярів покладати квіти і лампадки на центральну площу міста до пам’ятника Шевченку, цинічно в робочий час влаштував пиятику з директорами міських шкіл, після чого за кермом службового автомобіля управління освіти у п'яному стані роз’їжджав по місту разом з директорами шкіл №№ 2, 3, 4.

    Працівники ДАІ того ж дня, о 16.45 зупинили його на вул. Пушкінській під час керування службовим автомобілем ВАЗ 2107 з державним номерним знаком АВ8770АВ, о 16.58 освідували його алкотестером на стан сп'яніння з результатом 0,48% та склали щодо нього адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up