Собаки на Свердлова лякають людей

Собаки на Свердлова лякають людей
Cj,frb j,k.,edfkb vscwt ,skz vfufpbye yf Cdthlkjdf

Нашестя. Батьки дітей, що навчаються в 16 школі, б’ють на сполох. Неподалік школи ходять бродячі собаки. Дорослі хвилюються за дітей, адже собаки можуть покусати дітей

До редакції 20minut.ua за день зателефонували три мами і скаржилися на тварин, що поселилися на Свердловському масиві. Бродячі пси живуть поблизу військового шпиталю. Мами хвилюються за своїх дітей, адже школярі іноді ходять додому самі.

- Ще три місяці тому собак було п’ять, а зараз уже сім, - каже вінничанка Дарія Юрчук. – Ці собаки кожен день і кожен ранок біля школи, біля зупинки і військового шпиталю.

Дарія працює допізна, тому не завжди може забрати сина зі школи. Буває, що хлопчик іде сам. Розповідає, що в п’ятницю син сказав, що йому страшно, бо бачив, як собаки напали на чоловіка.

Відео дня

- Та я й сама бачила, як вони нападають на людей, - каже Дарія Юрчук. - Якось напали на 70-річну бабусю, то добре, що поруч стояв хлопчина і взяв палку та налякав цих собак. А ось на днях напали на чоловіка, який забирав дитину зі школи. Я зверталася у «Цілодобову варту», там сказали, що заявку вони отримали і передадуть до притулку. А в притулку сказали, що собаки хороші і нас не зачеплять.

Безпритульними собаками займається притулок “Планета”, але поскаржитися на тварин можна у «Цілодобову варту». Там розповіли, що заявки отримували і передавали для притулку.

- За вересень ми отримали три заявки, - каже  заступник керівника відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» Іван Курпель. –  Наші працівники виїжджали, щоб перевірити інформацію, але тварин там не знайшли. Усі заявки відправили до притулку, але нам жалілися на собак з кліпсами, а притулок не забирає таких собак, бо вони вже стерилізовані. У них вольєри розраховані лише приблизно на 150 собак, а в місті їх набагато більше.

У притулку кажуть, що вже неодноразово пояснювали людям ситуацію з вольєрами і закликають виловлювати собак самим та везти на стерилізацію.

- У нас немає зараз вольєрів. Додому ж ми їх не заберемо, - каже адміністратор притулку «Планета» Ірина Мартовська. – Ми людям кажемо, якщо можуть, то хай виловлюють їх самі і привозять на стерилізацію. Тоді буде менше цуценят і собаки стануть менш агресивні. Мені вже телефонувало багато людей з приводу цих собак і я їм це пояснювала. У нас всього 60 вольєрів, в середньому вони поміщають чотири-пять собак. Навпроти зараз добудовують притулок і там буде ще кілька вольєрів. Тоді ми зможемо взяти двох-трьох, ну максимум п’ять собак.

“Собаки кусаються, бо діти палками їх б’ють”

На зупинці біля військового шпиталю багато людей, але на собак тут вже не звертають уваги. Дві собаки ходять тротуаром, а третя заснула у пісочниці. Люди, до яких підходила журналіст RIA, кажуть, що звикли до тварин, бо ті вже давно тут. На зупинці знаходиться магазин, бродяги ходять біля дверей, отже хтось може кинути щось поїсти. Поруч лежить купка кісток.

На собак звертає увагу тільки пані Лідія, вона навіть знає їхні по іменах. Каже, що жаліє тварин і постійно годує, одного навіть відвозила на лікування.

- Я годую всіх собак і котів, - розповідає Лідія. – От люди взяли, погралися і викинули, а тварину шкода. Вони тут голодні. Одна тут була хвора, в неї на нозі рана була. Вона така худенька була. Я відвезла її в притулок, там її підлікували, простерилізували та повернули сюди назад.

Пані Лідія переконана, що собаки просто так на людей не кидаються.

- Вони чують характер людини, - каже Лідія. - Вони не люблять запаху алкоголю чи тютюну. А дітей кусають, якщо вони беруть палки до них. До собак треба ласкаво, не махати руками чи ногами, не бігти.

Пані Лідія розповідає, що у Вінниці багато тварин, від яких відмовилися господарі. Вона переконана, що за таке потрібно штрафувати.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    А еще собаки гадят в песочнице, где потом играются дети.

    Бабулька Ягулька reply Анонім

    Не дразните собак, не гоняйте кошек. Не жалейте для птиц ни зерна ни крошек.  Ведь царапать и кусать зря никто не станет.
  • Анонім

    "Вони чують характер людини... Вони не люблять запаху алкоголю чи тютюну..." Употребление алкоголя в принципе законно. Курение в отведённых местах тоже. Характер человека - его личное дело, пока он не вредит другим. Исходя из логики собачников, все должны угождать собакам, дабы не спровоцировать и не быть покусанными. И детей держать дома взаперти: ребёнок может испугаться и спровоцировать бедную собачку.
  • Анонім

    Нужно присмотрется....что за человек распускает это вранье...а главное с какой бурной фантазией ...

    Знаем этих собак уже очень давно...провожают и встречают нас с работы...очень милые и дружелюбные собачки...действительно - друзья человека...

    А человеку в место того что бы распускать эти лживые слухи о агрессивных  собаках возле санатория, совет - не далеко от этого самого санатория есть  приют для вас (бол.Ющенко),там таких с радостью ждут...)



    P.S.  Уже  разговаривали  с этими собаками, они вас ждут...

    с извинениями...:-)

    Анонім reply Анонім

    Каким образом бродячая собака дружит с человеком? Валянием в песочнице и выпрашиванием еды?
  • Анонім

    насправді, ці собаки живуть там вже кілька років, і вони зовсім не агресивні. а гавкають через те, що хочуть показати, що захищають когось зі знайомих. звичайні собачі дії. були б коти, то нявкали б. замість того, щоб кидатись на них з палками, заговорили б до них лагідно, і мали б захисників для себе. звіріють не собаки, а люди...

    Тарасюк Максим reply Анонім

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up